18.7 C
Athens

Τα δύο σενάρια που κυνηγά η Αργεντινή για την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ

Η Αλμπισελέστε του Λίο Μέσι έκανε αυτό που έπρεπε κόντρα στο Μεξικό και πλέον στρέφει την προσοχή της στον πρόωρο «τελικό» πρόκρισης με την Πολωνία του Λεβαντόφσκι - Αναλυτικά τα σενάρια για την πρόκριση στα νοκ-άουτ και το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής του Γ' ομίλου

Η Αργεντινή πανηγύρισε μία νίκη-ανάσα κόντρα στο Μεξικό με 2-0 χάρη εν πολλοίς στη μαγεία του Λίο Μέσι και πλέον επικεντρώνει την προσοχή της στο μεγάλο ματς με την Πολωνία του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι την ερχόμενη Τετάρτη (30/11) με φόντο τη νίκη που ανεξαρτήτως με το τι θα γίνει στο άλλο παιχνίδι του τρίτου ομίλου (Σαουδική Αραβία – Μεξικό) θα της εξασφαλίσει τον μίνιμουμ στόχο: την παρουσία στα νοκ-άουτ του σπουδαίου τουρνουά.

Συγκεκριμένα η Αλμπισελέστε, έτσι όπως τα έκανε με τους Σαουδάραβες, θα χρειαστεί να παίξει έναν πρόωρο «τελικό» στο Κατάρ κόντρα σε μία Πολωνία που αυτή τη στιγμή δείχνει να έχει το πάνω χέρι ακόμα και για την πρωτιά, μετρώντας 4 βαθμούς και δίχως ακόμη να έχει δεχθεί κάποιο τέρμα (2-0 στα γκολ).

Μέσι εναντίον Λεβαντόφσκι σε μία κόντρα που όλοι περιμένουμε με κομμένη την ανάσα και που θα κρίνει τα πάντα, αφού τα δύο σενάρια γι’ αυτό το παιχνίδι είναι:

Α. Για να προκριθεί η Αργεντινή

Θέλει νίκη με Πολωνία. Περνάει και με ισοπαλία, αρκεί να έρθει ισοπαλία το Σαουδική Αραβία – Μεξικό. Σε περίπτωση ισοπαλίας Αργεντινής και νίκης Μεξικού, όλα θα κριθούν στη διαφορά τερμάτων. Αυτή τη στιγμή η Αλμπισελέστε είναι στο +1 και έχει πλεονέκτημα έναντι των Μεξικανών που είναι στο -2.

Β. Για να προκριθεί η Πολωνία

Θέλει νίκη ή ισοπαλία κόντρα στην Αργεντινή. Σε περίπτωση ήττας από την παρέα του Μέσι θα απεύχεται νίκη της Σαουδικής Αραβίας στο ματς με το Μεξικό ώστε στις άλλες δύο περιπτώσεις σε αυτό το ματς (ισοπαλία ή νίκη του Μεξικού) να κριθεί η πρόκριση στη διαφορά τερμάτων, που όπως είπαμε αυτή τη στιγμή είναι υπέρ της.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Πολωνία 4 (2-0)

2. Αργεντινή 3 (3-2)

3. Σαουδική Αραβία 3 (2-3)

4. Μεξικό 1 (0-2)

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (30/11)

Αργεντινή – Πολωνία (21:00, ΑΝΤ1)

Σαουδική Αραβία – Μεξικό (21:00)

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς