17.6 C
Athens

Κατάρ – Σενεγάλη 1-3: Οι οικοδεσπότες το πάλεψαν, οι Αφρικανοί το μπορούσαν (vid)

Το Κατάρ έκανε τα πάντα για να μην μείνει στην ιστορία ως μία από τις χειρότερες ομάδες στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων, αλλά βρήκε απέναντί του το «τείχος» του Μεντί που κράτησε όρθια την άκρως αποτελεσματική Σενεγάλη για την πρώτη της νίκη στο τουρνουά

Σε ένα παιχνίδι που από το πουθενά έγινε… ροντέο στο δεύτερο ημίχρονο, το Κατάρ μας απέδειξε ότι κάτι είχε να δείξει στην παρθενική του παρουσία σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου αλλά ούτε αυτό ήταν αρκετό απέναντι στην αποτελεσματικότητα των Σενεγαλέζων που με μόλις 5 τελικές στην εστία ευτύχησε να βρει τρία τέρματα που τους δίνουν βάσιμες ελπίδες πρόκρισης στα νοκ-άουτ με φόντο την τρίτη και τελευταία αγωνιστική, όπου θα αντιμετωπίσουν το Εκουαδόρ.

 

Οι οικοδεσπότες βρίσκονται πλέον με το ένα πόδι εκτός διοργάνωσης μετά τις δύο ήττες σε ισάριθμες αγωνιστικές, ωστόσο σήμερα κέρδισαν μερικά χειροκροτήματα κι αν δεν ήταν σε καλή μέρα ο Μεντί, τότε θα μπορούσαν να διεκδικήσουν και τον πρώτο τους βαθμό.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το Κατάρ για άλλη μία φορά παρέπαιε στην άμυνα και η Σενεγάλη έχει την ποιότητα για να τιμωρήσει κάθε λάθος.

Ένα τέτοιο έγινε στο 41′, με τον Κούκι των γηπεδούχων να κάνει… τσαρουχιά και τον Ντιά να είναι εκεί που πρέπει στην σωστή στιγμή για να πετύχει το πρώτο γκολ των Αφρικανών στο φετινό Μουντιάλ.

Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε μόνο Σενεγάλη στο γήπεδο, με τους Καταριανούς να πραγματοποιούν μία ακόμη τραγική εμφάνιση τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά.

Στο γρήγορο 2-0 των Σενεγαλέζων στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι πάντες θεώρησαν ότι το ματς θα εξελιχθεί σε… πάρτι δίχως τέλος για την ομάδα του Αλιού Σισέ, αλλά εκεί ήταν που οι οικοδεσπότες σήκωσαν ανάστημα και έδειξαν κάτι από τις δυνατότητές τους.

Για περίπου 15 λεπτά οι «γηπεδούχοι» κατασκήνωσαν στην περιοχή του Μεντί, αλλά ο τερματοφύλακας της Τσέλσι κατέβασε ρολά δείχνοντας σε καλή κατάσταση (σε σχέση με τα σημαντικά του λάθη στο ματς της πρεμιέρας με την Ολλανδία).

Τελικώς, οι Καταριανοί πήραν αυτό που άξιζαν με σκόρερ τον Μουντάρι στο 78′ και για λίγο πίστεψαν ότι θα «κλέψουν» τον βαθμό αλλά ήρθε ο αμαρκάριστος Ντιένγκ στο 84′ να δώσει τέλος στη σεμνή τελετή με τελείωμα μέσα από την μικρή περιοχή.

Το Κατάρ το πάλεψε αλλά αποχαιρετά, όσο οι πρωταθλητές Αφρικής θα τα δώσουν όλα για πρόκριση κόντρα στο Εκουαδόρ σε ένα ματς που ΔΕΝ χάνεται στην τρίτη αγωνιστική των ομίλων.

ΚΑΤΑΡ – ΣΕΝΕΓΑΛΗ 1-3

ΚΑΤΑΡ (Φέλιξ Σάντσες): Μπαρσάμ, Πέδρο Μιγκέλ (83΄ Γουαάντ), Α. Χασάν, Μοχάμαντ, Αλ Χάιντος (74΄ Μουντάρι), Αφίφ, Μπουντιάφ (69΄ Χατέμ), Αχμέντ (83΄ Σαλμάν), Μαντίμπο, Κούκι, Αλί.

ΣΕΝΕΓΑΛΗ (Αλιού Σισέ): Ε. Μεντί, Σαμπαλί, Κουλιμπαλί, Ντιαλό, Ν. Μεντί (78΄ Π. Σαρ), Ντιεντιού (74΄ Τσ. Ντιένγκ), Ι. Γκεΐ, Γιάκομπς (78΄ Π. Σισέ), Ντιατά (64΄ Σις), Ντιά, Ι. Σαρ (74΄ Ι. Εντιαγέ).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Δεύτερη αγωνιστική:

Κατάρ – Σενεγάλη 1-3 (78′ Μουντάρι / 41′ Ντιά, 48′ Ντιεντιού, 84′ Ντιένγκ)

Ολλανδία – Εκουαδόρ 18:00*

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. ΟΛΛΑΝΔΙΑ 3*
  2. ΣΕΝΕΓΑΛΗ 3
  3. ΕΚΟΥΑΔΟΡ 3*
  4. ΚΑΤΑΡ 0
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς