17.7 C
Athens

Τσατάλης: Πολλαπλό πέναλτι πάνω στον Άμραμπατ, έχουν δοθεί άλλα σε λιγότερο ξεκάθαρες περιπτώσεις

Στα νικηφόρα αποτελέσματα επέστρεψε η ΑΕΚ, καθώς επικράτησε εύκολα 3-0 του ΟΦΗ εντός έδρας. Ο Κουτσιαύτης έκανε εύκολο το έργο στην Ένωση, καθώς στο 5′ υπέδειξε ανύπαρκτο πέναλτι και της έδωσε την ευκαιρία να κάνει νωρίς το 1-0.

Ο Άμραμπατ στο 5ο λεπτό μπήκε μέσα στην περιοχή, έπεσε και ο Κουτσιαύτης υπέδειξε πέναλτι. Σε όλα τα ριπλέι, όμως, φαίνεται ότι ο Μαροκινός εξτρέμ έχει πέσει αρκετά εύκολα, αλλά το VAR δεν κάλεσε καν τον διαιτητή να το δει. Ο Λιβάι Γκαρσία το εκμεταλλεύτηκε και έκανε το 1-0 από την άσπρη βούλα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου της Ένωσης, Τάσο Τσατάλη, έγινε πολλαπλή παράβαση πάνω στον Μαροκινό άσο, ενώ σχολίασε πως φέτος έχουν δοθεί πέναλτι σε λιγότερο ξεκάθαρες παραβάσεις.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στην τοποθέτησή του:

«Είναι μια σεζόν ως τώρα στην οποία οι αποφάσεις ειδικά για τα πέναλτι κρίνονται σε μεγάλο βαθμό στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που δίνει η εξέταση από το VAR.

Κι αυτό πάντα θα σηκώνει συζήτηση.

Το πέναλτι στον αγώνα μας με τον ΟΦΗ δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία καν.
Υπάρχουν τρεις αντικανονικές επαφές (δύο σπρωξίματα κι ένα πάτημα), ενώ φέτος έχουν δοθεί πέναλτι με χρήση VAR για πολύ λιγότερο ξεκάθαρες περιπτώσεις και πολλές φορές μάλιστα.

Ο πόλεμος των εντυπώσεων είναι μέσα στο παιχνίδι, εντάξει. Όχι όμως στο σημείο να φτάσουμε να προσπαθούμε να παρουσιάσουμε ως δεδομένο (ούτε καν προς συζήτηση!) ότι πήρε η ΑΕΚ ανύπαρκτο πέναλτι!

Στον Άμραμπατ έγινε πέναλτι, πολλαπλό μάλιστα και θα ήταν αξιοπερίεργο να είχε κληθεί προς επανεξέταση ο διαιτητής από τον VAR. Όπως ήταν αξιοπερίεργο, όταν κλήθηκε ο διαιτητής για το πέναλτι στον Γκατσίνοβιτς, στη Λιβαδειά».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς