17.6 C
Athens

Γαλλία – Αυστραλία 4-1: Οι Τρικολόρ το έφεραν τούμπα στην ιστορική βραδιά του Ζιρού (vid)

Ο υποτιμημένος φορ της Μίλαν πέτυχε δύο γκολ στην ανατροπή των Γάλλων κι έπιασε τον Τιερί Ανρί στην κορυφή των σκόρερ για την εθνική ομάδα με 51 τέρματα

Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός και το επιβεβαίωσε στην πράξη ο Ολιβιέ Ζιρού. Ο υποτιμημένος φορ της Μίλαν έστησε πάρτι στην ανατροπή της Γαλλίας απέναντι στην Αυστραλία (4-1) και με δύο δικά του γκολ στην πρεμιέρα του Μουντιάλ έπιασε τον Τιερί Ανρί στην κορυφή των σκόρερ σε επίπεδο εθνικών ομάδων στα 51 κι όλα δείχνουν πως θα τον ξεπεράσει πολύ σύντομα.

Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν που έχασε τον Καρίμ Μπενζεμά λίγο πριν τη σέντρα στο Μουντιάλ και διαρκώς έχει αρκετούς τραυματισμούς, πάτησε το γκάζι όταν χρειάστηκε κι έφτασε σε μια άνετη νίκη με ανατροπή κι αρκετό θέαμα.

 

Η Αυστραλία σόκαρε τη Γαλλία μόλις στο 9ο λεπτό της αναμέτρησης. Από βαθιά διαγώνια μπαλιά στα δεξιά ο Λέκι έκανε το κοντρόλ και πέρασε εύκολα στην προσωπική μονομαχία τον Λούκας Ερναντέζ πριν γυρίσει παράλληλα για τον Γκούντγουϊν που πλάσαρε τον Λορίς για το 0-1.

 

Στη φάση ο Λούκας Ερναντέζ τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο κι αποχώρησε υποβασταζόμενος παραχωρώντας τη θέση του στον αδερφό του Τεό Ερναντέζ ο οποίος έμελλε να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανατροπή που ακολούθησε.

 

Ο αριστερός μπακ της Μίλαν στο 27′ έβγαλε πολύ ωραία σέντρα από τα αριστερά και με κεφαλιά ο Ραμπιό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ενώ πέντε λεπτά αργότερα από το κλέψιμο του μέσου της Γιουβέντους και πάσα του στον Ζιρού ο φορ της Μίλαν έκανε το 1-2 κι ολοκλήρωσε την ανατροπή.

 

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι με την κεφαλιά του Ιρβάιν πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, αλλά πρακτικά δεν πίστευαν πως θα μπορέσουν να πετύχουν κάτι. Κράτησαν χαμηλά τον ρυθμό, αλλά οι Γάλλοι συνέχισαν να απειλούν με πολύ ωραίες συνεργασίες κατά διαστήματα.

Στο 68′ ο Εμπαπέ μπήκε στον… χορό – κι αφού είχε χάσει σημαντικές ευκαιρίες – μετά από σέντρα του Ντεμπελέ ενώ στη συνέχεια μοίρασε ασίστ στον Ζιρού που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό σκορ και ισοφαρίζοντας τον θρυλικό σκόρερ Τιερί Ανρί.

ΓΑΛΛΙΑ (Ντεσάν): Λορίς, Παβάρ (89′ Κουντέ), Κονατέ, Ουπαμεκανό, Λουκά Ερναντέζ (13′ Τεό Ερναντέζ), Τσουαμενί (77′ Φοφανά), Ραμπιό, Ντεμπελέ (77′ Κομάν), Γκριεζμάν, Εμπαπέ, Ζιρού (89′ Τουράμ)

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Άρνολντ): Ράιαν, Άτκινσον (85′ Ντέτζενεκ), Ρόουλς, Σούταρ, Μπέχιτς, Μόι, ΜακΓκρι (73′ Μαμπίλ), Ιρβάιν (85′ Μπακούς), Λέκι, Γκούντγουιν (74′ Κουόλ), Ντιουκ (56′ Κάμινγκς)

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 3ου ΟΜΙΛΟΥ

Δανία – Τυνησία 0-0

Γαλλία – Αυστραλία 4-1 (27′ Ραμπιό, 32′, 71′ Ζιρού, 68′ Εμπαπέ / 9′ Γκούντγουϊν)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Γαλλία 3 (4-1)

2. Δανία 1 (0-0)

3. Τυνησία 1 (0-0)

4. Αυστραλία 0 (1-4)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς