16.6 C
Athens

Σφαιρόπουλος: Να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι FIBA – Euroleague και να βρουν λύση

Η κόντρα της FIBA με την Euroleague έχει δημιουργήσει μπάχαλο στο μπάσκετ, με αποτέλεσμα οι Εθνικές Ομάδες να παίζουν χωρίς τα αστέρια τους. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πήρε θέση και ζήτησε από τις δύο πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι και να βρουν μία λύση.

Οι συνθήκες που επικρατούν στο μπάσκετ έχουν δημιουργήσει άνισα παιχνίδια, καθώς κάποιες Εθνικές παρουσιάζονται με όλα τα αστέρια τους και κάποιες όλες όχι. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Παρτιζάν, η οποία έδωσε μόνο τους Σέρβους παίκτες στη χώρα τους και δεν επέτρεψε στους άλλους διεθνείς (π.χ. Παπαπέτρου) να ενισχύσουν τις Εθνικές τους.

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού και της Μακάμπι, Γιάννης Σφαιρόπουλος, σημείωσε ότι πρέπει να αλλάξει η κατάσταση και δεν πρέπει να βάζουν στη μέση τους προπονητές και τους παίκτες.

«Η κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ πρέπει να αλλάξει. Αγώνες της Euroleague που συμπίπτουν ημερολογιακά με αγώνες Εθνικών ομάδων. Παίκτες και προπονητές που παίζουν σε μία από τις δύο ή και στις δύο διοργανώσεις εις βάρος της σωματικής και πνευματικής τους ακεραιότητας. Μία κατάσταση που είναι εις βάρος του σπορ. Πρέπει να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, με διάθεση να βρεθεί λύση. Χρειάζεται ενιαίο καλεντάρι που να περιλαμβάνει αγώνες για τη EuroLeague, τις Εθνικές ομάδες, τα τοπικά πρωταθλήματα, αλλά και χρόνο ξεκούρασης και αποκατάστασης για όλους τους συμμετέχοντες», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτηση του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς