17 C
Athens

ΠΑΣ – Άρης 0-4: Αφού γλίτωσε την ισοφάριση, τους έβαλε στα δίχτυα

ΟΙ Κίτρινοι «ξεμπούκωσαν» για τα καλά στην επίθεση πετυχαίνοντας 9 γκολ στα δύο τελευταία παιχνίδια, αν και στους Ζωσιμάδες χρειάστηκαν τον σωτήριο Κουέστα για να γλιτώσουν την ισοφάριση και στη συνέχεια να στήσουν πάρτι με τεσσάρα

Οι στόπερ του «ντύθηκαν» φορ και ο Άρης πέρασε με εμφατικό τρόπο (0-4) από τους Ζωσιμάδες κόντρα στον απογοητευτικό ΠΑΣ που δε λέει να σηκώσει κεφάλι.

Οι Θεσσαλονικείς έκαναν τα απολύτως απαραίτητα στα Ιωάννινα και με σχεδόν απόλυτη ευστοχία, όπως και κόντρα στη Λαμία την περασμένη Τρίτη, πέτυχαν τέσσερα τέρματα στις 6 τελικές τους μέσα από την περιοχή και έκλεισαν τον πρώτο γύρο με χαμόγελα και όντας αήττητοι (2 ισοπαλίες, 2 νίκες) στα 4 τελευταία ματς πριν την διακοπή για το Μουντιάλ.

Μάλιστα, αυτό ήταν το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που η ομάδα του Πάρντιου πετυχαίνει τρία ή παραπάνω γκολ μέσα σε ένα ημίχρονο, διατηρώντας παράλληλα ανέπαφη την εστία της σε δεύτερο σερί 90λεπτο.

Ο Φαμπιάνο από το σημείο του πέναλτι ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 60′ για να πετύχει το δεύτερο και μάλιστα συνεχόμενο τέρμα του στη σεζόν, με τον παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας Ενκουλού να τον μιμείται 19 λεπτά αργότερα και να σκοράρει με κοντινή κεφαλιά για το 0-2.

Το 0-3 διαμόρφωσε ο MVP Οντουμπάτζιο, που πέρα από το κερδισμένο πέναλτι, βρήκε και δίχτυα στο 81ο λεπτό, για να διαμορφώσει 11 λεπτά αργότερα το τελικό αποτέλεσμα ο Πάλμα με το τέταρτο γκολ του σε δύο παιχνίδια, μετά από ασίστ του Γκρέι.

Βέβαια, μέχρι οι Κίτρινοι να πετύχουν το δεύτερο τέρμα τους οι Γιαννιώτες έχαναν τα… άχαστα, με τον Κουέστα να είναι σε ένα ακόμη παιχνίδι καταλυτικός με εξαιρετικές επεμβάσεις σε ένα ασφυκτικό δεκάλεπτο πίεσης για την εστία του, από το 65′ μέχρι το 75′.

Η εικόνα του αγώνα σε γενικά πλαίσια δεν ήταν τέτοια που να δικαιολογεί τον θρίαμβο του Άρη, που όμως για ένα ακόμη παιχνίδι ήταν αποτελεσματικός και κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα του… με νύχια και με δόντια.

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να φτάνουν κοντά στην περιοχή αλλά να μην έχουν το καθαρό μυαλό στην τελική πάσα, με αποτέλεσμα οι αξιόλογες τελικές μπροστά από τις δύο εστίες να είναι από ελάχιστες έως ανύπαρκτες.

Στην επανάληψη, η ένταση αυξήθηκε, οι δύο προπονητές πήραν ρίσκα και η πρώτη αλλαγή του Άρη (Οντουμπάτζιο αντί Καμάτσο) ήταν αυτή που… προκάλεσε τη φάση του πρώτου τέρματος. Η καθαρή παράβαση πάνω στον Άγγλο μπακ των Κιτρίνων δόθηκε πέναλτι και χωρίς πολλά-πολλά ο Φαμπιάνο έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Αθανασίου με άψογη εκτέλεση από τα 11 βήματα.

Από εκεί και μετά, οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμούς και έψαξαν με μανία το γκολ της ισοφάρισης, αλλά βρήκαν απέναντί τους το «τείχος» του Κουέστα και της ατυχίας να τους στερεί τη χαρά και να δίνει την ευκαιρία στον Άρη να «καθαρίσει» το ματς από μία ακόμη στημένη φάση.

Ροσέρο, Παμλίδης και Μπάλαν έχασαν τρεις σπουδαίες ευκαιρίες στο διάστημα (65′-75′) με τον Άρη σαν «ψυχρός εκτελεστής» να λέει «ευχαριστώ» στην τύχη του και να καθορίζει με αποφασιστικότητα τη δική του μοίρα χάρη στην δημιουργία του Νταμπό, την όρεξη του Γκρέι και τα κέφια του τρομερού Οντουμπάτζιο, που πρέπει να πάρει την μπάλα… σπίτι του!

Τελικώς, νίκη – χρυσάφι για τον Άρη, μόλις δεύτερη εκτός Θεσσαλονίκης, και μία ακόμη ήττα για τον ΠΑΣ που ενώ πέρυσι μπήκε με άνεση στα πλέι οφ, φέτος φαίνεται ότι θα παλέψει μέχρι τέλους για μία θέση στην κατηγορία.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΑΡΗΣ 0-4

Γήπεδο: Ζωσιμάδες (Ιωάννινα)

Διαιτητής: Δημήτρης Μαλούτας (Ημαθίας)

VAR: Θανάσης Τζήλος (Λάρισας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 20′ Εραμούσπε/, 9′ Φαμπιάνο, 67′ Εμπακατά, 90′ Ετέμπο

ΓΚΟΛ: -/60 Φαμπιάνο, 79′ Ενκουλού, 81′ Οντουμπάζιο, 90’+3′ Πάλμα

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Αθανασίου – Σόρια, Μπαγκαλιάνης (64′ Ροσέρο ), Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος – Μπιλμπάο, Τζίμας (87′ Τσίρης), Παμλίδης (87′ Φοφανά), Μέντες – Μπάλαν.

ΑΡΗΣ (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα – Εμπακατά, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Πίρσμαν – Ετέμπο (90’+2′ Σγούρος), Μάνου (73′ Νταμπό), Ματέο – Καμάτσο (46′ Οντουμπάζιο), Πάλμα, Ζερβίνιο.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς