20.7 C
Athens

Ιαπωνία – Κόστα Ρίκα 0-1: Ο Νάβας κατέβασε ρολά και οι Κοσταρικανοί έβαλαν φωτιά στον πέμπτο όμιλο (vid)

Οι Κοσταρικανοί έζησαν κάτι από την αξέχαστη πορεία του 2014 και στο Κατάρ κάνουν ξανά όνειρα πρόκρισης μετά τη νίκη κόντρα στους αδιάβαστους Ιάπωνες - Αποτέλεσμα-δώρο για τη Γερμανία, που παίζει τον δικό της «τελικό» το βράδυ κόντρα στην Ισπανία

Με τον Κέιλορ Νάβας ως φύλακα άγγελό της η μαχητική Κόστα Ρίκα όχι απλώς ξεπέρασε την βαριά ήττα από την Ισπανία, αλλά κατάφερε χάρη στο περίεργο και συνάμα όμορφο γκολ του Φούλερ να επικρατήσει με 1-0 της Ιαπωνίας, που έμεινε στην επική νίκη επί της Γερμανίας και πλέον μπαίνει σε μεγάλους μπελάδες αναφορικά με την πρόκριση στα νοκ-άουτ.

Την ίδια στιγμή οι Γερμανοί χαμογελούν, αλλά εξακολουθούν να έχουν το «πρέπει» της νίκης στο βραδινό (21:00) ευρωπαϊκό ντέρμπι με την Ισπανία, με τον πέμπτο όμιλο να έχει πάρει… φωτιά!

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΦΟΥΛΕΡ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε ως αγγαρεία για τις δύο ομάδες μέχρι το τελευταίο 15λεπτο, κυριάρχησε η σκοπιμότητα του αποτελέσματος και οι άμυνες, με τους Κοσταρικανούς να βελτιώνουν αισθητά αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού τους, μετά την βαριά επτάρα από τη «Φούρια Ρόχα» στην πρώτη αγωνιστική.

Ωστόσο, αν και δημιούργησαν ελάχιστες τελικές μπροστά από την εστία του μοιραίου για την Ιαπωνία Γκόντα, βρήκαν το «χρυσό» γκολ στην πρώτη αξιόλογη φάση τους εντός περιοχής με τον Φούλερ που έπιασε αδιάβαστο τον Ιάπωνα κίπερ και με όμορφο πλασέ έγραψε την ιστορία του αγώνα.

Οι Ιάπωνες άργησαν να ξυπνήσουν, παρουσίασαν καλύτερη εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο αλλά υπολόγισαν χωρίς τον εντυπωσιακό Κέιλορ Νάβας που ήταν στην μέρα του και αποσόβησε κάθε κίνδυνο για την ομάδα του, ειδικότερα στο πρώτο 10λεπτο του β’ μέρους, όταν κυριολεκτικά κατέβασε ρολά.

Στο τέλος, μίλησε ο «νόμος» του ποδοσφαίρου με την ακίνδυνη μέχρι το 81ο λεπτό Κόστα Ρίκα να βρίσκει την στιγμή της και να αλλάζει ξανά άρδην τα δεδομένα στον πιο αμφίρροπο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έτσι όπως εξελίχθηκε.

ΙΑΠΩΝΙΑ – ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ 0-1

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ (Λουϊς Φερνάντο Σουάρες): Νάβας, Γουάστον, Ντουάρτε, Κάλβο, Οβιέδο, Φούλερ, Μπόρχες (89` Σάλας), Τεγέδα, Τόρες (65` Αγκιλέρα), Κάμπελ (94` Τσακόν), Κοντρέρας (65` Μπένετ).

ΙΑΠΩΝΙΑ (Χάϊμε Μοριγιάσου): Γκόντα, Γιαμάνε (62` Μιτόμα), Ιτακούρα, Γιοσίντα, Ναγκατόμο (46` Χ.Ιτο), Εντο, Μορίτα, Ντοάν (67` Τζ.Ιτο), Καμάντα, Σόμα (82` Μιναμίνο), Ουέντα (46` Ασάνο).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 5ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Δεύτερη αγωνιστική:

Ιαπωνία – Κόστα Ρίκα 0-1 (81′ Φούλερ)

Ισπανία – Γερμανία 21:00*

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΙΣΠΑΝΙΑ 3*
2. ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ 3
3. ΙΑΠΩΝΙΑ 3
4. ΓΕΡΜΑΝΙΑ 0*

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς