17.9 C
Athens

VIDEO: Στη Super League πέναλτι (Άβιλα), στο Μουντιάλ «παίζετε» (Καβάνι)!

Η Ουρουγουάη ζήτησε πέναλτι σε μια φάση που ξεκίνησε σαν αυτή του Άβιλα στη Λεωφόρο και ολοκληρώθηκε με βουτιά του αμυντικού πάνω στον Καβάνι, αλλά διαιτητής, VAR και... σχολιαστής του ANT1 (και της Cosmote TV) θεώρησαν πως δεν υπάρχει παράβαση

Η Ουρουγουάη έπεσε θύμα του… προγράμματός της, αφού η Νότια Κορέα εκμεταλλεύτηκε την αδιαφορία της πρώτης Πορτογαλίας προκειμένου να πάρει στο τέλος τη νίκη που την έφερε στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το 2-0 επί της Γκάνας δεν ήταν αρκετό για τους Ουρουγουανούς, οι οποίοι έμειναν εκτός για ένα γκολ.

Οι Ουρουγουανοί ζήτησαν πέναλτι σε μια φάση που είχε πολλές ομοιότητες με εκείνη που δόθηκε πέναλτι σε βάρος του Άβιλα στη Λεωφόρο, αλλά και κάποιες διαφορές σαφώς πιο επιβαρυντικές για τον αμυντικό της Γκάνας. Για αρχή, ο Γκανέζος προσπάθησε να παρεμποδίσει τον Καβάνι απλώνοντας το χέρι του στο στήθος του Ουρουγουανού σταρ, ο οποίος βέβαια δεν έπεσε θεατρινίστικα στο έδαφος όπως ο Ιωαννίδης.

Αντιθέτως, ο Καβάνι συνέχισε να κυνηγάει την μπάλα (και μάλιστα με μεγαλύτερη φόρα από αυτή που είχε ο παίκτης του Παναθηναϊκού), μέχρι που ο αντίπαλός του έκανε μια… βουτιά προκειμένου να πέσει πάνω του και τον βγάλει εκτός πορείας.

Ο φορ της Ουρουγουάης έπεσε στο έδαφος, διαιτητής και VAR δεν είδαν κάτι μεμπτό. Και η αλήθεια είναι πως η παρατεταμένη προσπάθεια του Σεϊντού έδινε σαφώς περισσότερες αφορμές για πέναλτι απ’ ό,τι εκείνη η στιγμιαία επαφή του Άβιλα με τον Ιωαννίδη. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, ο σχολιαστής του αγώνα, Σωτήρης Κωσταβάρας, ο οποίος εργάζεται κατά βάση στην Cosmote TV, δικαιολόγησε απολύτως το «παίζετε» του διαιτητή. Δεν θυμόμαστε όμως να καυτηρίασε την απόφαση-έκτρωμα με την οποία ο Παναθηναϊκός πήρε μια ισοπαλία που δεν δικαιούταν στο 103′ κόντρα στον Ολυμπιακό…

Θυμηθείτε το πέναλτι-φάντασμα με το οποίο οι Πράσινοι ισοφάρισαν στο ντέρμπι της Λεωφόρου:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς