21.4 C
Athens

Τυνησία – Αυστραλία 0-1: Άλμα πρόκρισης στα νοκ-άουτ για τα μαχητικά καγκουρό (vid)

Μία υπέροχη κεφαλιά του Ντιουκ ήταν αρκετή για την Αυστραλία ώστε να πάρει την πρώτη της νίκη μετά από 7 σερί ήττες σε Μουντιάλ και να έχει πλέον βάσιμες ελπίδες πρόκρισης στα νοκ-άουτ μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία της

Μία κεφαλιά ήταν αρκετή για τα «Καγκουρό» ώστε να ελπίζουν βάσιμα πλέον για την δεύτερη πρόκριση στην ιστορία τους στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Με σκόρερ τον Ντιουκ οι Αυστραλοί έκαμψαν την αντίσταση των μαχητικών Τυνήσιων που έψαξαν απεγνωσμένα το γκολ της ισοφάρισης αλλά επί της ουσίας δεν βρήκαν ποτέ τις μεγάλες ευκαιρίες για να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω από το ματς, όπως και στο ματς της πρεμιέρας με τη Δανία.

Με όμορφη γυριστή κεφαλιά του Ντιουκ μετά από άψογη σέντρα του Γκόντγουϊν η Αυστραλία ευτύχησε για δεύτερο σερί ματς στο φετινό Μουντιάλ να βρει νωρίς γκολ, όπως και με τη Γαλλία, αιφνιδιάζοντας την άμυνα της Τυνησίας που από την πλευρά της δέχθηκε το πρώτο τέρμα στη διοργάνωση.

Σε ένα παιχνίδι με μόλις 6 τελικές στην εστία στο σύνολο και από τις δύο ομάδες, το θέαμα ήταν φτωχό αλλά το φινάλε αγχωτικό, καθώς οι Αυστραλοί πάλευαν για να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ και ήταν επικίνδυνοι στην κόντρα επίθεση, όσο οι Τυνήσιοι έψαχναν ένα γκολ… ελπίδας, που όμως δεν βρήκαν ποτέ.

Ο λόγος; Κατά βάση αστοχία και έλλειψη καθαρού μυαλού στην τελική ενέργεια, τη στιγμή που ο γκολκίπερ των Αυστραλών, Ράιαν, δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Τυνησία είχε μία ελαφριά υπεροχή αλλά δεν τη μετουσίωσε ποτέ σε κάτι ουσιαστικό μπροστά από την εστία των αποτελεσματικών Αυστραλών που μάλλον εύκολα κράτησαν το «μηδέν» μετά την τεσσάρα από τη Γαλλία και θα δώσουν «τελικό πρόκρισης» με τη Δανία στην τελευταία αγωνιστική του τετάρτου ομίλου.

ΤΥΝΗΣΙΑ – ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 0-1

ΤΥΝΗΣΙΑ (Τζαλέλ Καντρί): Νταμέν, Μπρον (73` Κεχρίντα), Μεριά, Ταλμπί, Ντράγκερ (46` Σάσι), Σκίρι, Λαϊντουνί (67` Καζρί), Αμπντί, Σλιτί, Τζεμπαλί (73` Κενίσι), Μσακνί.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Γκράχαμ Αρνολντ): Ράϊαν, Κάρατσιτς (75` Ντεγκενέκ), Ρόουλς, Σουτάρ, Μπέχιτς, ΜακΓκρι (64` Χρούστιτς), Μούϊ, Ιρβάϊν, Λέκι (85` Μπακούς), Ντιουκ (64` ΜακΛάρεν), Γκούντγουϊν (85` Μαμπίλ).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 4ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Δεύτερη αγωνιστική:

Τυνησία – Αυστραλία 0-1 (22′ Ντιουκ)

Γαλλία – Δανία 18:00*

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. ΓΑΛΛΙΑ 3
  2. ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 3
  3. ΔΑΝΙΑ 1
  4. ΤΥΝΗΣΙΑ 1
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς