24.6 C
Athens

Αργεντινή – Μεξικό 2-0: Ο παθιασμένος Μέσι σκόραρε ξανά και η Αλμπισελέστε ονειρεύεται από την αρχή (vid)

Η αγχωμένη Αργεντινή με ηγέτη τον Μέσι και απρόσμενους πρωταγωνιστές έκαμψε με ιδρώτα την αντίσταση του Μεξικού με ένα πειστικό δεύτερο ημίχρονο και πάει με ανεβασμένη ψυχολογία στον «τελικό» πρόκρισης κόντρα στην Πολωνία του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

Όσο έχει τον Μέσι(α), θα ελπίζει η Αργεντινή.

Ο ονειρικός Αργεντινός σούπερ σταρ έδωσε ξανά τη λύση στην αγχωμένη Αλμπισελέστε, που μετά το κάζο της πρεμιέρας με τη Σαουδική Αραβία βρήκε τη νίκη (2-0) που χρειαζόταν για να πάρει ανάσα, ψυχολογία και κυρίως αυτοπεποίθηση ενόψει της συνέχειας που την βρίσκει αντιμέτωπη με την Πολωνία του Ρόμπερτ Λεφαντόφσκι για έναν «τελικό» πρόκρισης στα νοκ-άουτ, σε ένα ματς που όπως όλα δείχνουν θα κρίνει και την πρωτιά στον όμιλο.

Το Μεξικό μπορεί να ηττήθηκε αλλά εξακολουθεί να έχει ελπίδες πρόκρισης καθώς στην τελευταία αγωνιστική θα παίξει τα ρέστα της με τη Σαουδική Αραβία.

Υπέροχα και τα δύο γκολ των Αργεντίνων που διόρθωσαν τα λάθη του πρώτου ημιχρόνου και στο δεύτερο έδειξε χαρακτήρα, με ηγέτη τον Μέσι και απρόσμενους πρωταγωνιστές από τον πάγκο. Ο κυριότερος εξ’ αυτών ο Έντσο Φερνάντες, που πέτυχε ένα από τα πιο όμορφα γκολ του Μουντιάλ μέχρι τώρα με υπέροχο πλασέ για το τελικό 2-0.

Στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες των δύο ομάδων ταλαιπώρησαν την μπάλα και τα μάτια μας με το θέαμα να είναι φτωχό και την σκοπιμότητα να πάει σύννεφο. Το φοβικό πλάνο των δύο προπονητών έφερε ένα άσχημο θέαμα στους ουδέτερους, αλλά το άγχος ήταν εκεί για να υπενθυμίζει στις δύο χώρες ότι αυτό το ματς είναι «do or die», ιδίως για την Αργεντινή.

Κάπως έτσι, στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα έπρεπε να αλλάξει. Και άλλαξε. Γι’ αυτό συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό ο Μέσι, που όντας πιο απελευθερωμένος στον άξονα χρειάστηκε λίγα μέτρα, μία φάση κι ένα σουτ για να αφήσει το στίγμα του βγάζοντας από μέσα του όλη την πίεση της στιγμής, που σε ένα ακόμη Παγκόσμιο είναι έκδηλη.

Τα πόδια των Αργεντίνων λύθηκαν από εκείνο το σημείο και μετά, οι Μεξικανοί ήταν ακίνδυνοι και το ματς «έληξε» πρόωρα στο 86′ χάρη στην γκολάρα της αλλαγής του Σκαλόνι στα χαφ, Έντσο Φερνάντες.

Ο νεαρός άσος «κλείδωσε» ένα υπερπολύτιμο τρίποντο για την Αλμπισελέστε που αναπνέει ξανά, αλλά πρέπει να λυγίσει και την Πολωνία για να πετύχει αυτό που πριν την έναρξη της διοργάνωσης φάνταζε αυτονόητο: την παρουσία της στα νοκ-άουτ.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ – ΜΕΞΙΚΟ 2-0

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Λιονέλ Σκαλόνι): Ε. Μαρτίνες, Μοντιέλ (63΄ Μολίνα), Λισ. Μαρτίνες, Οταμέντι, Ακούνια, Ντε Πολ, Ροντρίγκες (57΄ Φερνάντες), ΜακΑλιστερ (69΄ Παλάσιος), Λαουτ. Μαρτίνες (63΄ Αλβαρες), Ντι Μαρία (69΄ Ρομέρο), Μέσι

ΜΕΞΙΚΟ (Τάτα Μαρτίνο): Οτσόα, Αραούχο, Μόντες, Μορένο, Γκαγιάρδο, Γκουαρδάδο (42΄λ.τρ. Γκουτιέρες), Τσάβες, Κ. Άλβαρες (66΄ Χιμένες), Ερέρα, Βέγκα (66΄ Αντούνα), Λοσάνο (73΄ Αλβαράδο)

4ος ΟΜΙΛΟΣ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ & ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Πολωνία – Σαουδική Αραβία 2-0 (39′ Ζιελίνσκι, 82′ Λεβαντόφσκι)

Αργεντινή – Μεξικό 2-0 (64′ Μέσι, 87′ Έντσο Φερνάντες)

1. Πολωνία 4 (2-0)

2. Αργεντινή 3 (3-2)

3. Σαουδική Αραβία 3 (2-3)

4. Μεξικό 1 (0-2)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς