15.7 C
Athens

Γαλλία – Δανία 2-1: Ο ασύλληπτος Εμπαπέ έστειλε τους παγκόσμιους πρωταθλητές στους «16» (vid)

Ο Κιλιάν Εμπαπέ το πήρε προσωπικά και η Γαλλία έγινε μόλις η δεύτερη κάτοχος παγκοσμίου κυπέλλου στον 21ο αιώνα που προκρίνεται στα νοκ άουτ, μετά τη Βραζιλία το 2006

Υπόκλιση στον Κιλιάν Εμπαπέ! Οι Δανοί έβαζαν παραδοσιακά δύσκολα στους Γάλλους στις τελευταίες τους συναντήσεις αλλά αυτή τη φορά όλα ήταν διαφορετικά: με τον Κιλιάν Εμπαπέ να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και να σκοράρει δύο γκολ, η Γαλλία υπέταξε με 2-1 τη Δανία και έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίνεται στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Κάπως έτσι η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν έβαλε πλώρη για την υπεράσπιση των σκήπτρων της ενώ η Δανία θα δώσει «τελικό» με την Αυστραλία την τελευταία αγωνιστική: οι Αυστραλοί έχουν τρεις βαθμούς και οι Σκανδιναβοί θέλουν μόνο νίκη για να περάσουν.

Σημειώνεται πως μετά το 2006 και τη Βραζιλία, η Γαλλία γίνεται η πρώτη κάτοχος που περνά στους «16» και παρά τις απουσίες της δείχνει εξαιρετικό χαρακτήρα στα δύσκολα.

Οι Δανοί δεν θυμίζουν σε τίποτα την ομάδα που εξέπληξε τους πάντες στο προηγούμενο EURO: αργή ανάπτυξη, χαμηλά μέτρα στο γήπεδο και πολύ αργό τρανζίσιον στην επίθεση.

Το πρώτο μέρος το πέρασαν κλειστοί στο καβούκι τους οι παίκτες του Κάσπερ Χιούλμαντ και με τα μπλοκ που έβαζαν στα σουτ των Γάλλων δεν αισθάνθηκαν μεγάλη απειλή εξαιρουμένης της φάσης του 40ού λεπτού όταν ο Ντεμπελέ ελίχθηκε ωραία και γύρισε στην περιοχή για τον Εμπαπέ που από εξαιρετική θέση εκτέλεσε άουτ.

Ο Σμάιχελ είχε διώξει σε γροθιές το σουτ του Ραμπιό ενώ κάτι ανάλογο έκανε και σε προσπάθεια του ταχύτατου και εκπληκτικού Εμπαπέ στο 57′.

Η Γαλλία γυρόφερνε το γκολ απέναντι στη Δανία και το βρήκε τελικά στο 61ο λεπτό με τον σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν. Οι παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάν αναπτύχθηκαν εξαιρετικά από τα αριστερά με τον Τεό Ερναντέζ να γυρίζει στον Εμπαπέ κι εκείνος με πλασέ έκανε το 1-0.

Η χαρά όμως δεν κράτησε για πολύ αφού στο 68ο λεπτό οι Δανοί κέρδισαν κόρνερ από το γύρισμα του Λίντστρεμ και βρήκαν την ισοφάριση. Ο Έρικσεν εκτέλεσε στο πρώτο δοκάρι, ο Άντερσεν έπιασε την πρώτη κεφαλιά πάσα για τον Κρίστενσεν που με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Ήταν ουσιαστικά μια πρώτη αντίδραση των Σκανδιναβών οι οποίοι λίγα λεπτά αργότερα από τη μικρή περιοχή έχασαν απίστευτη ευκαιρία με τον Μπρέθγουεϊτ εξ επαφής να στέλνει την μπάλα άουτ.

Και παρά το ότι οι Γάλλοι δεν έφτιαξαν μεγάλες ευκαιρίες αρκούσε μια στιγμή για να γίνει η ζημιά: για αυτό και δεν μπορείς να αφήνεις αμαρκάριστο τον Εμπαπέ. Ο Γκριεζμάν από τα δεξιά σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι κι ο καλυπτόμενος σούπερ σταρ της Παρί ξέφυγε από την επιτήρηση του Άντερσεν για να διαμορφώσει με πλασέ στην κίνηση το τελικό 2-1.

ΓΑΛΛΙΑ (Ντεσάν): Γιορίς, Κουντέ, Βαράν (75′ Κονατέ), Ουπαμεκανό, Τεό Ερναντέζ, Τσουαμενί, Ραμπιό, Ντεμπελέ (75′ Κομάν), Γκριεζμάν (90+3′ Φοφανά), Εμπαπέ, Ζιρού (63′ Τουράμ)

ΔΑΝΙΑ (Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Άντερσεν, Νέλσον, Α. Κρίστενσεν, Ρ. Κρίστενσεν (90+2′ Μπα), Χόιμπιεργκ, Έρικσεν, Μέλε, Λίντστρεμ (85′ Γένσεν), Κορνέλιους (46′ Μπρέιθγουεϊτ), Ντάμσγκααρντ (73′ Ντόλμπεργκ)

4ος ΟΜΙΛΟΣ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ & ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 2ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Τυνησία – Αυστραλία 0-1 (23′ Ντιουκ)

Γαλλία – Δανία 2-1 (61′, 86′ Εμπαπέ / 68′ Α. Κρίστενσεν)

  1. Γαλλία 6 (6-2)
  2. Αυστραλία 3 (2-4)
  3. Δανία 1 (1-2)
  4. Τυνησία 1 (0-1)
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς