23.3 C
Athens

Ντιόγκο στον ΑΘΛΟ: Όλα ήταν πολύ έντονα στον Ολυμπιακό, δεν σταμάτησα ποτέ να ακολουθώ την ομάδα

Ένα από τα αγαπημένα παιδιά της κερκίδας στο Καραϊσκάκη, ο Βραζιλιάνος Ντιόγκο Λουίς Σάντο μιλάει στο athlosnews για τις πιο έντονες αναμνήσεις του από το Λιμάνι, τη φετινή ομάδα των Ερυθρολεύκων, το τι πήγε στραβά στην δεύτερη θητεία του και την πιθανότητα επιστροφής στο μέλλον

Από τα βάθη του Σάο Πάολο μέχρι τις θάλασσες του Πειραιά, 23 γκολ δρόμος. Ο Ντιόγκο Λουίς Σάντο θα αποτελεί για πάντα ένα από τα αγαπημένα παιδιά της κερκίδας στο «Γ. Καραϊσκάκης» και έναν από τους πιο αποτελεσματικούς επιθετικούς που πέρασαν την τελευταία δεκαετία από την Ελλάδα, φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Στο σήμερα, ο 35χρονος Ντιόγκο δεν ξεχνά τις στιγμές του στον Πειραιά. Τις αναπολεί και θυμάται, συγκινείται, χαμογελά. Δεν πέρασε και λίγα στο Λιμάνι. Με 3 πρωταθλήματα και 2 Κύπελλα σε δύο θητείες πανηγύρισε τόσα, όσα κάποιες ομάδες δεν έχουν δει στην ιστορία τους. Ένας μαχητής, πρωταθλητής και ρομαντικός των γηπέδων που μεγάλωσε με μία μπάλα στα πόδια. Μία μπάλα που ήξερε πώς να τη στέλνει στα δίχτυα με κάθε τρόπο: πλασέ, κεφάλι, κουντουπιέ, εναέριο σουτ, πέναλτι.

Επιθετικός που τα είχε όλα και έπαιζε πάντα για την ομάδα, ποτέ για την πάρτη του.

Αυτό το μαρτυρούν και οι 14 ασίστ του σε σύνολο 78 συμμετοχών με την ερυθρόλευκη φανέλα, με την οποία πανηγύρισε 23 φορές και την οποία ακόμα και σήμερα, όπως εκμυστηρεύεται στον ΑΘΛΟ, δεν βγάζει από πάνω του.

Λίγες μέρες μετά την αποδέσμευσή του από την Πατούμ Γιουνάιτεντ, ομάδα της Tαϊλάνδης, ο Ντιόγκο μιλάει στο athlosnews και στον Γιώργο Τσαρουχά για τις αναμνήσεις του από τα χρόνια του στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, καθώς και τις πιο έντονες στιγμές του μακριά από την πατρίδα.

«Ήμουν στην Ταϊλάνδη τα τελευταία χρόνια, τώρα είμαι ακόμα ερωτευμένος με το ποδόσφαιρο και έχω όρεξη να συνεχίσω», μας είπε για το παρόν του, ενώ όταν η κουβέντα πήγε στον Ολυμπιακό άφησε την καρδιά να «μιλήσει» γι’ αυτόν.

«Από τότε που έφυγα, δεν σταμάτησα ποτέ να ακολουθώ τον Ολυμπιακό και να τον στηρίζω με όλη μου την καρδιά. Φέτος έκανε μεγάλες και καλές μεταγραφές και ελπίζω να είναι πολύ επιτυχημένος, να πάρει το πρωτάθλημα και να επιστρέψει εκεί που ανήκει, στο Champions League. Δεν ξεχνάω ποτέ τα όσα πέρασα εκεί», μας είπε το άλλοτε «νο.10» των πρωταθλητών Ελλάδας που μετά τη δεύτερη θητεία του στον Πειραιά αγωνίστηκε κατά σειρά στις Παλμέιρας, Μπουριράμ Γιουνάιτεντ, Γιοχόρ Νταρούλ και Πατούμ.

Για τα γκολ του με τους Ερυθρολεύκους που δεν πρόκειται να ξεχάσει, είπε: «Πέτυχα μερικά ωραία γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ, μου άρεσε να παίζω εναντίον τους και είχα καλό ρυθμό. Όλοι ξέρουν πλέον τι συνέβη με τον Πάμπλο Γκαρσία, αυτό είναι παρελθόν, δεν έχω τίποτα εναντίον του. Δεν ξεχνάω επίσης τα γκολ κόντρα στην Μπενφίκα για το UEFA. Ωραία βραδιά εκείνη

Ντιόγκο

Για τον φετινό Ολυμπιακό και τον Μίτσελ: «Ο προπονητής Μίτσελ είχε μια καλή πρώτη περίοδο στον Ολυμπιακό και τώρα επέστρεψε, εύχομαι σε αυτόν και στον σύλλογο κάθε επιτυχία. Ήδη βλέπουμε ότι η ομάδα έχει βελτιωθεί, γιατί ο προπονητής ξέρει καλά τη νοοτροπία του νικητή που τη διακατέχει αλλά και το πώς να διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις. Ο Μαρσέλο είναι παγκόσμιος σταρ, κορυφαίας κλάσης και χαίρομαι που τον βλέπω στον Ολυμπιακό».

Όσο για το αν σκέφτεται την επιστροφή του στον Πειραιά από άλλο πόστο;

«Ο μεγάλος μου γιος ρωτάει πολλά για τον Ολυμπιακό κι εγώ του λέω τα καλύτερα, ίσως στο μέλλον τον πάρω να δει ένα παιχνίδι στο Καραϊσκάκη. Προς το παρόν δεν κάνω άλλες σκέψεις, απολαμβάνω το ποδόσφαιρο μου».

«Ακολουθώ κάποιους παίκτες από την εποχή μου και μερικές φορές ανταλλάσσουμε μηνύματα στα social media. Δεν ξεχνάω ποτέ την ομάδα», πρόσθεσε σχετικά.

Για την δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό (2011/12 και 2012/13) και τι πήγε στραβά:

«Όλα ήταν πολύ έντονα με τον Ολυμπιακό, έκανα πολύ καλή πρώτη χρονιά, η δεύτερη χρονιά δεν ήταν καθόλου καλή, έκανα κάποια λάθη, ήμουν πολύ νέος, αλλά είναι μέρος της ζωής και με έκαναν να ωριμάσω ως άνθρωπος κι ως παίκτης. Ωστόσο, πέρασα κι εγώ κυρίως καλές στιγμές, είμαι πολύ ευγνώμων στον Ολυμπιακό και στους φιλάθλους του στην Ελλάδα. Ελπίζω να τα πούμε ξανά».

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός ύστερα από το πέρασμα του από τον Ολυμπιακό βγάζει το ψωμί του σε ομάδες της Μαλαισίας και της Ταϊλάνδης. Τελευταίος σταθμός της καριέρας του ήταν η Πατούμ (Ινδονησία), στην οποία αγωνίστηκε δύο χρόνια και μέτρησε 23 τέρματα και 13 ασίστ.

Πριν την Πατούμ ο Ντιόγκο αγωνίστηκε για πέντε χρόνια στην Μπουριράμ (Ταϊλάνδη), όπου μέτρησε 119 τέρματα και 33 ασίστ, ενώ για έναν χρόνο φόρεσε και τη φανέλα της Γιοχόρ στη Μαλαισία.

Ευθύς, ρομαντικός με την μπάλα και… ερυθρόλευκος μέχρι το κόκκαλο.

Αυτός είναι ο Ντιόγκο, που περιμένει πώς και πώς τη στιγμή που θα ακούσει ξανά το όνομά του να ηχεί από τις κερκίδες του «Γ. Καραϊσκάκης».

Στο γήπεδο, που πάντα θα λέει ότι πέρασε τις πιο όμορφες στιγμές της καριέρας του…

 

 

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς