22.4 C
Athens

ΠΑΟΚ – Βόλος 3-0: Καθάρισε σε διάστημα δύο λεπτών

Με δύο γκολ σε διάστημα 2' στο πρώτο ημίωρο, ο ΠΑΟΚ καθάρισε τον Βόλο και έπιασε τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία με την ολοκλήρωση του 1ου γύρου της Super League - Έχασαν μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι ελέω Μπαριέντος και... Κουρομπύλια

Για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν ο ΠΑΟΚ πανηγυρίζει τρεις σερί νίκες στο πρωτάθλημα και μάλιστα χωρίς να δεχθεί γκολ. Οι Ασπρόμαυροι επιβλήθηκαν με 3-0 του Βόλου στην Τούμπα κι έφτασαν τους 25 βαθμούς με αποτέλεσμα να πιάσουν τον Ολυμπιακό ο οποίος έμεινε στο 0-0 στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Καλό φίνις στον πρώτο γύρο για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου που θα επιχειρήσει μετά τη διακοπή να παρουσιαστεί καλύτερη και να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο. Οι Βολιώτες υπέστησαν την τρίτη ήττα τους πριν τη διακοπή του Μουντιάλ σε μια αναμέτρηση που έπαιξαν ανοιχτά και το 2-0 του πρώτου μέρους τους αδικεί.

Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα στα πρώτα λεπτά – πέτυχε κι ένα γκολ που ορθώς δεν μέτρησε λόγω επιθετικού φάουλ στην αρχή της φάσης – αλλά η πρώτη ευκαιρία ανήκε στους φιλοξενούμενους με το σουτ του Ματίγια στο 13′ που έδιωξε σε κόρνερ ο Κοτάρσκι.

Ωστόσο, μέσα σε δύο λεπτά όλα έμοιαζαν να έχουν τελειώσει. Στο 28ο λεπτό ο Αουγκούστο ανατράπηκε από τον Κότνικ μετά την κάθετη του Κωνσταντέλια και ο Γκάμαρης έδειξε το πέναλτι με το οποίο ο Ολιβέιρα έκανε το 1-0. Ακολούθως, ο Ζίβκοβιτς με ένα τρομερό σουτ γυριστό από το ύψος της μεγάλης περιοχής, κεραυνοβόλησε την εστία του Σλοβένου κίπερ του Βόλου.

Οι παίκτες του Κώστα Μπράτσου διεκδίκησαν ό,τι μπορούσαν αλλά έπεσαν στη γνωστή και μη εξαιρετέα κα. Χρυσούλα Κουρομπύλια που έδειξε ξεκάθαρο δόλο στο 36′. Ο Μπαριέντος πέταξε κάθετα στον Οζέγκοβιτς που πέρασε τον Κοτάρσκι αλλά πριν πλασάρει σε κενή εστία εκείνη σήκωσε τη σημαία άνευ λόγου ενώ υπάρχει το VAR. Με πολύ πάθος και χωρίς καμία λογική η έμπειρη επόπτης έδειξε τρομερά αντανακλαστικά και στέρησε ένα γκολ στους φιλοξενούμενους: στην εποχή του VAR.

Από την πλευρά του ο Βόλος έβαλε τα χεράκια του κι έβγαλε τα ματάκια του στο 42′ όταν υποδείχθηκε σωστά πέναλτι σε χέρι του Κουλιεράκη στην κεφαλιά του Οζέγκοβιτς. Ο Μπαριέντος ανέλαβε την εκτέλεση αλλά έστειλε την μπάλα άουτ!

Ο Ζίβκοβιτς θα μπορούσε να πετύχει ένα ακόμα καταπληκτικό γκολ με πανομοιότυπο τρόπο στην έναρξη του δευτέρου μέρους αλλά η μπάλα τράνταξε το δεξί κάθετο δοκάρι του Κότνικ, όμως το τρίτο γκολ ήρθε στο 62′.

Ο Κωνσταντέλιας κέρδισε πέναλτι σε πάτημα του Άλχο κι ο Γκάμαρης με on field review υπέδειξε την παράβαση για να κάνει εύκολα και σβηστά το 3-0 ο Αουγκούστο. Το ματς απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα ως το τέλος και ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε εν μέσω αποθέωσης μια ακόμα νίκη που συνδύασε με ακόμα μια καλή εμφάνιση.

ΠΑΟΚ – ΒΟΛΟΣ 3-0

Σκόρερ: 28′ πεν. Ολιβέιρα, 30′ Ζίβκοβιτς, 62′ πεν. Αουγκούστο

Γήπεδο: Τούμπα

Κίτρινες: Ολιβέιρα, Μπίσεσβαρ / Μεταξάς, Εσκοβάλ, Ματίγια, Ντέλετιτς

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κουλιεράκης, Ίνγκασον, Ράφα Σοάρες, Φιλίπε Σοάρες (73′ Σβαμπ), Ελ Καντουρί (74′ Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο (84′ Ντάντας), Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (84′ Κουαλιάτα), Ολιβέιρα (73′ Μπράντον)

ΒΟΛΟΣ (Μπράτσος): Κότνικ, Άλχο, Εσκοβάλ, Πίρινεν, Λούνα (87′ Λυμπεράκης), Μπαριέντος (66′ Μπατόκιο), Μεταξάς, Ματίγια, Πάουλο Φερνάντες (66′ Νοκέρ), Ντέλετιτς (78′ Βίκτορ Φερνάντεθ), Οζέγκοβιτς (66′ Κούτσιας)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς