14.9 C
Athens

Βραζιλία – Ελβετία 1-0: Πρόκριση στους «16» με γκολάρα Κασεμίρο και ιστορικό ρεκόρ στον 21ο αιώνα! (vid)

Το εκπληκτικό γκολ του Κασεμίρο στο 83' οδήγησε τη Βραζιλία στους «16» όντας η δεύτερη ομάδα που κάνει το 2/2 και περνά μετά τη Γαλλία

Η Βραζιλία έχει μια παράδοση που την κάνει να είναι το απόλυτο φαβορί για νίκη στη 2η αγωνιστική των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου από το μακρινό 1966 όταν και είχε ηττηθεί από την Ουγγαρία. Παρά την απουσία του Νεϊμάρ – ο οποίος τραυματίστηκε στην πρεμιέρα και κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει την επόμενη φάση – οι Βραζιλιάνοι υπερκέρασαν το εμπόδιο της σκληροτράχηλης Ελβετίας με 1-0 και έγιναν η δεύτερη μόλις ομάδα μετά τη Γαλλία που κάνει το 2/2 και περνά στους «16»!

Μάλιστα η νίκη και η πρόκριση συνδυάστηκε με ένα ιστορικό ρεκόρ αφού η Βραζιλία μετρά 17 διαδοχικά ματς αήττητη σε φάση ομίλων στον 21ο αιώνα αφού η τελευταία ήττα καταγράφηκε το μακρινό 1998 από τη Νορβηγία.

Η Ελβετία κρατά την τύχη στα χέρια της αναφορικά με την πρόκριση – ώστε να γίνει εκείνη που θα πάρει το δεύτερο εισιτήριο – και θέλει νίκη με τη Σερβία, αν και πιθανότατα της κάνει και η ισοπαλία. Τα σενάρια είναι αρκετά και διαφορετικά αφού και το Καμερούν διατηρεί ελπίδες.

Το βέβαιο είναι πως η Βραζιλία του Τίτε έστω και δύσκολα βρήκε το γκολ που χρειαζόταν και πανηγύρισε μια πρόκριση που την άξιζε.

Οι Ελβετοί του Μουράτ Γιακίν πέρασαν όλο το δεύτερο ημίχρονο χωρίς τελική προσπάθεια και με μια… υποψία ευκαιρίας του Ρίντερ.

Το πρώτο ημίχρονο θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα αφού οι Βραζιλιάνοι δεν έβρισκαν τρόπο να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα που ήταν πολυπρόσωπη ενώ ο Ριτσάρλισον αδυνατούσε να συνεργαστεί με τους συμπαίκτες του.

Ο Ζόμερ ήταν σταθερός στις προσπάθειες των Βινίσιους και Ραφίνια, με τον Τίτε να αλλάζει τα δεδομένα στο δεύτερο μέρος με την είσοδο του δημιουργικού Γκιμαράες και του Ροντρίγκο που έδωσε μεγαλύτερη πνοή επιθετικά.

Το γκολ του Βινίσιους στο 66′ δεν μέτρησε με το ημιαυτόματο οφσάιντ καθώς ο Ριτσάρλισον ήταν εκτεθειμένος στην αρχή της φάσης αλλά στο 83′ η έμπνευση του Κασεμίρο και το τρομερό σουτ του με το εξωτερικό άφησε άγαλμα τον Ζόμερ και μαζί τους Ελβετούς που λύγισαν και δεν μπόρεσαν να απειλήσουν υποτυπωδώς.

Αντίθετα η Βραζιλία άγγιξε δεύτερο γκολ με τον Ροντρίγκο ο οποίος όμως δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης πιστώθηκε την ασίστ στο γκολ του Κασεμίρο κι ήταν ο αφανής ήρωας για την ομάδα του Τίτε.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τίτε): Άλισον, Μιλιτάο, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Άλεξ Σάντρο (86′ Τέλες), Πακετά (46′ Ροντρίγκο), Κασεμίρο, Φρεντ (58′ Γκιμαράες), Ραφίνια (73′ Άντονι), Βινίσιους, Ριτσάρλισον (73′ Ζεσούς)

ΕΛΒΕΤΙΑ (Γιακίν): Ζόμερ, Βίντμερ (86′ Φράι), Ελβέντι, Ακάντζι, Ροντρίγκες, Φρόιλερ, Τζάκα, Σόου (76′ Εμπίσχερ), Βάργκας (58′ Φερνάντες), Ρίντερ (58′ Στέφεν), Εμπολό (76′ Σεφέροβιτς)

7ος ΟΜΙΛΟΣ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ & ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Καμερούν – Σερβία 3-3 (29′ Καστελέτο, 63′ Αμπουμπακάρ, 66′ Τσούπο-Μοτίνγκ / 45+1′ Πάβλοβιτς, 45+3′ Σ. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, 53′ Μίτροβιτς)

Βραζιλία – Ελβετία 1-0 (83′ Κασεμίρο)

  1. Βραζιλία 6 (3-0)
  2. Ελβετία 3 (1-1)
  3. Καμερούν 1 (3-4)
  4. Σερβία 1 (3-5)
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς