15 C
Athens

Φιλικά πριν το Μουντιάλ: Ο Φιούλκρουγκ έγραψε ιστορία με τη Γερμανία, νίκη με Πιόντεκ για την Πολωνία (vid)

Μόλις 4 ημέρες έμειναν για τη σέντρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 και οι ομάδες αρχίζουν να μπαίνουν ήδη σε ρυθμούς αγώνων.

Μετά την άνετη επικράτηση της Κροατίας επί της Σαουδικής Αραβίας και την «πεντάρα» της Αργεντινής με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ήρθαν Γερμανία και Πολωνία να «υπερασπιστούν» την ευρωπαϊκή ζώνη σε νίκες τους απέναντι σε Ομάν και Χιλή αντίστοιχα.

Στο παιχνίδι της «Μάνσαφτ» αυτός που έκανε τη διαφορά ήταν ο 29χρονος επιθετικός της Βέρντερ Βρέμης Νίκλας Φιούλκρουγκ, που όχι μόνο έγινε ο γηραιότερος παίκτη που πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με την εθνική Γερμανίας τα τελευταία 20 χρόνια σε ηλικία 29 ετών, αλλά κατάφερε να το συνδυάσει με το τέρμα της νίκης στο 79ο λεπτό, σε έναν αγώνα που θα του μείνει αξέχαστος.

Η σύνθεση της Γερμανίας: Νόιερ, Κλόστερμαν (34′ Μπελά-Κότσαπ), Κέρερ, Γκίντερ (46 Σλότερμπεκ), Ράουμ (46′ Γκιούντερ), Γκιουντογκάν (65΄Μπραντ), Γκορέτσκα (46′ Κίμιχ), Χόφμαν, Χάβερτς, Σανέ, Μουκόκο (46′ Φιούλκρουγκ).

Την ίδια στιγμή, στο ματς της Πολωνίας με τη Χιλή, τη διαφορά έκανε ο φορ της Σαλερνιντάνα Κρίστοφ Πιόντεκ, ο οποίος σκόραρε στο 85′ με κοντινή προβολή διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Σημειώνεται ότι για την Πολωνία αγωνίστηκε και ο χαφ της ΑΕΚ, Νταμιάν Σιμάνσκι, περνώντας ως αλλαγή αντί του πρώην συμπαίκτη του στην Ένωση, Κριχόβιακ, στο 69ο λεπτό.

Η σύνθεση της Πολωνίας: Σκορούπσκι, Κιβιόρ, Γκλικ (46′ Μπερεζίνσκι), Μπέντναρεκ (79′ Βιετέσκα), Γκάμνι, Σεμπάστιαν Σιμάνσκι, Ζουρκόβσκι, Κριχόβιακ (67′ Νταμιάν Σιμάνσκι), Φρανκόβσκι (67′ Γκροσίτσκι), Σβιντέρσκι (59′ Καμίνσκι), Μίλικ (59′ Πιόντεκ).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στα πιο σημαντικά φιλικά παιχνίδια της ημέρας (16/11):

Σαουδική Αραβία – Κροατία 0-1
Ιράν – Τυνησία 0-2
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – Αργεντινή 0-5
Ακτή Ελεφαντοστού – Μπουρουντί 4-0
Ανδόρα – Αυστρία 0-1
Τσεχία – Νησιά Φαρόε 5-0
Κόσοβο – Αρμενία 2-2
Λετονία – Εσθονία 1-1
Μολδαβία – Αζερμπαϊτζάν 1-2
Ομάν – Γερμανία 0-1
Πολωνία – Χιλή 1-0
Τουρκία – Σκωτία 2-1
Κύπρος – Βουλγαρία 0-1

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς