22.5 C
Athens

Αργεντινή – Σαουδική Αραβία 1-2: Οι Άραβες χόρεψαν στο ταψί την παρέα του Μέσι (hls)

Οι εκπληκτικοί Σαουδάραβες έριξαν στο καναβάτσο την Αργεντινή και έβαλαν τέλος σε ένα αήττητο σερί 36 αγώνων του Μέσι και της παρέας του

Η βόμβα της διοργάνωσης έπεσε μόλις την πρώτη αγωνιστική. Οι εκπληκτικοί Σαουδάραβες με μια τεράστια ανατροπή, επικράτησαν με 1-2 της Αργεντινής υπογράφοντας την πρώτη ήττα της Αλμπισελέστε μετά από 36 παιχνίδια.

 

Σε ένα παιχνίδι που θα θυμούνται για πάντα, οι Σαουδάραβες έριξαν την απόλυτη βόμβα και με γκολ των Σαλέχ Αλ Σέχρι και Σαλέμ Αλ Νταουσάρι γύρισαν τούμπα το προβάδισμα της Αργεντινής που είχε προηγηθεί με γκολ του Λιονέλ Μέσι, και πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη.

Απογοήτευση για την Αργεντινή, που ήπιε το ποτήρι της ήττας μετά από 36 παιχνίδια και μπαίνει σε περιπέτειες από νωρίς.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Αργεντινή μπήκε με το πόδι πατημένο στο γκάζι και έδειξε πως θέλει να ξεμπερδεύει γρήγορα με τους Σαουδάραβες. Μόλις στο 2′ ο Μέσι είδε τον Μοχάμεντ Αλ-Οβάις να έχει απάντηση σε πλασέ του μέσα από την περιοχή.

Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 8′, ο Παρέδες σε μια εκτέλεση κόρνερ βρέθηκε στο έδαφος με τον διαιτητή να δείχνει αρχικά να συνεχιστεί το παιχνίδι. Τελικά και μετά από τον έλεγχο στο VAR, ο άρχοντας του αγώνα καταλόγισε πέναλτι.

Ο Μέσι ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε γράφοντας το 1-0 στο 10′ και πετυχαίνοντας παράλληλα το 7ο γκολ του σε Παγκόσμιο κύπελλο.

Η Αλμπισελέστε συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, απείλησε με τον Αλεχάντρο Γκόμες στο 21′ και σκόραρε άλλες τρεις φορές με Μέσι και Λαουτάρο Μαρτίνες (2 φορές), αλλά είδε τα τέρματα της να ακυρώνονται.

Η εικόνα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0.

Και αφού η Αργεντινή δεν κατάφερε να «τελειώσει» το παιχνίδι από το πρώτο μέρος, είδε μια εντελώς διαφορετική Σαουδική Αραβία στο δεύτερο.

Οι Σαουδάραβες εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των Αργεντινών και τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν και κατάφεραν να γυρίσουν τούμπα το παιχνίδι μέσα σε 5 λέπτα.

Αρχικά ο Σαλέχ Αλ Σέχρι τον Εμιλιάνο Μαρτίνες για το 1-1 στο 48′, ενώ 5 λεπτά αργότερα ο Σαλέμ Αλ Νταουσάρι με καταπληκτική ατομική προσπάθεια ανάμεσα σε δύο αμυντικούς και ένα φοβερό σουτ έγραψε το 1-2.

Η Αργεντινή από εκεί και πέρα πίεσε για την ισοφάριση, αλλά είδε τον Αλ-Οβάις να κατεβάζει ρολά στις προσπάθειες των Ντι Μαρία, Λαουτάρο Μαρτίνες και Χουλιάν Άλβαρες.

Η Σαουδική Αραβία αμύνθηκε υποδειγματικά, οι Αργεντίνοι δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν ποτέ το σοκ και κάπως έτσι το 1-2 έμεινε μέχρι το τέλος.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Εμιλιάνο Μαρτίνες, Μολίνα, Ρομέρο (59′ Λ. Μαρτίνες), Οταμέντι, Ταλιαφίκο (71′ Ακούνια), Ντε Πολ, Παρέδες (59′ Φερνάντες), Πάπου Γκόμες (59′ Άλβαρες), Λαουτάρο Μαρτίνες, Ντι Μαρία, Μέσι

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ: Αλοβάις, Αμπουλαϊχί, Αμπντουλχαμίντ, Αλ Σαχράνι (90+9′ Αλ Μπουραΐκ), Αλ Ταμπάκτι, Αλ Μάλκι, Αλ Νταουσάρι, Αλ Σέχρι (78′ Αλ Γκανάμα), Κάνο, Αλφαράζ (48′ Αλ Σεχρί), Αλμπρικάν (89′ Ασίρι)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ου ΟΜΙΛΟΥ

Αργεντινή – Σαουδική Αραβία 1-2 (Μέσι πεν., Αλ Σεχρί, Αλ Νταουσάρι)

Μεξικό – Πολωνία (22/11, 18:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς