23.5 C
Athens

Τα συμπεράσματα από την εμφάνιση των Κασάμι και Λάιντνερ με τη β’ ομάδα του Ολυμπιακού

Παϊτίμ Κασάμι και Ντόρον Λάιντνερ πήραν την ευκαιρία που περίμεναν υπό το βλέμμα του Μίτσελ μέσω του Ολυμπιακού Β' και άφησαν θετικά μηνύματα με φόντο τη μίνι προετοιμασία των Ερυθρολεύκων στην διακοπή για το Μουντιάλ

Παϊτίμ Κασάμι και Ντόρον Λάιντνερ αγωνίστηκαν στο πρώτο επίσημο παιχνίδι τους με την ερυθρόλευκη φανέλα από τη στιγμή της μεταγραφής του, παίρνοντας την ευκαιρία που δίνει σε αυτούς, αλλά και σε άλλους παίκτες που ψάχνουν αγωνιστικό ρυθμό, η β’ ομάδα των Πειραιωτών.

Μίτσελ και Οκκάς συνεννοήθηκαν έτσι ώστε οι δύο παίκτες από την πρώτη ομάδα να πάρουν λεπτά στα πόδια τους στο χθεσινό παιχνίδι με την Καλαμάτα (0-2) στα πλαίσια της δεύτερης αγωνιστικής στη Super League 2, κάτι που έγινε κι έβγαλε ωφελημένες και τις δύο πλευρές. Αλλά κυρίως τους Κασάμι και Λάιντνερ που μπήκαν σε κλίμα αγώνα και φώναξαν «παρών» με φόντο τη μίνι προετοιμασία με την πρώτη ομάδα κατά τη διάρκεια της διακοπής για το Μουντιάλ.

Ο Ελβετός μέσος έδειξε εν πολλοίς τα στοιχεία για τα οποία διακρίνεται στο παιχνίδι του και αυτά που τον έκαναν να λάμψει στην πρώτη του θητεία με τον Ολυμπιακό.

Συγκεκριμένα ο 30χρονος μέσος είχε πολύ καλό ποσοστό στις εύστοχες μεταβιβάσεις (78%), ήταν αρκετά κινητικός στον χώρο του άξονα, άνοιγε συνεχώς χώρους για τους νεαρούς συμπαίκτες του τόσο με τις οδηγίες όσο και με τις κινήσεις του χωρίς την μπάλα και πατούσε περιοχή τόσο σε set παιχνίδι όσο και στη ροή αγώνα.

Η εμπειρία και η κλάση του σε σύγκριση με τους υπόλοιπους 21 στο χορτάρι του Ρέντη ήταν εμφανής, όπως και ο αγωνιστικός ρυθμός που δεδομένα του λείπει (είχε να αγωνιστεί από τον περασμένο Μάιο με τη φανέλα της Βασιλείας), γι’ αυτό και αποφασίστηκε να αντικατασταθεί από τον Σαπουντζή στο 62ο λεπτό, έχοντας στείλει ήδη το μήνυμα στον Μίτσελ που παρακολουθούσε από την εξέδρα.

Όσον αφορά στον Λάιντνερ, ο Ισραηλινός μπακ έδειξε ξανά, όπως κάνει και στα παιχνίδια με την εθνική του Ισραήλ, ότι διαθέτει όλα τα στοιχεία ενός επιθετικού μπακ με αρκετά ανεβάσματα, καλές σέντρες, σταθερότητα στις μεταβιβάσεις του, ενώ κι αμυντικά δεν είχε πολλά ζητήματα, με την Καλαμάτα να χτυπάει δύο φορές κυρίως από ενέργειες στον άξονα και ανασταλτικά λάθη του Ολυμπιακού Β‘.

Ο Λάιντνερ αγωνίστηκε για 88 λεπτά κι έδειξε να βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, περιμένοντας πλέον τη νέα ευκαιρία του από τον 59χρονο Ισπανό τεχνικό, που στο ματς της Λιβαδειάς την περασμένη Τετάρτη τον συμπεριέλαβε για πρώτη φορά στην αποστολή αλλά τελικώς τον άφησε εκτός των βασικών του επιλογών.

Πάντως, το μεσημέρι του Σαββάτου στο Ρέντη έλαβε θετικά μηνύματα και από τους δύο παίκτες, τους οποίους δεδομένα θα δοκιμάσει ξανά και με μεγαλύτερη διάρκεια στο διάλειμμα του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς