17 C
Athens

Ο Γιόρνα είχε μόλις 1/20 επιθέσεις στην άνετη νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στον Μίλωνα

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-0 του Μίλωνα και σε συνδυασμό με τη νίκη του Παναθηναϊκού απέναντι στον Ολυμπιακό ανέβηκε στην πρώτη θέση όπου ισοβαθμεί με τους Ερυθρόλευκους.

Το εντυπωσιακό και συνάμα σπάνιο στοιχείο που προέκυψε από την καθαρή νίκη των Ασπρόμαυρων (οι οποίοι συνάντησαν αντίσταση μόνο στο πρώτο σετ από το φορμαρισμένο σύνολο του Σάκη Ψάρρα) είναι η απόδοση του Χάις Γιόρνα.

Ο Ολλανδός διεθνής ακραίος έκλεισε το ματς στο -8 με μόλις 1 πόντο κι αυτόν από επίθεση σε συνολικά 20 προσπάθειες (1/20)! Ο Γιόρνα δέχθηκε 4 μπλοκ (6 είχε συνολικά ο Μίλων), είχε 2 άουτ επιθέσεις ενώ οι υπόλοιπες 13 εκτελέσεις του βρήκαν σε μπλοκ και έσπασαν οδηγώντας σε κόντρα μπάλα τους παίκτες του Σάκη Ψάρρα.




Ο 32χρονος έδωσε είχε 1 χαμένο σέρβις και έδωσε 2 άσους σε μόλις 19 υποδοχές (αυτό είναι σε γενικές γραμμές το δυνατό του στοιχείο) ενώ δεν αντικαταστάθηκε σε κανένα σημείο.

Ο ΠΑΟΚ υπέπεσε συνολικά σε μόλις 11 λάθη εκ των οποίων τα πέντε ήταν προϊόν της απόδοσης του Ολλανδού ο οποίος δεν φημίζεται στην καριέρα του για τις επιθετικές του αρετές για αυτό και άλλωστε στην εθνική ομάδα της χώρας του υπό τις οδηγίες του Ρομπέρτο Πιάτσα αποτελεί σταθερά μια εναλλακτική επιλογή από τον πάγκο όποτε υπάρχει πίεση.

Σημειώνεται πως παρά την κακή εμφάνιση (επιθετικά) του Γιόρνα ο ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε γιατί βρίσκεται τόσο ψηλά στη βαθμολογία αφού συνολικά έχει δημιουργήσει ένα πολύ σταθερό σύνολο με καλή υποδοχή και μπλοκ άμυνα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς