23.7 C
Athens

Κροατία – Καναδάς 4-1: Με ανατροπή διέσυρε τους άπειρους Καναδούς και τους πέταξε εκτός συνέχειας (vid)

Με τρομερό Κράμαριτς και τον Μάρκο Λιβάγια να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ, οι Κροάτες πήραν σβάρνα τον Καναδά και ετοιμάζονται για ένα πολύ μεγάλο ματς κόντρα στο Βέλγιο

Ο Καναδάς δεν πήρε τη νίκη που άξιζε στην πρεμιέρα απέναντι στο Βέλγιο και η 2η αγωνιστική τον βρήκε και μαθηματικά αποκλεισμένο από τον όμιλο όντας η δεύτερη ομάδα που αποκλείεται πρόωρα μετά από το Κατάρ στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022. Η Κροατία με ανατροπή σκόρπισε με 4-1 την ομάδα του Τζον Χέρντμαν και ανέβηκε πρώτη στον όμιλο ενώ της αρκεί ο βαθμός με το Βέλγιο για να περάσει τουλάχιστον ως 2η στην επόμενη φάση.




Η φιναλίστ του προηγούμενου Μουντιάλ δύσκολα θα χάσει την πρόκριση ενώ η εμφάνιση ήταν εντυπωσιακή και δεν θύμισε αυτή της πρεμιέρας κόντρα στο Μαρόκο (0-0).

Από την άλλη ο Καναδάς πλήρωσε την απειρία του στη διοργάνωση και έμεινε εκτός συνέχειας ωστόσο έχει όλα τα φόντα για να κάνει κάτι καλύτερο σε επόμενες μεγάλες διοργανώσεις.

Δύο μόλις λεπτά χρειάστηκαν οι Καναδοί για να σκοράρουν το παρθενικό τους τέρμα στη διοργάνωση. Ο Μπιουκάναν από τα δεξιά έπιασε στον ύπνο τους Κροάτες και ο Ντέιβις με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Σημειώνεται πως στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986 ο Καναδάς δεν είχε σκοράρει.




Η Κροατία όχι μόνο ισοφάρισε τον Καναδά μετά την ψυχρολουσία, αλλά έφτασε στην ανατροπή πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο. Τόσο ο Κράμαριτς όσο και ο Λιβάγια ήταν εξάλλου ένα μόνιμο πρόβλημα για την άμυνα των τυπικά φιλοξενούμενων.

Ο Πέρισιτς με τρομερή κάθετη πάσα βρήκε τον Κράμαριτς στην κίνηση, εκείνος έκανε το ξεπέταγμα στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπόργιαν για το 1-1 στο 36′.




Στο 44ο λεπτό, ο Γιουράνοβιτς έκανε εξαιρετική κούρσα από τα δεξιά και επωφελήθηκε από τις κόντρες για να περάσει στον Λιβάγια, με τον Κροάτη πρώην επιθετικό της ΑΕΚ να εκτελεί για δεύτερη φορά τον Μπόργιαν και να γράφει το 2-1.




Με τους Οσόριο και Κονέ να μπαίνουν στο δεύτερο μέρος, ο Καναδάς προσπάθησε να ισορροπήσει και να αντιδράσει αλλά μάταια αφού πλέον οι Κροάτες ήλεγχαν απόλυτα την αναμέτρηση και έβρισκαν διαρκώς χώρους για να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Ο Οσόριο βέβαια είχε τη δική του στιγμή με ένα σουτ που κατέληξε άουτ, ενώ ο Λιβάκοβιτς έκανε φοβερή επέμβαση στο σουτ του Ντέιβιντ.

Ο Κράμαριτς σκόραρε για το 3-1 στο 70′ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ και διαστάσεις θριάμβου για τους Κροάτες στις καθυστερήσεις έδωσε ο Μάγερ που αξιοποίησε το γύρισμα του Όρσιτς – ο οποίος έκλεψε στη μεσαία γραμμή από τον Μίλερ – για να διαμορφώσει το τελικό σκορ.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα, Κόβατσιτς (86′ Μάγερ), Μόντριτς (86′ Πάσαλιτς), Μπρόζοβιτς, Πέρισιτς (86′ Όρσιτς), Λιβάγια (60′ Πέτκοβιτς), Κράμαριτς (72′ Βλάσιτς)

ΚΑΝΑΔΑΣ (Χέρντμαν): Μπόριαν, Λαριέα (62′ Χόιλετ), Τζόνστον, Βιτόρια, Μίλερ, Ντέιβις, Μπιουκάναν, Χάτσινσον (72′ Αντεκούγκμπε), Εουστάκιο (46′ Κονέ), Λάριν (46′ Οσόριο), Ντέιβιντ (72′ Καβαλίνι)

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ & ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 6ου ΟΜΙΛΟΥ

Βέλγιο – Μαρόκο 0-2 (73′ Σαμπιρί, 90+2′ Αμπουκλάλ)

Κροατία – Καναδάς 4-1 (36′, 70′ Κράμαριτς, 44′ Λιβάγια, 90+4′ Μάγερ / 2′ Ντέιβις)

  1. Κροατία 4 (4-1)
  2. Μαρόκο 4 (2-0)
  3. Βέλγιο 3 (1-2)
  4. Καναδάς 0 (1-5)
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς