20.4 C
Athens

Ολλανδία – Εκουαδόρ 1-1: Άξιζε το τρίποντο ο Ισημερινός, γλίτωσαν οι κάκιστοι Οράνιε (vid)

Η νεανική ομάδα του Αλφάρο έβαλε τα γυαλιά στη θλιβερή Ολλανδία αλλά δεν πήρε τη νίκη που άξιζε βάσει της εικόνας της - Αποχώρησε με τραυματισμό ο Βαλένσια, αποκλείστηκε μαθηματικά το Κατάρ

Το υπέροχο Εκουαδόρ έκλεψε ξανά τις εντυπώσεις στο Μουντιάλ του Κατάρ επιβεβαιώνοντας πως αποτελεί ένα πολύ ενδιαφέρον σύνολο με πολύ μεγάλο ταλέντο. Η εξαιρετική ομάδα του Γκουστάβο Αλφάρο έμεινε στο 1-1 με την Ολλανδία – έχουν από τέσσερις βαθμούς – και δεδομένα άξιζε ίσως και τη νίκη βάσει της εικόνας της (είχε και δοκάρι για την ανατροπή στο 59′).

 

Οι κάκιστοι Οράνιε είχαν μόλις μια μεγάλη στιγμή στο ματς (το γκολ) και δύο τελικές συνολικά και σίγουρα δεν έπαιξαν το επιθετικό ποδόσφαιρο που θα περίμενε κανείς. Από την άλλη ο Ισημερινός ισοφάρισε, είδε ένα γκολ του να ακυρώνεται, είχε δοκάρι και τις φάσεις (14 τελικές) για να δικαιούται ένα νικητήριο δεύτερο τέρμα.

Με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα το Κατάρ αποκλείστηκε και μαθηματικά, με την Ολλανδία να θεωρείται το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση αφού αντιμετωπίζει τους διοργανωτές την τελευταία αγωνιστική. Το Εκουαδόρ για να μη χύσει την καρδάρα με το γάλα θα πρέπει να πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία κόντρα στη Σενεγάλη ώστε να βρεθεί στους «16».

Το γρήγορο γκολ των Οράνιε δημιουργούσε τα καλύτερα δεδομένα για το ματς. Ο Κόντι Γκάκπο σκόραρε ξανά και η Ολλανδία προηγήθηκε από το 6′.

Ο Καϊσέδο έκανε λανθασμένη μεταβίβαση προς τα πίσω κι ο Κλάασεν έγινε κάτοχος της μπάλας. Ο μέσος του Άγιαξ άφησε στον Γκάκπο που έπιασε ένα πολύ δυνατό, άπιαστο σουτ και τίναξε τα δίχτυα του Γκαλίντες για το 1-0.

 

Θα περίμενε κανείς μετά το γκολ η Ολλανδία να κάνει καλύτερη διαχείριση αλλά φευ! Το Εκουαδόρ κυκλοφόρησε την μπάλα με υπομονή, δεν απειλήθηκε καν στην αντεπίθεση και στο 32′ δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Νόπερτ με το δυνατό σουτ του Βαλένσια.

Η τελική αυτή ήταν το καμπανάκι για τους τυπικά γηπεδούχους οι οποίοι από… τύχη και VAR στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους γλίτωσαν το γκολ του Εστουπινιάν αφού διαιτητής και VAR συμφώνησαν για την ακύρωσή του.

Το σουτ του αριστερού μπακ της Μπράιτον κατέληξε στα δίχτυα ωστόσο ο πρώτος διαιτητής έκρινε πως ο Πρεσιάδο παρεμποδίζει το οπτικό πεδίο του Νόπερτ.

Η αλήθεια πάντως είναι πως ο Ολλανδός τερματοφύλακας έχει ήδη κάνει κίνηση να πέσει προς τη λανθασμένη πλευρά όταν η μπάλα φεύγει στο σουτ από το αριστερό πόδι του Εστουπινιάν. Η μπάλα κοντράρει κι αλλάζει πορεία και ήδη ο Νόπερτ έχει πέσει χωρίς ο Πρεσιάδο να τον παρεμποδίζει.

 

Οι παίκτες του Γκουστάβο Αλφάρο δεν πτοήθηκαν από το ακυρωθέν γκολ του Εστουπινιάν και βρήκαν την ισοφάριση που δικαιούνταν.

Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Τίμπερ έχασε από τον Καϊσέδο που άνοιξε αριστερά στον Εστουπινιάν.

Εκείνος έκανε το δυνατό σουτ, ο Νόπερτ απομάκρυνε σε πρώτο χρόνο αλλά σε δεύτερο δεν τα κατάφερε αφού ο καλυπτόμενος από τον Άκε, Ένερ Βαλένσια, έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 σημειώνοντας το τρίτο του γκολ στα δύο πρώτα ματς του Μουντιάλ 2022 και το πέμπτο σερί για την εθνική του ομάδα σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

 

Και δεν σταμάτησε εκεί αφού στο 59′ ο Ισημερινός άγγιξε την ανατροπή! Ο Πρεσιάδο γύρισε από τα δεξιά στην περιοχή, ο Βαλένσια έπιασε με τη μία το σουτ, η μπάλα βρήκε σε σώματα κι έφτασε στον Πλάτα που ζύγισε το σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Νόπερτ που είχε μείνει άγαλμα.

 

Ακολούθως ο Εστράδα έγινε απειλητικός για τον Ολλανδό τερματοφύλακα, με τους Οράνιε να πραγματοποιούν τη δεύτερη τελική τους στο ματς μετά από 60′ (μετά το γκολ του Γκάκπο στο 6′) αλλά κι αυτή ήταν της κακιάς ώρας, αφού ο Κουπμάινερς έστειλε την μπάλα κάπου εκτός γηπέδου με ένα δυνατό σουτ χωρίς ισορροπία.

Η Ολλανδία έμοιαζε να συμβιβάζεται με το 1-1 και προσπαθούσε απλώς να το διαχειριστεί. Το Εκουαδόρ δεν είχε την εμπειρία να πιέσει κι άλλο, με κάποια σουτ να είναι απελπιστικά. Οι παίκτες του Αλφάρο πάλεψαν για το δεύτερο γκολ που όμως δεν ήρθε, έμειναν στην ισοπαλία αλλά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι στραμμένο στον Ένερ Βαλένσια που αποχώρησε με φορείο λόγω τραυματισμού στο γόνατο.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Φαν Χάαλ): Νόπερτ, Τίμπερ, Φαν Ντάικ, Άκε, Ντάμφρις, Κουπμάινερς (79′ Ντε Ρουν), Ντε Γιονγκ, Μπλιντ, Κλάασεν (69′ Μπεργκχάους), Γκάκπο (80′ Βέγκχορστ), Μπερχβάιν (46′ Ντεπάι)

ΕΚΟΥΑΔΟΡ (Αλφάρο): Γκαλίντες, Πρεσιάδο, Τόρες, Πορόσο, Ινκαπιέ, Εστουπινιάν, Καϊσέδο, Mέντες, Πλάτα (90′ Ιμπάρα), Εστράδα (74′ Σαρμιέντο), Βαλένσια (90′ λ. τρ. Κέβιν Ροντρίγκες)

1ος ΟΜΙΛΟΣ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ & ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Κατάρ – Σενεγάλη 1-3 (78′ Μουντάρι / 41′ Ντιά, 48′ Ντιεντιού, 84′ Ντιένγκ)

Ολλανδία – Εκουαδόρ 1-1 (6′ Γκάκπο / 49′ Βαλένσια)

  1. Ολλανδία 4 (3-1)
  2. Εκουαδόρ 4 (3-1)
  3. Σενεγάλη 3 (3-3)
  4. Κατάρ 0 (1-5)
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς