15 C
Athens

Σενεγάλη – Ολλανδία 0-2: Ο Μεντί άνοιξε την πόρτα στους παθητικούς Οράνιε (vid)

Ένα ματς που πήγαινε... ντουγρού για 0-0 εξαιτίας κυρίως της παθητικότητας των Ολλανδών, «έσπασε» στο 84' μετά από μια κακή εκτίμηση του αρνητικού πρωταγωνιστή της Σενεγάλης, Εντουάρ Μεντί

Απέναντι στη Σενεγάλη ήταν προφανές πως η Ολλανδία θα συναντούσε μεγάλη αντίσταση.

Η κάτοχος του Κόπα Άφρικα βρισκόταν σε καλό μομέντουμ και είχε την ψυχολογία ενώ οι Οράνιε δεδομένα θέλουν να προχωρήσουν μακριά στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο οποίο επέστρεψαν μετά από απουσία μιας διοργάνωσης. Η Σενεγάλη ήταν ανώτερη και είχε καλή… συμπεριφορά με την μπάλα στα πόδια της όμως η Ολλανδία είχε αυτές τις δύο στιγμές που ήταν αρκετές για να της δώσουν το τρίποντο (0-2) που ισοδυναμεί με μισή πρόκριση. Ο Εντουάρ Μεντί με τα τραγικά λάθη του πρόδωσε την ομάδα του η οποία μέχρι το 84′ ήταν εμφανώς ανώτερη.

 

Η απουσία του Σαντιό Μανέ μεγάλη για τη Σενεγάλη που αγωνίστηκε με βασικό φορ τον Μπουλαγιέ Ντιά ενώ είχε στην αμυντική γραμμή της τον Παπέ Αμπού Σισέ του Ολυμπιακού που έκανε πολύ καλή εμφάνιση.

Όλο το πρώτο ημίχρονο «φώναζε» Σενεγάλη: Οι παίκτες του Αλιού Σισέ είχαν κερδίσει τη μάχη του κέντρου και δεν επέτρεψαν στους Οράνιε να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα και να δημιουργήσουν. Οι Ολλανδοί ήταν παθητικοί και προσπαθούσαν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Η επιλογή του Γιάνσεν δεν αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος η ενδεδειγμένη καθώς ο Ολλανδός φορ της Αντβέρπ ήταν βαρύς και δεν μπορούσε να συνεργαστεί με τους συμπαίκτες του.

Ο Ισμαΐλα Σαρ από τα αριστερά δημιουργούσε διαρκώς προβλήματα ενώ οι Ολλανδοί απείλησαν κυρίως από τις εκτελέσεις κόρνερ του Γκάκπο και τις άστοχες κεφαλιές του Φαν Ντάικ. Ο Φρένκι Ντε Γιονγκ πάλευε μόνος του με τα… θηρία στο κέντρο της Σενεγάλης και ήταν το «Α» και το «Ω» στην ανάπτυξη των Οράνιε.

Χρειάστηκε ο Άντριες Νόπερτ στο ντεμπούτο του με την εθνική Ολλανδίας να βγάλει αρκετά σουτ και να μη δείξει καθόλου ψαρωμένος ώστε να κρατήσει το μηδέν. Ο τερματοφύλακας της Χέρενφεϊν έβγαλε τα πολύ δύσκολα σουτ του Γκουεγέ αλλά και την εκτέλεση του Ντιά στην κλειστή γωνία του για να κρατήσει το μηδέν.

Κι ενώ όλα έδειχναν 0-0, στο 84′ η μπαλιά του Φρένκι Ντε Γιονγκ έπιασε στον… ύπνο τον Μεντί που έκανε κάκιστη έξοδο, με τον Γκάκπο κινούμενος ως φορ να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

 

Οι Σενεγαλέζοι έμοιαζαν να καταρρέουν, δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτή την εξέλιξη και στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων δέχθηκαν δεύτερο γκολ όταν από την ασταθή απόκρουση του Μεντί στο σουτ του Ντεπάι, ο Κλάασεν από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

 

ΣΕΝΕΓΑΛΗ (Σισέ): Ε. Μεντί, Σαμπαλί, Κουλιμπαλί, Παπέ Σισέ, Ντιαλό (62′ Τζέικομπς), Γκουεγέ, Μεντί, Κουγιατέ (73′ λ. τρ. Γκουεγέ), Ντιατά (74′ Τζάκσον), Σαρ, Ντιά (69′ Ντιένγκ)

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Φαν Χάαλ): Νόπερτ, Ντάμφρις, Ντε Λιχτ, Φαν Ντάικ, Άκε, Μπλιντ, Μπέργκχαους (79′ Κουπμάινερς), Φρένκι Ντε Γιονγκ, Γκάκπο (90+4′ Ντε Ρουν), Μπέρχβαϊν (79′ Κλάασεν), Γιάνσεν (62′ Ντεπάι)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ου ΟΜΙΛΟΥ

Κατάρ – Εκουαδόρ 0-2 (16′ πεν., 31′ Βαλένσια)

Σενεγάλη – Ολλανδία 0-2 (84′ Γκάκπο, 90+9′ Κλάασεν)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 1ου ΟΜΙΛΟΥ

  1. Εκουαδόρ 3 (2-0)

2. Ολλανδία 3 (2-0)

3. Σενεγάλη 0 (0-2)

4. Κατάρ 0 (0-2)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς