17 C
Athens

Ολυμπιακός – Σταντάρ Λιέγης 3-3: Δύο ασίστ ο Μαρσέλο στο τελευταίο φιλικό στην Ισπανία

Ο Μαρσέλο αγωνίστηκε για 30' και μοίρασε δύο ασίστ στη χορταστική φιλική αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Σταντάρ του Ζινκερνάγκελ - Αρκετές δοκιμές από τον Μίτσελ στο τελευταίο ματς επί ισπανικού εδάφους

Ένα αρκετά καλό δεύτερο μέρος, μια πολύ καλή εμφάνιση από τον Μαρσέλο αλλά και κάποια αμυντικά ζητήματα κρατά ο Μίτσελ από τη φιλική ισοπαλία του Ολυμπιακού (3-3) με τη Σταντάρ Λιέγης σε χορταστική αναμέτρηση λίγα 24ωρα μετά το 2-0 απέναντι στη Χάντερσφιλντ.

Το πρώτο μέρος δεν είχε ιδιαίτερα καλές στιγμές παρά το γρήγορο γκολ στο 19′ από τους Βέλγους με το ωραίο σουτ του Νταρίντα. Οι Ερυθρόλευκοι που αγωνίζονταν με τον Πεπ Μπιέλ στην κορυφή βγήκαν κάποιες φορές στην αντεπίθεση αλλά έλειψε η καλή τελική πάσα ενώ στη μεγαλύτερη στιγμή τους στο 27′ ο Γκάρι Ροντρίγκες από πλάγια θέση δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπόνταρ που έδιωξε σε κόρνερ. Ο τερματοφύλακας της Σταντάρ έπιασε την μπάλα και στην κεφαλιά του Κασάμι με τους Βέλγους να μη δημιουργούν άλλες ευκαιρίες στα υπόλοιπα λεπτά.

Ο ρυθμός ανέβηκε στο β’ κι ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά καλύτερος με τον Ελ Αραμπί στον αγωνιστικό χώρο. Ο Βρουσάι στο 58′ γύρισε για τον Μαροκινό που από κοντά έκανε το 1-1.

Οι Βέλγοι ανέκτησαν το προβάδισμά τους στο 64′ σε μια φάση που η άμυνα του Ολυμπιακού δεν λειτούργησε καθόλου καλά και ο Όιο ανενόχλητος με τακουνάκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Με την είσοδο των Μαρσέλο και Μπακαμπού και το 4-4-2 οι Ερυθρόλευκοι ήταν όμως σαφώς πιο επικίνδυνοι. Ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ ήταν σε εξαιρετική κατάσταση με βελτιωμένη την εικόνα του και μέσα σε δύο λεπτά μοίρασε δύο ασίστ για Μπακαμπού (74′) και Ελ Αραμπί που έγραψαν το 3-2.

Ο Χάμες Ροντρίγκες είχε τη στιγμή του για το 4-2 αλλά δεν βρήκε δίχτυα όπως στην επαναφορά δεν τα κατάφερε κι ο Μπακαμπού. Η Σταντάρ πίεσε και στο 90′ ισοφάρισε στο τελικό 3-3 με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Όιο.

Ο Μίτσελ σίγουρα κράτησε αρκετά θετικά στοιχεία παρά τα διάφορα αμυντικά ζητήματα ενώ μένει να ξεκαθαριστεί αν ο Ανδρέας Ντόι είναι σε καλύτερη κατάσταση μετά το χτύπημα που δέχθηκε στο 41′ και υποχρεώθηκε να περάσει εκτός για να μπει στη θέση του ο Ανδρέας Μπουχαλάκης.

Οι Ερυθρόλευκοι θα μείνουν στην Ισπανία ως τις 8/12 και θα επιστρέψουν στη βάση τους για να αντιμετωπίσουν σε φιλική αναμέτρηση στο Καραϊσκάκη στις 10/12 τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Πασχαλάκης (61′ Κρίστινσον), Ρέαμπτσιουκ (61′ Μαρσέλο), Βρουσάι (61′ Ανδρούτσος), Ρέτσος (61′ Καλογερόπουλος), Ντόι (41′ λ. τρ. Μπουχαλάκης), Εμβιλά, Κασάμι (46′ Σαμασέκου), Μασούρας (61′ Μπακαμπού), Α. Καμαρά (61′ Φορτούνης), Γκάρι Ροντρίγκες (46′ Χάμες Ροντρίγκες), Μπιέλ (46′ Ελ Αραμπί).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς