21.6 C
Athens

Κροατία – Βέλγιο 0-0: Το φιάσκο ολοκληρώθηκε για τους Βέλγους, η παρέα του Μόντριτς στους «16»

Η αποκαρδιωτική πορεία των Βέλγων ολοκληρώθηκε με μια εμφατική αποτυχία σε έναν όμιλο που ήταν το φαβορί για την πρωτιά - Στους «16» ως δεύτερη η Κροατία που την περιμένει ένα πολύ δύσκολο νοκ άουτ

Πισωγύρισμα πολλών ετών! Το Βέλγιο γνώρισε έναν σοκαριστικό αποκλεισμό στον 6ο όμιλο μετά το 0-0 με την Κροατία στην τελευταία αγωνιστική και μένει εκτός νοκ άουτ για πρώτη φορά μετά το 1998 (έκτοτε σε τρεις συμμετοχές σε τελική φάση μετρούσε ισάριθμες προκρίσεις).

Μόλις ένα γκολ ενεργητικό σε τρεις αγώνες (αυτό της πρεμιέρας κόντρα στον Καναδά όπου γλίτωσε από θαύμα τη βαριά ήττα) και ένα πεταμένο δεύτερο ημίχρονο με τους Κροάτες. Αυτά κρατά μόνο η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ που θα δει τη συνέχεια του τουρνουά από το σπίτι της απολύτως δικαιολογημένα.

Η παρέα του Λούκα Μόντριτς συνεχίζει (έστω και με δύο 0-0 στον όμιλο) αλλά γνωρίζει πως θα τεθεί αντιμέτωπη πιθανότατα με την Ισπανία και το έργο της γίνεται δύσκολο με τη δεύτερη θέση.

Οι Κροάτες έπαιξαν σε αργό ρυθμό στο πρώτο μέρος και δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα ενώ κέρδισαν πέναλτι που όμως δεν δόθηκε έπειτα από εξέταση στο VAR για οφσάιντ του Λόβρεν στη φάση.

Με το Μαρόκο να έχει προβάδισμα κόντρα στον αποκλεισμένο Καναδά (1-2) για την πρόκριση και την πρώτη θέση, οι Βέλγοι αναγκάστηκαν να ανοιχτούν περισσότερο κι εκεί χρειάστηκε ο Κουρτουά που σε τρεις περιπτώσεις από το 49′ ως το 54′ σταμάτησε τα εξαιρετικά σουτ των τριών χαφ της ομάδας του Ντάλιτς (Κόβατσιτς, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς).

Η είσοδος του Ρομέλου Λουκάκου άλλαξε τα πάντα: Ο Βέλγος φορ έγινε μόνιμο πρόβλημα για τον Γκβάρντιολ και τον Λιβάκοβιτς, με τον Κροάτη τερματοφύλακα να τον σταματά αλλά να έχει και φύλακα-άγγελο το δοκάρι του.

Σε καμία περίπτωση ο επιθετικός της Ίντερ δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα (ούτε σε κενή εστία στο 90′) και η ομάδα του πήρε τον δρόμο της επιστροφής μετά από μια καταστροφική διοργάνωση με κάκιστο αγωνιστικό πρόσωπο αλλά και τρομακτικά εσωτερικά προβλήματα με κόντρες εντός αποδυτηρίων. Χάθηκε η τελευταία μεγάλη ευκαιρία του Βελγίου που πλέον θα στηριχθεί κυρίως στα ταλέντα του αλλά μάλλον θα του πάρει καιρό να ξαναβρεί τα πατήματά του…

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα, Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς (90+2′ Μάγερ), Κράμαριτς (64′ Πάσαλιτς), Λιβάγια (64′ Πέτκοβιτς), Πέρισιτς

ΒΕΛΓΙΟ (Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Ντεντόνκερ (72′ Τίλεμανς), Αλντεβάιρελντ, Βερτόνχεν, Μενιέ (87′ Ε. Αζάρ), Ντε Μπρόινε, Βίτσελ, Καστάνιε, Τροσάρ (59′ Θ. Αζάρ), Μέρτενς (46′ Λουκάκου), Καράσκο (72′ Ντοκού)

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 6ου ΟΜΙΛΟΥ

  1. Μαρόκο 7 (4-1)
  2. Κροατία 5 (4-1)
  3. Βέλγιο 4 (1-2)
  4. Καναδάς 0 (2-7)
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς