22.6 C
Athens

Μουντιάλ: Όλα τα σενάρια για τα τέσσερα εισιτήρια πρόκρισης από τον πέμπτο και τον έκτο όμιλο

Αυτά είναι τα δεδομένα για τον πέμπτο και τον έκτο όμιλο πριν την τρίτη και τελευταία αγωνιστική: το «πρέπει» της Γερμανίας, η ευκαιρία της Ιαπωνίας και το ματς «do or die» ανάμεσα σε Κροατία και Βέλγιο

Το θρίλερ των ομίλων στην τρίτη αγωνιστική συνεχίζεται και σήμερα Πέμπτη, πρώτη ημέρα του Δεκέμβρη, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Τέσσερα ακόμη εισιτήρια περιμένουν κάτοχο μετά τις χθεσινές προκρίσεις των Αργεντινή, Πολωνία, Γαλλία και Αυστραλία, με σειρά να παίρνουν ο πέμπτος και ο έκτος όμιλος.

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΜΠΤΟ ΟΜΙΛΟ: ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ 

Ο Φίλκρουγκ απέδειξε στην Ντόχα ότι αν στο τέλος δεν κερδίζουν οι Γερμανοί, τουλάχιστον θα ισοφαρίσουν και έφερε τα πάνω κάτω στον 5ο όμιλο, ο οποίος εξελίσσεται σε έναν από τους πιο αμφίρροπους των τελευταίων ετών σε Μουντιάλ, παρόλο που είχε δύο ξεκάθαρα φαβορί στην τετράδα του.

Ισπανία και Γερμανία, όμως, δεν έχουν εξασφαλίσει μετά το πέρας της 2ης αγωνιστικής την πρόκριση στην επόμενη φάση και θα παίξουν τα ρέστα τους την τελευταία αγωνιστική προκειμένου να πετύχουν τον μίνιμουμ στόχο των νοκ-άουτ.

Ιαπωνία και Κόστα Ρίκα τους έβαλαν δύσκολα και πλέον είναι στο χέρι τους ή μάλλον στα πόδια τους να ολοκληρώσουν το θαύμα, στα ματς της τρίτης και τελευταίας αγωνιστικής.

Εκεί, οι Κοσταρικανοί θα πρέπει να κοιτάξουν στα μάτια τους Γερμανούς που μάχονται για την επιβίωσή τους, καθώς το βράδυ της Κυριακής βρέθηκαν μία ανάσα από τον πρόωρο αποκλεισμό, ενώ οι Ισπανοί θα αγωνίζονται την ίδια ώρα με τους Ιάπωνες και χρειάζονται απλώς έναν βαθμό για να προχωρήσουν και μάλιστα ως πρώτοι στον όμιλο.

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Η Ισπανία θέλει έναν βαθμό κόντρα στην Ιαπωνία για να είναι σίγουρα στην επόμενη φάση, ως πρώτη στον όμιλο. Η ομάδα του Χάνσι Φλικ πάλι, χρειάζεται νίκη επί της Κόστα Ρίκα με τουλάχιστον δυο γκολ διαφορά, έτσι ώστε να είναι καλυμμένη ακόμα και στην περίπτωση που οι Ιάπωνες πάρουν ισοπαλία από τους Ισπανούς.

Νίκη της Ισπανίας θα φέρει στην επόμενη φάση τους Γερμανούς με οποιοδήποτε εύρος νίκης, εκτός αν οι Κοσταρικανοί έχουν διαφορετική άποψη την τελευταία αγωνιστική και χαλάσουν τα σχέδια των δύο «μεγάλων».

Με νίκη της Κόστα Ρίκα και της Ιαπωνίας, τότε θα ισχύσει το «τρελό» σενάριο, με τις Ισπανία – Γερμανία να παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής και τα δύο αουτσάιντερ να προχωρούν.

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΚΤΟ ΟΜΙΛΟ: «ΣΦΑΓΗ» ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΒΕΛΓΙΟ ΚΑΙ ΚΡΟΑΤΙΑ, ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ 

Τι χρειάζεται η Κροατία;

Η Κροατία περνάει στην επόμενη φάση έστω με ισοπαλία κόντρα στο Βέλγιο. Εάν ηττηθεί τότε πάλι θα έχει ελπίδες για τη δεύτερη θέση, εφόσον ο Καναδάς επικρατήσει του Μαρόκου.

Τι χρειάζεται το Μαρόκο;

Με νίκη ή ισοπαλία κόντρα στον Καναδά περνάει στην επόμενη φάση, χωρίς να το απασχολεί το άλλο παιχνίδι. Ακόμη και με ήττα το Μαρόκο έχει ελπίδες. Συγκεκριμένα περνάει ως δεύτερο με νίκη της Κροατίας επί του Βελγίου.

Τι χρειάζεται το Βέλγιο;

Το Βέλγιο χρειάζεται μόνο νίκη κόντρα στην Κροατία για να μην το απασχολεί το άλλο αποτέλεσμα.

Σε περίπτωση ισοπαλίας, χρειάζεται ήττα του Μαρόκου από τον Καναδά, με πάνω από τρία γκολ για να έχει καλύτερο συντελεστή τερμάτων. Εάν υπάρξει ίδιος συντελεστής τερμάτων (με νίκη του Καναδά με τρία γκολ διαφορά) θα πάμε στο 2ο κριτήριο, δηλαδή τα γκολ υπέρ.

Όλα ανοιχτά…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς