18.3 C
Athens

Ελβετία – Καμερούν 1-0: Ο Καμερουνέζος Εμπολό έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των κυνικών Ελβετών (vid)

Με τέρμα του Καμερουνέζου Εμπολό που δεν θέλησε να πανηγυρίσει η Ελβετία επικράτησε στα σημεία του Καμερούν και μπήκε με το δεξί στον 7ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Ένας Καμερουνέζος χάρισε τη νίκη στην Ελβετία, σε μία από τις πιο περίεργες συνθήκες στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο.

Περί του Μπριλ Εμπολό ο λόγος, με τον άσο της Μονακό, που αγωνίζεται εδώ και χρόνια με την εθνική Ελβετίας αλλά κατάγεται από το Καμερούν, να κρίνει τα πάντα με το τέρμα του στην αναμέτρηση για τον 7ο όμιλο και να δίνει από πολύ νωρίς «μαξιλαράκι» πρόκρισης στους νωχελικούς Ελβετούς, που σε καμία περίπτωση δεν εντυπωσίασαν με την εικόνα τους.

Από την άλλη, για το Καμερούν των Ενκουλού (Άρης, αγωνίστηκε και στα 90λεπτά με θετική παρουσία) και Κούντε (Ολυμπιακός, δεν έπαιξε) αυτή ήταν μία «κρύα» ήττα, που όμως δεν τους καταδικάζει ακόμη, καθώς στον ορίζοντα υπάρχουν οι αναμετρήσεις με Βραζιλία και Σερβία, τα αποτελέσματα των οποίων μπορούν να ανατρέψουν τα πάντα. Πάντως, στην αποψινή τους εμφάνιση οι Καμερουνέζοι, παρά την υπεροχή τους στο πρώτο ημίχρονο ήταν επιπόλαιοι και άστοχοι κάθε φορά που βρέθηκαν «φάτσα» με τον Ζόμερ, συνεχίζοντας την αρνητική παράδοση των 8 σερί ήττων από τα τελευταία τέσσερα Μουντιάλ.

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ

Κόντρα στη ροή του αγώνα κι ενώ το Καμερούν είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων κι ήταν ανώτερο σε όλα τα σημεία έναντι των νωχελικών Ελβετών, η ομάδα του Μουράτ Γιακίν βρήκε τη λύση κυρίως χάρη στην ατομική ποιότητα των παικτών της.

Σκόρερ του πρώτου και μοναδικού τέρματος στον αγώνα ο… Καμερουνέζος Εμπολό, ο οποίος είχε εύκολο έργο από κοντινή απόσταση, κέρδισε τον Ονάνα αλλά επέλεξε να μην πανηγυρίσει ως ένδειξη σεβασμού προς την γενέτειρά του.

Αυτή ήταν η φάση και η ιστορία του αγώνα που έμελλε να κρίνει τα πάντα, με τους κυνικούς Ελβετούς να παίρνουν μία σημαντική νίκη δίχως να εντυπωσιάσουν, δίνοντας συνέχεια στη θετική παράδοση των δύο προηγούμενων Παγκοσμίων Κυπέλλων που επίσης πανηγύρισαν το τρίποντο στην πρεμιέρα.

Το Καμερούν ήταν επιπόλαιο στην τελική ενέργεια κι ενώ δημιουργούσε τις προϋποθέσεις κατά βάση στο πρώτο ημίχρονο, τα έβρισκε σκούρα στο κομμάτι της εκτέλεσης και έφυγε με σκυμμένο κεφάλι υπό το βλέμμα του Σάμουελ Ετό, που βρέθηκε στην Ντόχα.

Νίκη που φέρνει την Ελβετία από νωρίς σε θέση ισχύος για την 2η θέση, αλλά και προβληματισμό στις τάξεις της για την εικόνα που παρουσίασε, μετά τις επίσης κακές (βάσει εμφάνισης και αποτελέσματος) πρεμιέρες από Κροατία και Βέλγιο.

ΕΛΒΕΤΙΑ – ΚΑΜΕΡΟΥΝ 1-0

ΕΛΒΕΤΙΑ (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Βίντμερ, Ελβέντι, Ακάντζι, Φρόιλερ, Τζάκα, Ροντρίγκεζ (90΄ Κομέρτ), Σο (72` Φράι), Βάργκας (81` Ρίντερ), Σακίρι (72` Οκαφόρ), Εμπολό (72` Σεφέροβιτς).

ΚΑΜΕΡΟΥΝ (Ριγκομπέρ Σονγκ): Ονανά, Ενκουλού, Ανγκισά, Εκαμπί (74` Ενκουντού), Τσούπο-Μοτίνγκ (74` Αμπουμπακάρ), Γκουέτ, Ονγκλά (68` Οντούα), Φαϊ, Μπεμό (81` Ενγκαμαλέου), Καστελέτο, Τολό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ 7ο ΟΜΙΛΟ

Ελβετία – Καμερούν 1-0 (48′ Εμπολό)

Βραζιλία – Σερβία (24/11, 21:00)*

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. ΕΛΒΕΤΙΑ 3
  2. ΚΑΜΕΡΟΥΝ 0
  3. ΒΡΑΖΙΛΙΑ 0*
  4. ΣΕΡΒΙΑ 0*
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς