20.9 C
Athens

Μεξικό – Πολωνία 0-0: Ο εμβληματικός Οτσόα σταμάτησε τον Λεβαντόφσκι και η Αργεντινή χαμογέλασε (vid)

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ήταν ο μοιραίος για την Πολωνία, αποτυγχάνοντας να σκοράρει από το σημείο του πέναλτι το πρώτο γκολ της καριέρας του σε τελική φάση Μουντιάλ

Είναι η πιο εμβληματική φιγούρα για την εθνική ομάδα του Μεξικού κι ένας από τους πιο πολυσυζητημένους τερματοφύλακες για τις εξαιρετικές παρουσίες του σε τελικές φάσεις Παγκοσμίων Κυπέλλων.

Ο Γκιγιέρμο Οτσόα – στην τελευταία του παρουσία σε Μουντιάλ – ήταν ξανά πρωταγωνιστής για το Μεξικό στη λευκή ισοπαλία (0-0) της πρεμιέρας κόντρα στην Πολωνία για τον 3ο όμιλο κι ενώ νωρίτερα η Σαουδική Αραβία έκανε την έκπληξη με τη μεγάλη νίκη (1-2) απέναντι στην Αργεντινή. Το αποτέλεσμα ευνοεί την Αλμπισελέστε η οποία με δύο νίκες προκρίνεται.

 

Ο διεθνής Μεξικανός τερματοφύλακας έπεσε εντυπωσιακά στην αριστερή γωνία του κι έδιωξε την μπάλα στην εκτέλεση πέναλτι του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι που δεν κατάφερε να σκοράρει για ακόμα μια φορά σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Έχει άλλα δύο ματς μπροστά του αλλά με την εικόνα που έχει η ομάδα του δύσκολα θα καταφέρει περισσότερα.

Ο Πολωνός φορ σπατάλησε μοναδική ευκαιρία στο 60ό λεπτό από την άσπρη βούλα σε μια παράβαση που καταλογίστηκε με on field review. Ο διαιτητής διαπίστωσε το γκρέμισμα του Έκτορ Μορένο στον πολύπειρο επιθετικό που έφυγε στην πλάτη του και υπέδειξε το πέναλτι.

Ο Οτσόα απέκρουσε και ο μοιραίος Λεβαντόφσκι πέταξε στα σκουπίδια τη μοναδική ευκαιρία που του παρουσιάστηκε με το Μεξικό να διατηρείται για 7ο διαδοχικό ματς αήττητο κόντρα στους κάκιστους Πολωνούς.

 

Η τραγική επιλογή του Τσέσλαβ Μίχνιεβιτς να παρατάξει την ομάδα του με τριάδα στόπερ αποδείχθηκε εγκληματική, αφού το Μεξικό είχε το πάνω χέρι στην αναμέτρηση, ενώ ο Λεβαντόφσκι είχε έναν άχαρο ρόλο στην επίθεση για τη θλιβερή ομάδα του.

Ο Σέζνι έκανε ένα σωρό εξόδους κι επεμβάσεις (όχι σε απειλητικά σουτ) για να κρατήσει το μηδέν, με τις αλλαγές του Μίχνιεβιτς να παραμένουν εκτός τόπου και χρόνου στο δεύτερο μέρος. Ο Μαρτίν στο 64′ (λίγα λεπτά μετά το χαμένο πέναλτι των Πολωνών) άγγιξε το 1-0 για το Μεξικό αλλά ο Σέζνι είχε απάντηση, με το ματς να κυλά σε υψηλό ρυθμό αλλά με τις φάσεις να λείπουν εκατέρωθεν.

Τόσο ο Νταμιάν Σιμάνσκι όσο και ο Ομπερλίν Πινέδα της ΑΕΚ έμειναν στον πάγκο για Πολωνία και Μεξικό αντίστοιχα.

ΜΕΞΙΚΟ (Μαρτίνο): Οτσόα, Χόρχε Σάντσες, Μόντες, Έκτορ Μορένο, Γκαγιάρδο, Ερέρα (71′ Ροντρίγκες), Έντσον Άλβαρες, Τσάβες, Λοσάνο, Μαρτίν (71′ Χιμένες), Βέγκα (84′ Αντούνα)

ΠΟΛΩΝΙΑ (Μίχνιεβιτς): Σέσνι, Μπερεσίνσκι, Κίβιορ, Γκλικ, Κας, Καμίνσκι, Κριχόβιακ, Σ. Σιμάνσκι (72′ Φρανκόφσκι), Ζιελίνσκι (87′ Μίλικ), Ζαλέφσκι (46′ Μπιέλικ), Λεβαντόφσκι

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 3ου ΟΜΙΛΟΥ

Αργεντινή – Σαουδική Αραβία 1-2 (10′ πεν. Μέσι / 48′ Αλ Σεχρί, 53′ Αλ Νταουσάρι)

Μεξικό – Πολωνία 0-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Σαουδική Αραβία 3 (2-1)
  2. Μεξικό 1 (0-0)
  3. Πολωνία 1
  4. Αργεντινή 0 (1-2)
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς