19.7 C
Athens

Ολλανδία: Ο ιστορικός Φαν Χάαλ «έπιασε» τον Σκολάρι στην τελευταία του παράσταση στον πάγκο των Οράνιε

Πόσα μπορείς να χωρέσεις μέσα σε λίγες σειρές, για να περιγράψεις με όσο πιο γλαφυρό τρόπο γίνεται τα όσα ζήσαμε χθες. Σίγουρα, οι λέξεις είναι λίγες κι εμείς ακόμα επηρεασμένοι από τα όσα έγιναν, που δυσκολεύεσαι αρκετά να «στολίσεις» ένα κείμενο που είναι από μόνο του… στολισμένο. Κι όλα αυτά λόγω της ασύλληπτης ματσάρας που μας χάρισαν Ολλανδία και Αργεντινή, σε έναν προημιτελικό που θα μνημονεύεται για χρόνια ολόκληρα!

Ολλανδία – Αργεντινή 3-4 (πεν.): Έκανε μεγάλο βήμα για το όνειρο μετά από ασύλληπτη ματσάρα (vid)

Εν τέλει, η Αλμπισελέστε των Λίο Μέσι και Εμιλιάνο Μαρτίνες πήραν μία τεράστια και πανάξια πρόκριση στα πέναλτι κι ας πήγαν να… βγάλουν τα ματάκια τους στο τέλος, αφήνοντας εκτός τη μαχητική Ολλανδία του Λουίς Φαν Χάαλ. Ή καλύτερα να πούμε την πρώην Ολλανδία του Φαν Χάαλ, καθώς ο 71χρονος τεχνικός αποτελεί κι επίσημα από το βράδυ της Παρασκευής παρελθόν από τον πάγκο των Οράνιε. Για τρίτη και μάλλον οριστική φορά.

Φεύγει σαν κύριος και με ένα ρεκόρ που δύσκολα θα σπάσει. Θέλει κότσια και κυρίως να είσαι ιδιοφυής για να μείνεις αήττητος σε 12 ματς Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Φαν Χάαλ το κατάφερε, ισοφάρισε τον Σκολάρι και μετά τον αποκλεισμό χαιρετά την αγαπημένη του εθνική ομάδα, αλλά και την προπονητική γενικότερα, όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος πριν την έναρξη του Μουντιάλ στο Κατάρ.

«Πρώτα απ’ όλα δεν θα συνεχίσω, το έκανα μόνο γι’ αυτή την περίοδο. Αυτό ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι στην τρίτη θητεία στην ομάδα», ήταν τα λόγια του στην Συνέντευξη Τύπου, που έφερε κι άλλο κλάμα αλλά συνάμα και περηφάνεια σε όσους υποστηρίζουν τους Οράνιε. Μία ομάδα που πάντα έφτανε στην πηγή, αλλά νερό δεν έπινε…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς