20.8 C
Athens

Δανία – Τυνησία 0-0: Οι μαχητικοί Τυνήσιοι μπλόκαραν τους Σκανδιναβούς (vid)

Οι Τυνήσιοι έκαναν ένα τρομερό πρώτο μέρος, οι Δανοί άργησαν να μπουν στο κλίμα του αγώνα και οι δύο ομάδες έμειναν ισόπαλες με τους Σκανδιναβούς να χάνουν απίστευτη ευκαιρία με τον Κορνέλιους και να διαμαρτύρονται για πέναλτι του Μεριά στις καθυστερήσεις

Από τη μία έκπληξη στην άλλη πάει από τη δεύτερη μέρα η φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ αφού μετά τη σοκαριστική ήττα της Αργεντινής από τη Σαουδική Αραβία, η Δανία έμεινε στο 0-0 με την πολύ ανταγωνιστική Τυνησία.

 

Όποιος περίμενε πως οι Τυνήσιοι θα ήταν παθητικοί λάθεψε ειδικά στο πρώτο μέρος όπου οι Αφρικανοί είχαν τις ευκαιρίες να προηγηθούν. Έκλεισαν όλους τους δρόμους στους Δανούς και τους χάλασαν την ανάπτυξη από τον άξονα με τον Λαϊντουνί να κάνει σπουδαία δουλειά στη μεσαία γραμμή.

Οι βαθιές μπαλιές προς τον Ζεμπαλί ήταν ένα μόνιμο πρόβλημα για τους Δανούς που τη γλίτωσαν όχι γιατί το γκολ που σημείωσε ακυρώθηκε ως οφσάιντ αλλά γιατί στο 43′ ο Σμάιχελ τον σταμάτησε με εντυπωσιακή επέμβαση και στην εξέλιξη της φάσης ο Εμσακνί σούταρε άουτ.

Οι Τυνήσιοι έκαναν πράγματα χάρη στα ανεβάσματα του Ντρέγκερ ο οποίος έκανε πάρτι στην πλευρά του Μέλε, με τους Δανούς να βελτιώνονται μετά το 60′ με την είσοδο του Λίντστρεμ και του Κορνέλιους.

Ο επιθετικός της Κοπεγχάγης μάλιστα είχε και την απίθανη χαμένη ευκαιρία στο 70′ όταν από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έφτασε σε αυτόν από την πρώτη κεφαλιά του Κρίστενσεν κι εκείνος πλάσαρε κι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

 

Η αφρικανική ομάδα δεν είχε αρκετή ενέργεια μετά το 70′ κι έπεσε πιο χαμηλά στον αγωνιστικό χώρο. Ο Μέλε και ο Όλσεν άρχισαν να ανεβαίνουν περισσότερο τις πλευρές αλλά κέρδισαν κάποια κόρνερ που πέρασαν όμως ανεκμετάλλευτα.

Σε ένα εξ αυτών στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ράμος χρειάστηκε να κάνει on field review για πέναλτι σε χέρι του Μεριά αλλά πρώτα σφύριξε επιθετικό φάουλ και δεν είδε κάποια παράβαση από τον άλλοτε κεντρικό αμυντικό του Ολυμπιακού με το ματς να ολοκληρώνεται στο 0-0.

 

ΔΑΝΙΑ (Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Άντερσεν, Κιάερ (65′ Γένσεν), Αντρέας Κρίστενσεν, Ράσμους Κρίστενσεν, Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (45+1′ λ. τρ. Ντάμσγκααρντ), Έρικσεν, Μέλε, Σκοβ Όλσεν (65′ Λίντστρεμ), Ντόλμπεργκ (65′ Κορνέλιους)

ΤΥΝΗΣΙΑ (Καντρί): Ντάμεν, Ταλμπί, Μπρον, Μεριά, Ντρέγκερ (88′ Κεσχρίντα), Αμπντί, Σχιρί, Λαϊντουνί (88′ Σασί), Εμσακνί (80′ Χάνιμπαλ), Μπεν Σλιμάν (67′ Σλιτί), Ζεμπαλί (80′ Χενισί).

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 3ου ΟΜΙΛΟΥ

Δανία – Τυνησία 0-0

Γαλλία – Αυστραλία (21:00)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Δανία 1 (0-0)

2. Τυνησία 1 (0-0)

3. Γαλλία

4. Αυστραλία

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς