12.5 C
Athens

Ολυμπιακός – Χάντερσφιλντ 2-0: Θετικότατο δείγμα με μεγάλο κέρδος τον Φορτούνη

Ένα υπέροχο γκολ και αρκετές ενέργειες που έβαλαν δύσκολα στην αντίπαλη άμυνα ήταν ο απολογισμός της εμφάνισης του κορυφαίου Κώστα Φορτούνη στο πρώτο φιλικό του πολύ καλού Ολυμπιακού επί ισπανικού εδάφους

Ο Κώστας Φορτούνης είναι εδώ, ανεβαίνει διαρκώς – όπως φάνηκε μέσα από τις προπονήσεις στην Ισπανία – και δείχνει πανέτοιμος να δώσει πολύτιμες λύσεις μεσοεπιθετικά με την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε να πανηγυρίσει μια άνετη νίκη με 2-0 απέναντι στη Χάντερσφιλντ στο πρώτο του χειμερινό φιλικό προετοιμασίας στην Εστεπόνα με τον Φορτούνη να πετυχαίνει ένα υπέροχο γκολ και να δημιουργεί αρκετές ευκαιρίες για τον Μπακαμπού που δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Η ουραγός της Τσάμπιονσιπ δεν φάνηκε σε θέση να κοντράρει τους Ερυθρόλευκους οι οποίοι είχαν την πρωτοβουλία και την κατοχή της μπάλας ενώ η πίεση που άσκησαν ψηλά για μεγάλο διάστημα του αγώνα στέρησαν κάθε πιθανότητα στους Άγγλους να δημιουργήσουν κάτι.

Ο Μίτσελ δοκίμασε αρκετά πράγματα, έδωσε την ευκαιρία στους Κασάμι και Λάιντνερ να κάνουν το ανεπίσημο ντεμπούτο τους με την πρώτη ομάδα ενώ ο Μαρσέλο ξεκίνησε ως αριστερός μπακ αλλά στο 59ο λεπτό υποχρεώθηκε να βγει εκτός αγωνιστικού χώρου λόγω χτυπήματος που δέχθηκε στον αστράγαλο του αριστερού ποδιού από τον Άγινα.

Συνολικά ο Βραζιλιάνος έδειξε καλή εικόνα με αρκετά ανεβάσματα και κάποιες καλές σέντρες, ένα εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής αλλά σίγουρα έχει μέρες μπροστά του για να εμφανιστεί ακόμα καλύτερος. Η εικόνα του ήταν πάντως κάτι παραπάνω από ικανοποιητική.

Ο Φορτούνης ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις του πρώτου μέρους και είχε εξαιρετικές συνεργασίες με τον Μπιέλ. Έφτιαξε ευκαιρίες για τον Μπακαμπού που από πλεονεκτική θέση δεν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ενώ βρήκε το πρώτο γκολ με τρομερή προσπάθεια.

Ο μεσοεπιθετικός της ομάδας του Μίτσελ αποτέλεσε έναν μόνιμο πονοκέφαλο για τους Άγγλους και στο 39ο λεπτό με μια καταπληκτική ενέργεια από τα αριστερά συνέκλινε κι εκτέλεσε με το δεξί για να στείλει την μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα.

Στο 53′ έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ (η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και δεν πέρασε τη γραμμή) κι αυτή ήταν η τελευταία του φάση στο ματς. Ο Μίτσελ προχώρησε σε αλλαγές, ο ρυθμός έπεσε αρκετά αλλά ο Ολυμπιακός βρήκε και δεύτερο γκολ στο 72′ με τον Βρουσάι να γυρίζει στον αμαρκάριστο Ελ Αραμπί που από το ύψος του πέναλτι σαν σε προπόνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ως το τέλος δεν άλλαξαν τα πράγματα με τους Ερυθρόλευκους να κυριαρχούν απόλυτα και με τον Τζολάκη να παραμένει θεατής.

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή 4/12 ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Σταντάρ Λιέγης ενώ στις 8/12 θα επιστρέψει στην Ελλάδα όπου στις 10/12 θα δώσει μια ακόμα φιλική αναμέτρηση με τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Κρίστινσον (46′ Τζολάκης), Ανδρούτσος, Ρέτσος, Ντόι (69′ Καλογερόπουλος), Μαρσέλο (59′ λ. τρ. Λάιντνερ), Σαμασέκου (62′ Μπόουλερ), Κασάμι (69′ Νταμπό), Αγκιμπού Καμαρά (69′ Εμβιλά), Φορτούνης (62′ Βρουσάι), Μπιέλ (62′ Μασούρας), Μπακαμπού (62′ Ελ Αραμπί)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς