21.4 C
Athens

Κατάρ – Εκουαδόρ 0-2: Ο Βαλένσια έστησε το δικό του πάρτι κόντρα στους οικοδεσπότες (vid)

Ο Ένερ Βαλένσια ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της πρεμιέρας του Μουντιάλ, σκοράροντας δυο φορές σε βάρος των διοργανωτών που παρουσίασαν θλιβερή εικόνα και στα 95' του ματς

Συνήθως η πρεμιέρα σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο έχει νευρικότητα, μέτριες εμφανίσεις και λίγα πράγματα σε φάσεις. Κάπως έτσι κύλησε και το εναρκτήριο ματς στο Μουντιάλ του Κατάρ, με το άνετο Εκουαδόρ πάντως να παίρνει μια πολύ εύκολη νίκη κόντρα στο Κατάρ (0-2) και να βάζει τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στο σακούλι του στον 1ο όμιλο όπου φιγουράρουν επίσης Ολλανδία και Σενεγάλη.

 

Δεν χρειάστηκε να παίξει θεαματικό ποδόσφαιρο στην Αλ Κορ ο Ισημερινός για να πάρει τη νίκη απέναντι στους οικοδεσπότες οι οποίοι έπαιξαν κάτι σαν ποδόσφαιρο και ολοκλήρωσαν το ματς χωρίς την κατοχή της μπάλας, με μηδέν τελικές στην εστία του Γκαλιντές και με τελικές προσπάθειες ίσες στον αριθμό με τις κίτρινες κάρτες που δέχθηκαν. Κι αυτό τα λέει όλα…

Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής του Εκουαδόρ, Ένερ Βαλένσια, ήταν ο πρωταγωνιστής της πρεμιέρας: πέτυχε δύο γκολ (κι άλλο ένα που ακυρώθηκε) και μετά τον Νεϊμάρ το 2014 και τον Τσερίσεφ το 2018 σκόραρε δις σε εναρκτήριο ματς για τη νικήτρια ομάδα.

Το Εκουαδόρ ήθελε να έχει την μπάλα στα πόδια του κι άγγιξε το γκολ με το… καλησπέρα (μόλις στο 3ο λεπτό).

Σε φάση διαρκείας μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Αλ Σιμπ έκανε κάκιστη έξοδο, μετά από ένα γυριστό σουτ η μπάλα έφτασε στον Ένερ Βαλένσια που από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Ωστόσο μέσω VAR το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ του Εστράδα στην αρχή της φάσης.

Το καμπανάκι βέβαια είτε δεν το άκουσαν οι οικοδεσπότες, ή το άκουσαν και απλώς δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι.

 

Δεν αγχώθηκαν πάντως οι φιλοξενούμενοι για την ακύρωση του γκολ αφού λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν στο πολυπόθητο κι απολύτως δίκαιο 0-1.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι έφυγαν γρήγορα στην αντεπίθεση με τον Εστράδα να περνά κάθετα στον Βαλένσια κι εκείνος στο 16′ ανατράπηκε από τον Αλ Σιμπ στην προσπάθειά του να τον περάσει.

Ο Ορσάτο υπέδειξε το πέναλτι που επιβεβαίωσε και ο VAR, με τον επιθετικό της Φενέρμπαχτσε να εκτελεί στην αριστερή γωνιά του Αλ Σιμπ για το 0-1.

 

Και σαν να μην έφτανε στο Κατάρ αυτό το 0-1 (χωρίς καν να έχει κάνει μια… κατεβασιά) ήρθε μέσα σε λίγα λεπτά ένα δεύτερο σοκ. Στο 31′ ο Πρεσιάδο έβγαλε υπέροχη σέντρα από τα δεξιά στην καρδιά της περιοχής του Κατάρ κι ο Βαλένσια πετάχτηκε εκ νέου και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.

 

Το Κατάρ είχε μία τελική (μια άστοχη κεφαλιά του Αφίφ!) μετά από σέντρα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και τίποτα άλλο, με την περιοχή του Εκουαδόρ να μοιάζει με… ναρκοπέδιο για τους παίκτες του Φέλιξ Σάντσες.

Το δεύτερο μέρος κινήθηκε στα ίδια πλαίσια, με το Εκουαδόρ να κρατά την μπάλα, να μην απειλείται και να έχει κάποιες λίγες φάσεις για να βρει γκολ.

Πρώτα ο Ιμπάρα και στη συνέχεια ο Πλάτα δοκίμασαν τα αντανακλαστικά του Αλ Σιμπ που αυτή τη φορά ήταν αποτελεσματικός κι έδιωξε εντυπωσιακά και στις δύο περιπτώσεις. Οι γηπεδούχοι είχαν μια άστοχη κεφαλιά του Αλί κι ένα δυνατό σουτ του Μουντάρι που κατέληξε άουτ.

ΚΑΤΑΡ – ΕΚΟΥΑΔΟΡ 0-2

Σκόρερ: 16′ πεν., 31′ Βαλένσια

Γήπεδο: Αλ Μπαΐτ

Διαιτητής: Ορσάτο

Κίτρινες: Αλ Σιμπ, Αλί, Μπουντιάφ, Αφίφ / Καϊσέδο, Μέντες

ΚΑΤΑΡ (Σάντσες): Αλ Σιμπ, Χούχι, Αλ Ράουι, Χασάν, Μιγκέλ, Αλ Χαΐντος (72′ Γουάντ), Μπουντιάφ, Χατέμ, Αχμέντ, Αφίφ, Αλί (72′ Μουντάρι)

ΕΚΟΥΑΔΟΡ (Αλφάρο): Γκαλιντές, Πρεσιάδο, Τόρες, Ινκαπιέ, Εστουπινιάν, Μέντες, Καϊσέδο (90′ Φράνκο), Ιμπάρα (68′ Σαρμιέντο), Πλάτα, Εστράδα (90′ Κ. Ροντρίγκες), Βαλένσια (77′ Σιφουέντες)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ου ΟΜΙΛΟΥ

Κατάρ – Εκουαδόρ 0-2 (16′ πεν., 31′ Βαλένσια)

Σενεγάλη – Ολλανδία (21/11, 18:00)*

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 1ου ΟΜΙΛΟΥ

Εκουαδόρ 3 (2-0)

Κατάρ 0 (0-2)

Ολλανδία*

Σενεγάλη*

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς