18.9 C
Athens

Ισπανία – Γερμανία 1-1: Και στο τέλος… ισοφαρίζουν οι Γερμανοί! (vids)

Η Ισπανία έχασε την ευκαιρία να σπρώξει στον γκρεμό τους Γερμανούς οι οποίοι κατάφεραν να σταθούν όρθιοι με ένα απίθανο γκολ του Φούλκρουγκ και την τελευταία αγωνιστική θα ψάξουν την πρόκριση κόντρα στην Κόστα Ρίκα

Η εθνική Ισπανίας είχε απόψε μια χρυσή ευκαιρία να φέρει τους Γερμανούς στο χείλος του αποκλεισμού, στερώντας στον εαυτό της τη δυνατότητα να αποφασίσει εκείνη για το μέλλον τους στη διοργάνωση. Δυστυχώς γι’ αυτήν, μπορεί οι Γερμανοί δεν νικούν πάντα στο τέλος, όπως είχε πει πριν από 32 χρόνια ο Γκάρι Λίνεκερ, ωστόσο καταφέρνουν έστω να ισοφαρίζουν και να μένουν ζωντανοί για άλλη μια μέρα.

Και όταν η εθνική Γερμανίας δεν πεθαίνει, θα είναι πάντοτε σε θέση να τιμωρήσει εκείνους που απέτυχαν να τη βγάλουν νοκ άουτ όταν είχαν την ευκαιρία…

Οι σημαντικότερες στιγμές

Οι Ισπανοί είχαν το πρώτο μεγάλο «αχ» του αγώνα, όταν το τρομερό σουτ του Όλμο άλλαξε πορεία από την παλάμη του Νόιερ και στη συνέχεια χτύπησε διαδοχικά στο οριζόντιο αλλά και το αριστερό δοκάρι των Γερμανών.

Στο 39′ ο Ρούντιγκερ κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα του Ουνάι Σιμόν με μια άπιαστη κεφαλιά, οι Γερμανοί πανηγύρισαν έξαλλα αλλά λίγα δευτερόλεπτα αργότερα το ημιαυτόματο οφσάιντ έβγαλε… σκάρτο το γκολ του στόπερ της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Άλβαρο Μοράτα πέρασε αλλαγή αντί του Φεράν Τόρες στο 54ο λεπτό για την Ισπανία και σκόραρε κόντρα στη Γερμανία και βρήκε δίχτυα με υπέροχο πλασέ στην κίνηση μετά το γύρισμα του Άλμπα από τα αριστερά για το 1-0.

Ο επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης έγινε μόλις ο έκτος ποδοσφαιριστής που σκοράρει σε διαδοχικά παιχνίδια ως αλλαγή στην ιστορία του Μουντιάλ, αφού το έκανε και στην πρεμιέρα όπου οι Ίβηρες ισοπέδωσαν με 7-0 την Κόστα Ρίκα.

Η Γερμανία έμεινε ζωντανή απέναντι στην Ισπανία με ένα καταπληκτικό γκολ του Νίκλας Φούλκρουγκ στο 82ο λεπτό. Ο φορμαρισμένος επιθετικός της Βέρντερ Βρέμης αποτέλεσε τη χρυσή αλλαγή του Χάνσι Φλικ και έκανε τη ζημιά από την αριστερή πλευρά της Ισπανίας (μόλις είχε περάσει στο ματς ο Μπαλντέ αντί του Άλμπα) έχοντας προηγουμένως συνεργαστεί εξαιρετικά με τον Μουσιάλα.

Τι γίνεται από εδώ και πέρα; Η Ισπανία θέλει έναν βαθμό κόντρα στην Ιαπωνία για να είναι σίγουρα στην επόμενη φάση, πιθανότατα ως πρώτη στον όμιλο. Η ομάδα του Χάνσι Φλικ πάλι, χρειάζεται νίκη επί της Κόστα Ρίκα με τουλάχιστον δυο γκολ διαφορά, έτσι ώστε να είναι καλυμμένη ακόμα και στην περίπτωση που οι Ιάπωνες πάρουν ισοπαλία από τους Ισπανούς. Νίκη της Ισπανίας θα φέρει στην επόμενη φάση τους Γερμανούς με οποιοδήποτε εύρος νίκης, εκτός αν οι Κοσταρικανοί έχουν διαφορετική άποψη την τελευταία αγωνιστική…

ΙΣΠΑΝΙΑ (Ενρίκε): Σιμόν, Άλμπα (82′ Μπαλντέ), Λαπόρτ, Ρόδρι, Καρβαχάλ, Μπούσκετς, Γκάβι (66′ Νίκο Γουίλιαμς), Πέδρι, Όλμο, Φεράν (54′ Μοράτα), Ασένσιο (66′ Κόκε)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Φλικ): Νόιερ, Κέρερ (70′ Κλόστερμαν), Ρίντιγκερ, Ζίλε, Ράουμ (87′ Σλότερμπεκ), Κίμιχ, Γκορέτσκα, Γκνάμπρι (85′ Χόφμαν), Μίλερ (70′ Φούλκρουγκ), Γκουντογκάν (70′ Σανέ), Μουσιάλα

5ος ΟΜΙΛΟΣ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ & ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ιαπωνία – Κόστα Ρίκα 0-1 (81′ Φούλερ)

Ισπανία – Γερμανία 1-1 (62′ Μοράτα / 83′ Φούλκρουγκ)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (1/12)

Ιαπωνία – Ισπανία (21:00)

Κόστα Ρίκα – Γερμανία (21:00)

  1. Ισπανία 4 (8-1)
  2. Ιαπωνία 3 (2-2)
  3. Κόστα Ρίκα 3 (1-7)
  4. Γερμανία 1 (2-3)
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς