23.5 C
Athens

Τυνησία – Γαλλία 1-0: Άγγιξαν το θαύμα οι μαχητικοί Τυνήσιοι (vid)

Η γκολάρα του Καζρί δεν ήταν αρκετή για την Τυνησία που άφησε και την ψυχή της στο γήπεδο πανηγυρίζοντας μία σπουδαία νίκη επί των... μισών Γάλλων, που όμως δεν είχε αντίκρισμα καθώς το εισιτήριο για τη φάση των «16» κατέληξε στα χέρια των Αυστραλών

Η γκολάρα του Καζρί έβγαλε τη μισή Τυνησία στους δρόμους, μέχρι να έρθει ο Λέκι στο παιχνίδι της Αυστραλίας με τη Δανία για να τους προσγειώσει απότομα, με τους μαχητικούς Τυνήσιους να αγγίζουν το όνειρο αλλά τελικά να μένουν με το «θέλω» και τη χαρά της νίκης κόντρα στους Παγκόσμιους Πρωταθλητές Γάλλους.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΤΥΝΗΣΙΩΝ






Το ματς επιφύλασσε ένα αγχωτικό φινάλε, αν και τα εισιτήρια της πρόκρισης είχαν προκαθοριστεί πριν το επεισοδιακό τελευταίο σφύριγμα της λήξης, που βρήκε τους Τυνήσιους με ένα «πικρό» χαμόγελο στα χείλη και τους Γάλλους να γνωρίζουν μία απρόσμενη ήττα αλλά να μην χάνουν την πρωτιά χάρη στην «τεσσάρα» της πρώτης αγωνιστικής κόντρα στους Αυστραλούς.

Και λέμε επεισοδιακό, καθώς η Γαλλία βρήκε γκολ ισοφάρισης στην τελευταία φάση του αγώνα με τον Γκριεζμάν αλλά το γκολ ορθώς ακυρώθηκε για φάουλ στην αρχή της φάσης, με τους Τυνήσιους στην κερκίδα να το πανηγυρίζουν σαν γκολ. Αφού δεν ήρθε η πρόκριση, ας γιορτάσουμε τη νίκη κόντρα στους Παγκόσμιους Πρωταθλητές, θα σκέφτηκαν.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΦΑΣΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ






Σε ένα παιχνίδι που οι Γάλλοι κατέβασαν τα «δεύτερα» και στο τελευταίο κομμάτι αναγκάστηκαν να ρίξουν μαζεμένα τα βαριά χαρτιά τους για να σώσουν τα προσχήματα, οι Τυνήσιοι είχαν μία ιστορική ευκαιρία να πάρουν την πρόκριση στα νοκ-άουτ για πρώτη φορά στην ιστορία τους, αλλά δεν είχαν (ολόκληρη) την τύχη με το μέρος τους, αλλά μονάχα ένα κομμάτι αυτής.

Το υπέροχο γκολ του Καζρί έφερε για λίγο τα πάνω κάτω στον τέταρτο όμιλο, με το αμυντικό πλάνο της Τυνησίας να έχει αποτέλεσμα και να διατηρείται μέχρι το φινάλε, παρά το σφυροκόπημα των Γάλλων από το 80′ και μετά, ωστόσο οι Αυστραλοί είχαν άλλα πλάνα και με τη νίκη τους κόντρα στη Δανία και σε συνδυασμό με τη νίκη στο μεταξύ τους ματς, πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση, μαζί με τους πρωτοπόρους Γάλλους.

Εκτός συνέχειας με ψηλά το κεφάλι οι Τυνήσιοι, κάκιστο τουρνουά για την Δανία που δεν εκπλήρωσε τις προσδοκίες…

ΤΥΝΗΣΙΑ – ΓΑΛΛΙΑ 1-0

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Δ’ ΟΜΙΛΟΥ

Τρίτη αγωνιστική:

Αυστραλία – Δανία 1-0 (60′ Λέκι)

Τυνησία – Γαλλία 1-0 (58′ Καζρί)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΓΑΛΛΙΑ 6 (πρόκριση στους 16)
2. ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 6 (πρόκριση στους 16)
3. ΤΥΝΗΣΙΑ 4
4. ΔΑΝΙΑ 1

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς