17 C
Athens

Κάκος: Υπάρχει κόκκινη στον Εμβιλά και πέναλτι στον Μάνταλο, από τους καλύτερους διαιτητές ο Μανούχος (vid)

Συμφώνησε με τον… Μάνταλο ο Τάσος Κάκος στην εκπομπή «Total Football» του OPEΝ σχολιάζοντας τις φάσεις που συζητήθηκαν στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο πρώην διαιτητής τα είδε όλα για μία ακόμη αγωνιστική «υπέρ» του Ολυμπιακού, καθώς θεωρεί ότι θα έπρεπε να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Εμβιλά για μαρκάρισμα πάνω στον Φαν Βέρτ (για την δεύτερη κίτρινη στον Άμραμπατ ούτε κουβέντα) ενώ σχολίασε με νόημα ότι υπάρχει παράβαση του Πασχαλάκη πάνω στον Μάνταλο στην τελευταία φάση, αν και πρόκειται για μία φάση που ξεκινά από οφσάιντ του παίκτη της ΑΕΚ.

Μπόνους: Έδωσε τα εύσημα στον Μανούχο χαρακτηρίζοντας τον ως τον πιο σταθερό διαιτητή της τριετίας στη Super League, παρόλο που στο Παναθηναϊκός – Ατρόμητος προχώρησε σε μία παγκόσμια πρωτοτυπία αφήνοντας πλεονέκτημα σε φάση για δεύτερη κίτρινη κάρτα!

«Δυστυχώς δεν έδωσε κόκκινη. Είναι καθαρή κόκκινη, ο ορισμός. Δεν υπάρχει πλεονέκτημα σε αυτή τη φάση. Ο διαιτητής έκανε το λάθος, ο VAR δεν μπορώ να καταλάβω, είναι χτύπημα εν ψυχρώ ψηλά στο κεφάλι. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι κόκκινη κάρτα. Πάει να παίξει μπάλα αλλά βλέπει τον αντίπαλο και σε αυτή την περίπτωση είναι σοβαρό επικίνδυνο παιχνίδι γιατί αδιαφορεί για την σωματική ακεραιότητα του αντιπάλου», είπε αρχικά και πρόσθεσε για το πέναλτι που ζήτησε η ΑΕΚ:

«Θεώρησαν πως είναι ως μη γενόμενη η φάση αυτή. Ο Πασχαλάκης πηγαίνει άτσαλα, υπάρχει ανατροπή εκεί γιατί δεν βρίσκει τη μπάλα, και θα μπορούσε να δοθεί πέναλτι. Αν ισχύει αυτο που λέει η ΑΕΚ, πως είπε ο διαιτητής πως είναι πέναλτι, τότε είναι σωστός. Υπάρχει ένα τράνταγμα αρκετά δυνατό που μπορεί να προκαλέσει την πτώση.

Η φάση του οφσάιντ είναι πολύ δύσκολη, γιατί η μπάλα πηγαίνει από τον αμυντικό, αλλά το θέμα είναι αν μπορεί να παίξει τη μπάλα ή κάνει προσπάθεια να παίξει, αυτό είναι στην κρίση του διαιτητή. Εκεί υπάρχει μία γκρίζα ζώνη. Εδώ ο βοηθός έκρινε πως ο αμυντικός μπορούσε να παίξει τη μπάλα, δεν την έπαιξε σωστά και ήταν κακό παίξιμο. Αν δεν το έδινε ο διαιτητής έπρεπε να βοηθήσει ο VAR. Ο VAR θεωρεί επίσης πως υπάρχει οφσάιντ, οπότε μένει με την προηγούμενη απόφαση».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς