20.9 C
Athens

Ο Ντούμφρις που έκανε ματς καριέρας και οι πιστοί στρατιώτες του Μέσι στην Αργεντινή

Η Ολλανδία χρειάστηκε (ξανά) τον Ντένζελ της, όσο η Αργεντινή έχει βρει το κατάλληλο τρικ στον άξονα με τους Έντσο Φερνάντες και Ροντρίγκο Ντε Πολ να δίνουν σώμα και ψυχή για τον λίγο χώρο του Μέσι: η μάχη του μεταξύ τους προημιτελικού ξεκίνησε από νωρίς και αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον

Από τη μία ο Ντένζελ Ντούμφρις που πήρε από το χέρι την Ολλανδία και την οδήγησε στον έβδομο προημιτελικό της στην ιστορία σε Μουντιάλ και πρώτο μετά το 2014 και από την άλλη ο Λίο Μέσι και οι «στρατιώτες» του που γέμισαν για άλλη μία βραδιά με ελπίδα και όνειρα τις καρδιές των Αργεντίνων και συνεχίζουν το ταξίδι τους στο Κατάρ, με φόντο την τρίτη κούπα.

Την ερχόμενη Παρασκευή (9/12) Ολλανδία και Αργεντινή θα τεθούν αντιμέτωπες και το εισιτήριο για τον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου ψάχνει κάτοχο. Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι δύο ομάδες θα δώσουν μάχη επί ίσοις όροις ελπίζοντας ότι θα πάρουν ξανά το μέγιστο της απόδοσης τόσο από τους αστέρες τους όσο και από τους αφανείς ήρωες της μία βραδιάς.

Βέβαια, στην περίπτωση του Ντένζελ Ντούμφρις, μόνο αφανής δεν μπορείς να πεις ότι ήταν, όταν με τρεις δικές του ενέργειες οδήγησε τους Οράνιε στους «8» στο ματς με τις ΗΠΑ, έχοντας πέρα από τις δύο ασίστ και το γκολ για το τελικό 3-1, τα ακόλουθα -εντυπωσιακά- στατιστικά, που του χάρισαν τη βαθμολογία 8,6 (ανώτερη από κάθε άλλον μέχρι σήμερα στο τουρνουά):

Ο Ντούμφρις είχε συνολικά 70 ενέργειες με την μπάλα,

2 πάσες κλειδιά (απ’ όπου προήλθαν και οι δύο ασίστ),

13 ανακτήσεις κατοχών,

2/2 πετυχημένες ντρίμπλες,

2/2 κερδισμένες μονομαχίες,

Μόλις 1 λάθος,

3 κλεψίματα

Απολαυστικός, ουσιώδης, MVP με τα όλα του, σε εμφάνιση που θύμισε την εξίσου εξαιρετική του παρουσία στο Euro 2020.

Έντσο και Ροντρίγκο είναι οι «σωματοφύλακες» του Μέσι στην Αλμπισελέστε

Για τον Μέσι, δεν χρειάζεται να τα γράψουμε ξανά. Ο Pulga συνεχίζει να γράφει με χρυσά γράμματα στην Βίβλο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου τη δική του ιστορία και μία στιγμή δικής του μαγείες είναι αρκετή για να κρίνει τα πάντα.

Ήρθε η ώρα να βγάλουμε το καπέλο και στους δύο «bodyguards» που τοποθέτησε από πίσω του ο Σκαλόνι και μέχρι τώρα τον βγάζουν ασπροπρόσωπο. Ο λόγος για τους Έντσο Φερνάντες και Ροντρίγκο Ντε Πολ, δύο μηχανάκια της μεσαίας γραμμής που δεν σταματούν να τρέχουν και να μαρκάρουν, όντας παράλληλα κομβικοί και στο μεσοεπιθετικό κομμάτι με ποσοστά στις μεταβιβάσεις που θα ζήλευαν μέχρι και οι Ζανέτι – Βερόν.

Κόντρα στους Αυστραλούς, οι δυο τους κατέγραψαν μαζί:

24,6 χιλιόμετρα στο γήπεδο,

216 επαφές με την μπάλα,

165 από τις 187 φορές που η μπάλα έφυγε από τα δικά τους πόδια κατέληξε σε συμπαίκτη,

Δημιούργησαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για τους συμπαίκτες τους,

Κέρδισαν τις 12 από τις 15 μονομαχίες στις οποίες ενεπλάκησαν

Ουσιαστικά δούλεψαν ξανά για τον Μέσι που όσο χώρο μπόρεσε να βρει στον άξονα έγινε χάρη στις κινήσεις των Φερνάντες και Ντε Πολ με ή χωρίς την μπάλα, όπως και στη φάση του 1-0 από τον «ψύλλο».

Ο Σκαλόνι βρήκε τους παίκτες που έψαχνε γι’ αυτή την δουλειά και η Αργεντινή βλέπει τον άξονά της να αποκτά ξανά τη δυναμική του παρελθόντος, όταν ο Μασεράνο έκανε όλη τη δουλειά μαζί με τον ταχυδυναμικό Έντσο Πέρες.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς