22.6 C
Athens

Βέλγιο – Μαρόκο 0-2: Οι τρομεροί Μαροκινοί έκαναν μια χαψιά τους τραγικούς Βέλγους και έφεραν τα πάνω κάτω στον όμιλο!

Το Μαρόκο πανηγύρισε την τρίτη και πιο σπουδαία νίκη του σε τελική φάση Παγκοσμίων Κυπέλλων κόντρα στο απογοητευτικό Βέλγιο του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ που κινδυνεύει ακόμα και με αποκλεισμό

Το Μαρόκο είναι εδώ και οι εκπλήξεις συνεχίζονται στο Μουντιάλ του Κατάρ!

Αγωνιζόμενοι με πάθος για 95 λεπτά οι μαχητικοί Μαροκινοί κατάφεραν να πετύχουν μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία τους σε τελική φάση Παγκοσμίων Κυπέλλων και με δύο φάσεις – καρμπόν σόκαραν το τραγικό και προβλέψιμο Βέλγιο του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ που μπορεί να έχει «βαριά» ονόματα στις φανέλες αλλά στο χορτάρι έπεσαν σαν… πούπουλα.

Ήρωας για το Μαρόκο ο Σαμπιρί που σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση, ακριβώςυ όπως το έκανε και ο Ζίγιες στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με την διαφορά ότι στην πρώτη περίπτωση ο Σάις ήταν σε αντικανονική θέση και στην δεύτερη εμπόδισε όσο χρειάστηκε τον Κουρτουά με «νόμιμο» τρόπο και το γκολ μέτρησε, με τον κίπερ των «Κόκκινων Διαβόλων» να φέρει μεγάλη ευθύνη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΚΟΛ







Στο τέλος ήρθε και ο Αμπουκλάλ να «αποτελειώσει» το Βέλγιο και να δικαιώσει τον Ρεγκραγκί για τις αλλαγές του, που εν τέλει του έφεραν και τα δύο γκολ της νίκης.







Μία «χρυσή» νίκη που φέρνει τους Μαροκινούς αγκαλιά με μία ιστορική πρόκριση στη φάση των «16» και το Βέλγιο αντιμέτωπο ακόμα και με πρόωρο αποκλεισμό, ενώ στο κόλπο βρίσκεται πάντα και ο Καναδάς σε έναν όμιλο φωτιά μέχρι το φινάλε.

Στη γενική εικόνα του ματς, το Μαρόκο πήρε αυτό που δικαιούταν απόλυτα βάσει απόδοσης. Στο μεγαλύτερο διάστημα είχε την υπεροχή, δημιουργούσε ρήγματα στην περιοχή του Βελγίου από παντού, με κύριο πεδίο δράσης τον άξονα, και έχοντας σε καλή μέρα τα μεγάλα αστέρια του (Ζίγιες, Χακίμι) έδειξε από την αρχή ότι θα ψάξει την υπέρβαση.

Μία υπέρβαση που την έκανε να φαίνεται εύκολη και σε αυτό συνέβαλε αρκετά και το Βέλγιο. Η ομάδα του Μαρτίνεθ θυμίζει «φάντασμα» του κακού της εαυτού, όπως και με τον Καναδά δεν είχε ενέργεια, φαντασία και ιδέες στο παιχνίδι της, με αποτέλεσμα να είναι προβλέψιμη, στάσιμη και επιρρεπής στα λάθη. Ο Ντε Μπρόινε ήταν ξανά άφαντος, ο Αζάρ μία απ’ τα ίδια και οι Βέλγοι καλούνται να ξυπνήσουν την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Κροατία για να σώσουν τα προσχήματα.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης η φάση με τον Ζίγιες και τον Σαμπιρί. Και λέμε η φάση καθώς ήταν ακριβώς η ίδια, απλώς σε διαφορετικές εστίες και με τη σημαντική διαφορά ότι στην πρώτη περίπτωση τα χαμόγελα των Μαροκινών κράτησαν για λίγο λόγω VAR και στην δεύτερη ήρθε η δικαίωση, με τον Σάις να είναι ο κοινός παρονομαστής.







ΒΕΛΓΙΟ – ΜΑΡΟΚΟ 0-2

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Βέλγιο – Μαρόκο 0-2 (73′ Σαμπιρί, 90+2′ Αμπουκλάλ)

Κροατία – Καναδάς 18:00*

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΜΑΡΟΚΟ 4
2. ΒΕΛΓΙΟ 3
3. ΚΡΟΑΤΙΑ 1*
4. ΚΑΝΑΔΑΣ 0*

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς