15.7 C
Athens

Αυστραλία – Δανία 1-0: Τα εξαιρετικά καγκουρό έκαναν την έκπληξη και προκρίθηκαν πανάξια στα νοκ-άουτ! (vid)

Οι Αυστραλοί επέστρεψαν: για πρώτη φορά μετά το 2006 τα μαχητικά «καγκουρό» προκρίθηκαν στην δεύτερη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου αφήνοντας εκτός συνέχειας τους απογοητευτικούς Δανούς που έμειναν στο... Euro

Ιστορική πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ για τους Αυστραλούς, μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία τους μετά το 2006!

Με την γκολάρα του Λέκι τα «καγκουρό» πανηγύρισαν με το σπαθί τους μία πανάξια πρόκριση στην δεύτερη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, αφήνοντας πρόωρα εκτός συνέχειας τους απογοητευτικούς Δανούς, που ολοκλήρωσαν τον όμιλο ως τελευταίοι με μόλις έναν βαθμό, «διαλύοντας» τις προσδοκίες που υπήρχαν γι’ αυτούς μετά την ονειρική πορεία στο Euro 2020.

ΤΟ «ΧΡΥΣΟ» ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΛΕΚΙ







Με δύο νίκες με το ίδιο σκορ (1-0) οι Αυστραλοί «σφράγισαν» το εισιτήριο για τη φάση των «16» και πλέον θα μονομαχήσουν με τον πρώτο του τρίτου ομίλου με φόντο την ιστορική παρουσία στην οχτάδα του τουρνουά για πρώτη φορά στα χρονικά.

Το ματς δεν είχε καλό ρυθμό και μπροστά στο δέλεαρ της πρόκρισης κυριάρχησε η σκοπιμότητα, με τη Δανία να έχει μία ελαφριά αλλά ανούσια υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο. Με λίγες τελικές μπροστά από τις δύο εστίες, φαινόταν από νωρίς ότι τα πάντα θα κριθούν στο… νήμα. Όπως κι έγινε!

Οι Αυστραλοί έδειξαν να το θέλουν πιο πολύ, έπαιξαν μία ατσαλένια άμυνα, μέσα από την οποία μπόρεσαν να βγάλουν και την κόντρα επίθεση που τους οδήγησε στη νίκη-πρόκριση. Ο Λέκι έφυγε σαν άνεμος στην κόντρα, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και νίκησε τον Σμαίχελ στο 60′ για να κάνει το 1-0, το οποίο αποδείχθηκε υπεραρκετό για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Κι εκεί που όλοι περίμεναν οι Δανοί να τα παίξουν όλα για όλα στο τελευταίο 30λεπτο, περισσότερο απειλήθηκαν με δεύτερο τέρμα παρά απείλησαν για την ισοφάριση, με αποτέλεσμα οι Αυστραλοί σχεδόν ξεκούραστα να πάρουν το εισιτήριο για τα νοκ-άουτ, για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια!

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ – ΔΑΝΙΑ 1-0

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Δ’ ΟΜΙΛΟΥ

Τρίτη αγωνιστική:

Αυστραλία – Δανία 1-0 (60′ Λέκι)

Τυνησία – Γαλλία 1-0 (58′ Καζρί)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

1. ΓΑΛΛΙΑ 6 (πρόκριση στους 16)
2. ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 6 (πρόκριση στους 16)
3. ΤΥΝΗΣΙΑ 4
4. ΔΑΝΙΑ 1

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς