16.4 C
Athens

Το συγκινητικό αντίο του Ανιέλι στη Γιουβέντους και η αναφορά στο φόβητρο του «Γ. Καραϊσκάκης»!

Ο Αντρέα Ανιέλι αποτελεί κι επίσημα παρελθόν από την διοικητική ηγεσία της Γιουβέντους μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με τις λογιστικές απάτες στο εσωτερικό του συλλόγου και στην αποχαιρετιστήρια επιστολή του προς τον κόσμο της ομάδας αναφέρθηκε και στην καυτή έδρα του Ολυμπιακού

Τέλος εποχής για τον Αντρέα Ανιέλι στην αγαπημένη του Γιουβέντους.

Ο επί σειρά ετών πρόεδρος της «Γηραιάς Κυρίας» υπέβαλε μαζί με ολόκληρο το μέχρι πρότινος Δ.Σ. του συλλόγου την παραίτησή του και προκάλεσε «σεισμό» στο εσωτερικό του συλλόγου.

Σεισμός στη Γιουβέντους: Παραίτηση Ανιέλι και ολόκληρου του Δ.Σ. των Τορινέζων!

Ο λόγος; Η έρευνα Prisma που διεξάγεται από την εισαγγελία του Τορίνο και που εμπλέκει τη Γιουβέντους με λογιστικές απάτες, σε μία υπόθεση που μόνο απλή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και η σοβαρότητά της εντοπίζεται στον λόγο που ο Ανιέλι αποφάσισε τελικά να «ξηλώσει» τα πάντα.

Το γεγονός πως η Γιουβέντους είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο μεγεθύνει τις όποιες ατασθαλίες μπορεί να εντοπιστούν και να αποδειχθούν.

Μάλιστα, από τη στιγμή που το θέμα ερευνάται από την ιταλική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (CONSOB), καθίσταται σαφές πως τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Και αν η διαφαινόμενη απάτη επιβεβαιωθεί από τις Αρχές, οι κυρώσεις σε σύλλογο αλλά και εμπλεκόμενα πρόσωπα θα είναι σοβαρότατες.

Με ένα συγκινητικό μήνυμα στην επίσημη ιστοσελίδα των Τορινέζων ο Ανιέλι θέλησε να πει το τελευταίο «αντίο» στους οπαδούς της Γιούβε και το αξιοσημείωτο είναι ότι σε αυτό το μήνυμά του χώρεσε και το «Γ. Καραϊσκάκης», η έδρα του Ολυμπιακού, την οποία πρόσθεσε στις πιο δύσκολες της Ευρώπης όπου όπως τονίζει η Γιουβέντους δεν… μάσησε.

«Ο καθένας από εμάς μπορεί να θυμηθεί τη στιγμή πριν βγει στο γήπεδο, σε όλες τις έδρες φόβητρο: Μπερναμπέου, Ολντ Τράφορντ, Αλιάντς Αρίνα, Βεστφάλεν Αρίνα, Σαν Σίρο, Γ. Καραϊσκάκης, Σέλτικ Παρκ, Καμπ Νόου: όπου κι αν πηγαίναμε όταν η ομάδα ήταν ενωμένη, δεν φοβόμασταν κανέναν», επεσήμανε σχετικά ο Ανιέλι.

Αναλυτικά το σχετικό μήνυμά του:

«Αγαπητοί, παίζοντας για τη Γιουβέντους, δουλεύοντας για τη Γιουβέντους, ένας ήταν στόχος: η νίκη. Όποιος έχει το προνόμιο να φοράει την ασπρόμαυρη φανέλα, το ξέρει. Όποιος εργάζεται σε μια ομάδα γνωρίζει ότι η σκληρή δουλειά νικά το ταλέντο αν το ταλέντο Δεν δουλεύει σκληρά.

Η Γιουβέντους είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο και όποιος εργάζεται ή παίζει εκεί ξέρει ότι το αποτέλεσμα είναι αποτέλεσμα της δουλειάς όλης της ομάδας. Έχουμε συνηθίσει να κερδίζουμε με την ιστορία και το DNA. Αφού Το 2010 τιμήσαμε την ιστορία μας πετυχαίνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα: το Γήπεδο, εννέα συνεχόμενα πρωταθλήματα, η πρώτη ομάδα στην Ιταλία που έγινε σειρά σε Netflix και Amazon Prime, δημιουργήσαμε το J|Medical, πήραμε πέντε συνεχόμενα πρωταθλήματα γυναικών ξεκινώντας από το μηδέν.

Ο καθένας από εμάς μπορεί να θυμηθεί τη στιγμή πριν βγει στο γήπεδο, σε όλες τις έδρες φόβητρο: Μπερναμπέου, Ολντ Τράφορντ, Αλιάντς Αρίνα, Βεστφάλεν Αρίνα, Σαν Σίρο, Γ. Καραϊσκάκης, Σέλτικ Παρκ, Καμπ Νόου: όπου κι αν πηγαίναμε όταν η ομάδα ήταν ενωμένη, δεν φοβόμασταν κανέναν. Όταν η ομάδα δεν ήταν ενωμένη, μπορούσε να αποβεί μοιραίο.

Θα συνεχίσω να φαντάζομαι και να εργάζομαι για καλύτερο ποδόσφαιρο και θα δανειστώ μια φράση του: «Και εκείνοι χόρευαν, κι όσοι τους είδαν τους πέρασαν για τρελούς, αλλά ήταν εκείνοι που δεν μπορούσαν να ακούσουν τη μουσική». Θυμηθείτε, θα αναγνωρίζουμε ο ένας τον άλλον παντού με μια ματιά: Είμαστε οι άνθρωποι της Γιούβε! Μέχρι το τέλος…».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς