21.4 C
Athens

Καμερούν – Βραζιλία 1-0: Νίκη γοήτρου στο 92′ με τον Αμπουμπακάρ να σκοράρει και να αποβάλλεται (vid)

Πέρασαν 19 χρόνια για να πανηγυρίσει το Καμερούν μια νίκη απέναντι στη Βραζιλία. Μια νίκη με 1-0 που δεν είχε τελικά το αντίκρισμα που θα ήθελαν ο Ριγκομπέρ Σονγκ και οι παίκτες του καθώς η πρόκριση ήρθε για την Ελβετία η οποία επικράτησε με 2-3 της Σερβίας.

Οι Ελβετοί ήθελαν ακόμα ένα γκολ για να στείλουν τη Βραζιλία πάνω στην Πορτογαλία και να τεθούν εκείνοι αντιμέτωποι με τη Νότια Κορέα όμως αυτό δεν συνέβη. Παρόλα αυτά η βραδιά ανήκει στο Καμερούν που πανηγύρισε την ιστορική νίκη με το γκολ που σημείωσε στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά δυναμίτη ο Αμπουμπακάρ στη σέντρα του Εμπεκελί από τα δεξιά.

Ο επιθετικός της Αλ Νασρ μάλιστα έβγαλε τη φανέλα του και δέχθηκε κίτρινη κάρτα με αποτέλεσμα να αποβληθεί αφού αυτή ήταν η δεύτερη.

Η Βραζιλία παρά τις πολλές αλλαγές – είχε εξασφαλισμένη την πρόκριση – δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες στο ρελαντί αλλά ο πρώην τερματοφύλακας του ΟΦΗ, του Λεβαδειακού και της Λαμίας, Ντεβίς Επασί, κατέβασε ρολά σε τουλάχιστον πέντε καθαρές ευκαιρίες και κυρίως σε εντυπωσιακές κεφαλιές που είχαν κατεύθυνση προς την εστία του.

Το Καμερούν απείλησε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Εμπέουμο να δοκιμάζει τα αντανακλαστικά του Έντερσον που απομάκρυνε.

Η χαλάρωση στο δεύτερο μέρος έφερε την αντίδραση των Καμερουνέζων που σταδιακά κέρδισαν μέτρα και βρήκαν το γκολ. Ο Επασί όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί για την ομάδα του. Βασικός αγωνίστηκε και ο Πιέρ Κούντε του Ολυμπιακού.

ΚΑΜΕΡΟΥΝ (Σονγκ): Επασί, Φάι, Τολό, Γου, Εμποσέ, Ενγκαμαλέου (86΄ Μπεκελί), Ανγκισά, Κούντε (68΄ Εντσάμ), Αμπουμπακάρ, Τσούπο-Μοτίνγκ, Εμπεούμο (64΄ Εκαμπί).

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τίτε): Έντερσον, Ντάνι Άλβες, Μιλιτάο, Μπρέμερ, Τέλες (55΄ Μαρκίνιος), Φαμπίνιο, Φρεντ (55΄ Γκιμαράες), Ροντρίγκο (55΄ Έβερτον), Μαρτινέλι, Ζεσούς (64΄ Πέδρο), Άντονι (79΄ Ραφίνια).

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 7ου ΟΜΙΛΟΥ

  1. Βραζιλία 6 (3-1)
  2. Ελβετία 6 (4-3)
  3. Καμερούν 4 (4-4)
  4. Σερβία 1 (5-8)
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς