21.1 C
Athens

Το αγωνιστικό προφίλ του Ροντινέι: Μπακ με επιθετικές αρετές, έφεση στις ντρίμπλες και άπλετο πάθος (vids)

Αυτός είναι ο Ροντινέι που βρίσκεται μία ανάσα από τον Ολυμπιακό: οι διαφορές με τον Άβιλα, το επιθετικό στυλ παιχνιδιού του και το σημείο που υστερεί

Ο Ολυμπιακός αλλάζει για μία ακόμη μία φορά στη σεζόν την επιλογή του για το δεξί άκρο της άμυνας και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες κυρίως από την Βραζιλία βρίσκεται μία ανάσα από το να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του 30χρονου Βραζιλιάνου αμυντικού Ροντινέι από την Φλαμένγκο.

Ο ατζέντης του παίκτη με δηλώσεις του στον ΑΘΛΟ τόνισε πως οι διαπραγματεύσεις είναι προχωρημένες και ο παίκτης επιθυμεί να αγωνιστεί στην Ελλάδα με τα χρώματα των Ερυθρολεύκων και πλέον απομένουν οι λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί το διαφαινόμενο deal και ο Ροντινέι να βγει για πρώτη φορά εκτός Βραζιλίας για την δοκιμή του σε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ο ατζέντης του Ροντινέι στον ΑΘΛΟ: «Θέλει πολύ να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό, ο Ραφίνια τού είπε τα καλύτερα»

Ο Ολυμπιακός τού έδειξε από την πρώτη στιγμή το πόσο τον θέλει και η αλήθεια είναι ότι ο Μίτσελ τον χρειάζεται άμεσα για να καλυφθεί το κενό του Άβιλα, που είναι σαφές πλέον ότι δεν υπολογίζεται.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Ροντινέι είναι ο κλασσικός Βραζιλιάνος μπακ που μπορεί να ξεσηκώσει την κερκίδα με μία ενέργειά του. Επιθετικός… αμυντικός, με έφεση στις ντρίμπλες και καλά στοιχεία στο ένας εναντίον ενός, αρκετά θρασύς με την αγωνιστική έννοια της λέξης, μπαίνει σε κάθε μονομαχία με πάθος και στην Φλαμένγκο ήταν ο παίκτης με τα περισσότερα πετυχημένα τάκλιν στη σεζόν που αφήσαμε πίσω μας.

Του αρέσει να καλύπτει αρκετά χιλιόμετρα στο γήπεδο και να μένει ψηλά, λειτουργώντας πολλές φορές ως μπακ-χαφ ιδανικά στο 3-5-2, ενώ οι ασίστ είναι το αγαπημένο κομμάτι του παιχνιδιού του, έχοντας μοιράσει συνολικά 34 στην καριέρα του (σε 271 παιχνίδια) με τις φανέλες των Φλαμένκγο, Ιντερνασιονάλ και Πόντε Πρέτα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

Στο αμυντικό κομμάτι είναι καλός στο να μαρκάρει, καθώς και στις στημένες φάσεις με το μπόι του κι αν υστερεί κάπου είναι στο ανασταλτικό κομμάτι καθώς πολλές φορές… ξεχνιέται στην επίθεση. Το κλασσικό μπακ από Βραζιλία, όπως αναφέραμε και νωρίτερα.

Σημειώνεται ότι ο 30χρονος δεξιός μπακ δεν έχει φύγει ποτέ από την χώρα του μέχρι σήμερα και αγωνίζεται στην Φλαμένγκο από το 2016, με το συμβόλαιό του να ολοκληρώνεται τον ερχόμενο χειμώνα, δίχως να υπάρχει η πρόθεση για ανανέωση από την πλευρά του.

Όπως αναφέρεται στη Βραζιλία πρόθεσή του είναι να αγωνιστεί στην Ευρώπη, με τον Ολυμπιακό να έχει τη δεδομένη χρονική στιγμή το προβάδισμα για την υπογραφή του.

Σε σύνολο 163 αγώνων με την Φλαμένγκο ο Ροντινέι μέτρησε 6 γκολ και 17 ασίστ, ενώ έχει αγωνιστεί επίσης στις Ιντερνασιονάλ (50 αγώνες, 3 γκολ, 9 ασίστ) και Ατλέτικο Πόντε Πρέτα (57 εμφ., 2 γκολ, 8 ασίστ).

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς