16.7 C
Athens

Λιονέλ Μέσι: Η είσοδος του σε μια ιστορική λίστα και η αρνητική επίδοση που καλείται να καταρρίψει

Ο Μέσι μπήκε σε μια λίστα με ιερά τέρατα του ποδοσφαίρου, αλλά αυτό από μόνο του δεν λέει τίποτα: Η μεγάλη ώρα για τον ίδιο έφτασε και καλείται να δώσει απαντήσεις μέσα στο γήπεδο όπως κάνει τόσα χρόνια

Η Αργεντινή ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο την παρουσία της στο Μουντιάλ του Κατάρ, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Λιονέλ Μέσι να καταγράψει μια ιστορική επίδοση.

Βέβαια, υπάρχει και ένας «αρνητικός» παράγοντας στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Ο Pulga ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για την Αλμπισελέστε στο παιχνίδι κόντρα στη Σαουδική Αραβία, σε ένα ξεκίνημα του ματς που δεν προμήνυε σε τίποτα αυτό που θα ακολουθούσε.

Με το τέρμα αυτό, ο 35χρονος σούπερ σταρ έφτασε συνολικά τα 7 σε Παγκόσμια Κύπελλα και έβαλε το όνομα του σε μια λίστα με θρύλους του ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα, έγινε ο 5ος ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει έστω ένα τέρμα σε 4 διαφορετικά Μουντιάλ, καθώς είχε καταφέρει να σκοράρει επίσης στη διοργάνωση του 2006, του 2014 και του 2018.

Οι προηγούμενοι τέσσερις που το είχαν καταφέρει είναι οι Πελέ, Ούβε Ζέελερ, Μίροσλαβ Κλόζε και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Στην όλη ιστορία δεν είναι όλα τέλεια πάντως, καθώς και τα 7 τέρματα του Μέσι σε Παγκόσμια κύπελλα επιτεύχθηκαν στη φάση των ομίλων. Ο μάγος της μπάλας δεν έχει καταφέρει να σκοράρει ποτέ σε νοκ-άουτ φάση της διοργάνωσης και φέτος είναι η τελευταία του ευκαιρία.

Για να γίνει αυτό βέβαια, θα πρέπει η Αργεντινή να καταφέρει να πάρει την πρόκριση από τον όμιλο, καθώς η σοκαριστική χθεσινή ήττα από τη Σαουδική Αραβία την έβαλε από νωρίς σε μπελάδες.

Η ύστατη ώρα για τον Μέσι έφτασε και καλείται να πετάξει από πάνω του μία ακόμη «αρνητική» επίδοση με τη φανέλα της εθνικής του ομάδας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς