17.2 C
Athens

Ήταν το σημάδι που περιμέναμε

Η πρωταθληματική δήλωση του Ολυμπιακού στην έδρα του Παναθηναϊκού, το σημάδι που πρόσμενε ο λαός της ομάδας και ο... ύπνος που έχουν χάσει, ήδη, οι «ψευτοπρωτοπόροι» για το υπόλοιπο της σεζόν. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Είναι πιθανό, το απόλυτο συμπέρασμα από το ντέρμπι στη Λεωφόρο να μην έχει γίνει αντιληπτό σε όλη τη διάστασή του, αλλά ο Ολυμπιακός έκανε το καλύτερο και πιο «γεμάτο» παιχνίδι του εντός συνόρων τον τελευταίο ενάμισι χρόνο. Και βροντοφώναξε «παρών».

Με τον Μίτσελ στο τιμόνι. Η ομάδα είναι εμφανώς βελτιωμένη επί των ημερών του, αλλά σε αυτό το ματς πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή της. Σε απόδοση, διάρκεια, οργάνωση, δημιουργία και ποιότητα ποδοσφαίρου. Μόνο στην εκτέλεση παρουσίασε αναποτελεσματικότητα. Και δεν ήταν η πρώτη φορά στη σεζόν. Οι Ερυθρόλευκοι πρέπει να αξιοποιούν τις ευκαιρίες που δημιουργούν με μεγαλύτερη συνέπεια και η ποδοσφαιρική λογική υπαγορεύει πως αυτό θα γίνει όταν το συγκεκριμένο γκρουπ που έχει ξεχωρίσει ο Ισπανός προπονητής αποκτήσει καλύτερο ρυθμό και περισσότερους αγώνες παίζοντας μαζί.

Ο Ολυμπιακός άξιζε τη νίκη και ένας Δανός, ανεκδιήγητος, διαιτητής στέρησε δύο πολύτιμους βαθμούς με απόφαση-ανέκδοτο σε μία εκπρόθεσμη φάση. Ο Πρωταθλητής Ελλάδας, όμως, έκανε το χρέος του. Κέρδισε τον αντίπαλο στο ποδόσφαιρο κατά κράτος. Επιβεβαίωσε πως η βαθμολογία στη Super League δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Και υπενθύμισε στον λαό του ότι «ανασαίνει» ακόμα. Για την ακρίβεια, το «Λιοντάρι» εξακολουθεί να βρυχάται.

Η σφαγή χωρίς αναισθητικό και ο μάγκας Ολυμπιακός που έβαλε τον «ψευτοπρωτοπόρο» στα δίχτυα

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού ήθελαν να δουν μία ομάδα να «μασάει σίδερα» και να κάνει κατάθεση ψυχής. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού ήθελαν να δουν ένα σημάδι από την ομάδα πως δεν θα τα παρατήσει τόσο εύκολα. Οι παίκτες του Μίτσελ απέδειξαν πάνω από όλα ότι έχουν αδικήσει τους εαυτούς τους. Μετέπειτα, ισοπέδωσαν τον πρωτοπόρο που δεν αξίζει να βρίσκεται σε αυτήν τη θέση, αλλά έχει βρεθεί εντελώς συγκυριακά και με την κραυγαλέα βοήθεια της διαιτησίας. Ο Ολυμπιακός είναι ανώτερος, διαθέτει (με συντριπτική διαφορά) καλύτερες μονάδες και δείχνει ότι με τον Μίτσελ μπορεί να γίνει ξανά η καλύτερη ομάδα του Πρωταθλήματος.

Η διαφορά των 10 βαθμών μπορεί να παρέμεινε, αλλά δεν τρομάζει. Για τον Ολυμπιακό, μιλάμε. Υπάρχουν ακόμα τρία παιχνίδια εναντίον τους και εν δυνάμει 9 βαθμοί. Οπότε, στην ουσία, ο ΘΡΥΛΟΣ περιμένει μία «γκέλα» του Παναθηναϊκού. Και σε 25 εναπομείναντα ματς, 75 βαθμοί «βρίσκονται» στο χορτάρι. Το Πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα και η ομάδα έδειξε έτοιμη για την ανατροπή. Και μετά την εμφανή ανωτερότητα που επέδειξε μέσα στην έδρα του αντιπάλου, το σίγουρο είναι πως στο πράσινο στρατόπεδο θα… ζουν με την έγνοια του Ολυμπιακού έως το τελευταίο δευτερόλεπτο του τελευταίου αγώνα τους. Η αλλοίωση του Πρωταθλήματος είναι δεδομένη, αλλά ο Μίτσελ και οι παίκτες του δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία κουβέντα τους.

Βέβαια, οι τσακωμένοι με την αλήθεια βρήκαν πάλι τρόπο να ειρωνευτούν βλέποντας τι έρχεται και τι τούς περιμένει. Το θηρίο ξύπνησε. Ο Ολυμπιακός ουδέποτε ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από το Πρωτάθλημα. Οι 7 αποφάσεις που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου είναι ξεκάθαρες και δεν σηκώνουν παρερμηνείες. Προφανώς, κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους, αλλά ο Γίγαντας συσπειρώθηκε ακόμα περισσότερο μετά την κλοπή στη Λεωφόρο και ο κόσμος του ζει και αναπνέει (και) για αυτό το Πρωτάθλημα. Πάντως, ζώντας στο πετσί τους την εμπειρία από το μπάσκετ, γνωρίζουν και οι ίδιοι πως οι ομάδες τους είναι αυτές που θα ζημιωθούν χωρίς να υπάρχει ο Ολυμπιακός στην εξίσωση. Οπότε, δεν γίνονται αστείοι με αυτά που γράφουν, αλλά παραμένουν γελοίοι.

ΥΓ1: Ο Μίτσελ παρέλαβε το απόλυτο χάος από δύο προπονητές. Γνωρίζουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι κάνει δουλειά και παρατάσσει μία ομάδα με αρχή, μέση και τέλος. Και δεν έχει συμπληρώσει ούτε δύο μήνες στο πόστο του (στις 21/11 κλείνει δίμηνο).

ΥΓ2: Ο Ολυμπιακός πρέπει να παίζει στην Ευρώπη όλους τους μήνες της αγωνιστικής χρονιάς. Για τους λόγους (ποδοσφαιρικούς και μη) που έχουμε «χιλιοαναλύσει» μέσα στο 2022 από αυτήν εδώ τη γωνία, κάτι τέτοιο ήταν ανέφικτο και δεν χρειάζεται, πλέον, να ανατρέχουμε συνέχεια στο πρόσφατο παρελθόν. Οι όροι, από εδώ και πέρα, θα είναι ίσοι για όλους. Ένα παιχνίδι την εβδομάδα, δύο ματς όταν υπάρχει εμβόλιμη αγωνιστική ή υποχρέωση για το Κύπελλο. Για όλους. Όχι μόνο για τους αντιπάλους του, που παίζουν από ελάχιστα έως σπάνια στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις και έχουν συνηθίσει σε αυτήν τη διαδικασία. Οι 5 «γκέλες» των Πειραιωτών στη σεζόν (6-3-2) σημειώθηκαν ύστερα από ευρωπαϊκή υποχρέωση και την ομάδα να έχει τραυματισμούς, τιμωρίες και δύο διαφορετικά ρόστερ σε Ελλάδα και Ευρώπη λόγω του προβληματικού προγραμματισμού (και των λαθών της διοίκησης), το περασμένο καλοκαίρι.

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος και για το Game 3 κόντρα στον Παναθηναϊκό ο Μπάλντγουιν

Ανησυχητική παραμένει η κατάσταση στη Μακάμπι Τελ Αβίβ για τον τραυματισμό του Γουέιντ Μπάλντγουιν, ο οποίος ενδέχεται να χάσει και το τρίτο παιχνίδι της σειράς κόντρα στον Παναθηναϊκό και πρώτο στο Βελιγράδι

Ολυμπιακός: Η προσωποποίηση των αρχών του Μπαρτζώκα ήρθε από τον Λουκ Σίκμα στη Βαρκελώνη

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας εμπιστεύτηκε τον Σίκμα σε ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της σεζόν για τον Ολυμπιακό και ο Αμερικανός τον δικαίωσε για την επιλογή του, υπηρετώντας συγκεκριμένο ρόλο εν τη απουσία του αρχηγού Κώστα Παπανικολάου

Παναθηναϊκός – Μακάμπι: Ένταση στη φυσούνα και επεισόδιο Λεσόρ με ανθρώπους των Ισραηλινών (vid)

Η ένταση που ξεκίνησε λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του Game 2 μεταφέρθηκε και στον δρόμο προς τα αποδυτήρια, με τον Ματίας Λεσόρ να έχει επεισόδιο με ανθρώπους των Ισραηλινών