18.3 C
Athens

Γκονσάλο Ράμος: Ο άνθρωπος που συζητήθηκε δύο φορές στο ίδιο παιχνίδι για διαφορετικούς λόγους

Ο 21χρονος Γκονσάλο Ράμος ξεκίνησε την αναμέτρηση με την Ελβετία ως ο παίκτης που αντικατέστησε τον Ρονάλντο και την τελείωσε ως το πρόσωπο του αγώνα

Ο Γκονσάλο Ράμος έκλεψε την παράσταση στη νίκη της Πορτογαλίας με 6-1 επί της Ελβετίας και έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που πέτυχε χατ-τρικ στο φετινό Παγκόσμιο κύπελλο.

Πριν την έναρξη του αγώνα είχε όλα τα φώτα πάνω του καθώς ήταν αυτός που επελέγη από τον Φερνάντο Σάντος ως αντικαταστάτης του Κριστιάνο Ρονάλντο στην 11άδα.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, είχε και πάλι όλα τα φώτα πάνω του, αυτή τη φορά όμως για τους σωστούς λόγους, καθώς έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που είχε καταφέρει να πετύχει τρία γκολ σε ένα παιχνίδι στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Και όχι μόνο αυτό…

Ο 21χρονος κατάφερε στο ντεμπούτο στη βασική ενδεκάδα της χώρας του στο Παγκόσμιο κύπελλο να πετύχει χατ-τρικ και έγινε μόλις ο δεύτερος ποδοσφαιριστής που το καταφέρνει αυτό μετά τον Μίροσλαβ Κλόζε με την εθνική Γερμανίας το 2002.

Και το έκανε με αρχοντικό τρόπο.

Έχοντας συνολικά 50% επιτυχία στις τελικές προσπάθειες που δημιούργησε, με τις 5 από αυτές να είναι μέσα από την περιοχή και τις τρεις να καταλήγουν στα δίχτυα, ενώ δημιούργησε και μία φάση εκτός περιοχής.

Παρόλο που τα τρία γκολ ήρθαν όλα μέσα από την περιοχή, δεν ήταν τόσο εύκολα όσο φαίνονται.

Ενδεικτικό είναι ότι τα xGoals των φάσεων που δημιούργησε ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής ήταν μόλις 1,47, κάτι που σημαίνει πως από τα τρία τέρματα που πέτυχε οι περισσότερες πιθανότητες να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα ήταν μόλις για ένα τέρμα.

Ο Γκονσάλο Ράμος μπορεί να συστήθηκε στους περισσότερους ποδοσφαιρόφιλους χθες, αλλά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και κυρίως στη χώρα του μόνο άγνωστος δεν είναι.

Προέρχεται από τις ακαδημίες της Μπενφίκα και δεν έχει φύγει ποτέ από αυτή.

Τα τελευταία δύο χρόνια μάλιστα αγωνίζεται στην πρώτη ομάδα των Αετών της Λισαβόνας και φέτος φαίνεται να είναι χρονιά του, κάτι που το έδειξε και χθες.

Όπου ενώ όλοι συζητούσαν το όνομα του γιατί ήταν αυτός που αντικατέστησε τον Πορτογάλο σούπερ σταρ στο βασικό σχήμα, αυτός τους έκανε μετά το τέλος της αναμέτρησης να το συζητάνε για αυτά που πέτυχε μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Και αυτό γιατί έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα, να αναστατώνει τις αντίπαλες άμυνες.

Με την Μπενφίκα τη φετινή χρονιά μετράει μέχρι στιγμής 21 συμμετοχές έχοντας πετύχει 14 τέρματα και μοιράσε 6 ασίστ.

Αυτός είναι ο Γκονσάλο Ράμος κύριοι, ένα όνομα που θα μας απασχολήσει πολύ μέσα στα επόμενα χρόνια…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς