20.5 C
Athens

Βραζιλία – Σερβία 2-0: Ο φανταστικός Ριτσάρλισον υπέγραψε τη νίκη στην πρεμιέρα της Σελεσάο (vid)

Ο επιθετικός της Τότεναμ έβαλε δύο γκολ (και λίγα ήταν...) για την καταιγιστική Βραζιλία, με το δεύτερο να κλέβει την παράσταση - Με το δεξί στην πρεμιέρα η Σελεσάο στο γήπεδο που ευελπιστεί να επιστρέψει για τον τελικό του Μουντιάλ

Πολλοί περίμεναν ντέρμπι αλλά ντέρμπι δεν ήταν στο Λουσαΐλ (στο γήπεδο όπου θα διεξαχθεί ο τελικός του Μουντιάλ 2022) ανάμεσα σε Βραζιλία και Σερβία. Η Σελεσάο ήταν κυρίαρχη απέναντι στους φοβισμένους Σέρβους του Αντρίγια Ζίβκοβιτς του ΠΑΟΚ (ξεκίνησε βασικός κι αντικαταστάθηκε στο 57′) και πήρε μια άνετη νίκη με 2-0 για να σφραγίσει τους πρώτους της τρεις βαθμούς.

 

Οι παίκτες του Στοΐκοβιτς με το 5-3-2 (που στην πραγματικότητα ήταν 6-3-1) κράτησαν σε χαμηλό ρυθμό τους ποδοσφαιριστές του Τίτε οι οποίοι είχαν ένα δοκάρι από μια εκτέλεση κόρνερ του Νεϊμάρ και κάποια μακρινά σουτ-βούτυρο στο ψωμί του Βάνια Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς.

Ωστόσο, η έναρξη του δεύτερου μέρους βρήκε τη Βραζιλία άκρως επιθετική και επιβλητική. Ο Γκούντελι έκανε τραγικό λάθος κι ο Ραφίνια εκτέλεσε αλλά πάνω στον Σέρβο τερματοφύλακα που ήταν σταθερός αλλά όχι για αρκετά λεπτά ακόμα.

Το προβάδισμα ήρθε στο 62ο λεπτό. Ο Νεϊμάρ ταλαιπώρησε τη σέρβικη άμυνα, ο Βινίσιους έπιασε το σουτ με τον Βάνια Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς να αποκρούει σε πρώτο χρόνο αλλά όχι σε δεύτερο αφού ο Ριτσάρλισον βρέθηκε στην κατάλληλη θέση και πλάσαρε για το 1-0.

 

Ο επιθετικός της Τότεναμ ήταν καυτός στο δεύτερο μέρος και χρειάστηκε άλλα εννέα λεπτά για να πετύχει ένα γκολ-αριστούργημα, το ωραιότερο της 1ης αγωνιστικής: ο Βινίσιους έκανε γλυκιά σέντρα κι εκείνος με ένα τρομερό γυριστό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 για να κλειδώσει το τρίποντο στην πρεμιέρα.

 

Η Βραζιλία απελευθερώθηκε, έπαιξε καταπληκτικά από το 60′ κι έπειτα κι από καθαρή τύχη δεν ήρθε το 3-0. Οι παίκτες του Τίτε έβρισκαν εύκολα τελικές, ενώ οι Σέρβοι δεν έκαναν τίποτα ούτε όταν πέρασε ο Βλάχοβιτς στο ματς.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τίτε): Άλισον, Ντανίλο, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Σάντρο, Κασεμίρο, Πακετά (75′ Φρεντ), Ραφίνια (87′ Μαρτινέλι), Νεϊμάρ (79′ Άντονι), Βινίσιους (75′ Ροντρίγκο), Ριτσάρλισον (79′ Ζεσούς)

ΣΕΡΒΙΑ (Στοΐκοβιτς): Β. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Βελίκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Πάβλοβιτς, Α. Ζίβκοβιτς (57′ Ράντονιτς), Λούκιτς (66′ Λάζοβιτς), Γκούντελι (57′ Ίλιτς), Μλαντένοβιτς (66′ Βλάχοβιτς), Σ. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Τάντιτς, Μίτροβιτς (83′ Μαξίμοβιτς)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 7ου ΟΜΙΛΟΥ

Βραζιλία – Σερβία 2-0 (62′, 73′ Ριτσάρλισον)

Ελβετία – Καμερούν 1-0 (48′ Εμπολό)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Βραζιλία 3 (2-0)
  2. Ελβετία 3 (1-0)
  3. Καμερούν 0 (0-1)
  4. Σερβία 0 (0-2)
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς