25.3 C
Athens

Ο οικονομολόγος Τζιανλούκα Φερέρο θα είναι ο διάδοχος του Ανιέλι στην προεδρία της Γιουβέντους

Με γοργούς ρυθμούς προχώρησε η αλλαγή στον προεδρικό θώκο της Γηραιάς Κυρίας του ιταλικού ποδοσφαίρου, με τον Ανιέλι να δίνει τα κλειδιά της ομάδας στον σπεσιαλίστα των οικονομικών Τζιανλούκα Φερέρο που καλείται να συμμαζέψει τα... ασυμμάζευτα της προηγούμενης διοίκησης

Ο επί σειρά ετών πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, υπέβαλε μαζί με ολόκληρο το μέχρι πρότινος Δ.Σ. του συλλόγου την παραίτησή του και προκάλεσε «σεισμό» στο εσωτερικό του συλλόγου.

Το συγκινητικό αντίο του Ανιέλι στη Γιουβέντους και η αναφορά στο φόβητρο του «Γ. Καραϊσκάκης»!

Ο λόγος; Η έρευνα Prisma που διεξάγεται από την εισαγγελία του Τορίνο και που εμπλέκει τη Γιουβέντους με λογιστικές απάτες, σε μία υπόθεση που μόνο απλή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και η σοβαρότητά της εντοπίζεται στον λόγο που ο Ανιέλι αποφάσισε τελικά να «ξηλώσει» τα πάντα δίνοντας τη θέση του σε ένα σπεσιαλίστα των οικονομικών στη χώρα, τον Τζιανλούκα Φερέρο.

Ο 60χρονος οικονομολόγος αναλαμβάνει την προεδρία των Μπιανκονέρι και έχει στόχο να επιλύσει τα μεγάλα και άλυτα μέχρι σήμερα οικονομικά θέματα της ομάδας.

Έτσι, τελειώνει κι επίσημα μια από τις πιο επιτυχημένες περιόδους του συλλόγου, τουλάχιστον στο αγωνιστικό κομμάτι, που από την ανάληψη των καθηκόντων του Αντρέα Ανιέλι στην προεδρία (19 Μαΐου 2010) και ύστερα έφτασε, μεταξύ άλλων, στο ρεκόρ των εννέα συνεχόμενων πρωταθλημάτων.

Βέβαια, τα εξωαγωνιστικά και κυρίως οικονομικά σκάνδαλα ήταν διπλάσια και τελικά έφεραν την απομάκρυνση του Ανιέλι από την προεδρία, όπως και των Νέντβεντ και Αριβαμπένε από τις θέσεις του διοικητικού συμβουλίου.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς