19.7 C
Athens

Νικολαΐδης: Δε θα έδινα πέναλτι στη φάση του Άβιλα, πολύ αυστηρή απόφαση

Τη δική του άποψη για την απόφαση του διαιτητή να δώσει πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού στη φάση του 97ου λεπτού στο ντέρμπι της Λεωφόρου κατέθεσε ο Ντέμης Νικολαΐδης μιλώντας στην εκπομπή του στη NOVA.

Σύμφωνα με τον παλαίμαχο παίκτη της ΑΕΚ, η απόφαση του διαιτητή ήταν πολύ αυστηρή, τόνισε μάλιστα πως αν είχε καταλάβει ότι η φάση ήταν οριακά μέσα στη γραμμή μπορεί να μην είχε σφυρίξει καν φάουλ.

«Το πιο αυστηρό πράγμα είναι το πέναλτι. Εγώ δεν το έδινα αυτό. Ο παίκτης τρέχει, βλέπει τον Ιωαννίδη να έρχεται και απλώνει τα χέρια για να του σταματήσει τη φόρα. Δεν τον χτυπάει. Δεν είναι μια αγκωνιά, δε βάζει τον αγκώνα στον λαιμό που αναγκαστικά θα ήταν πέναλτι.

Τον ενοχοποιεί το γεγονός ότι τον σταματάει. Εγώ λέω ότι δεν θα το έδινα. Πάει να του κόψει τη φόρα. Τώρα, το τι λέει ο κανονισμός 100%, διαιτητής δεν είμαι να σου πω. Εγώ νομίζω ότι ούτε αυτός ο διαιτητής θα το έδινε. Αυτός έδωσε φάουλ. Αν δεν ήταν στα όρια και ήταν δυο μέτρα πιο μέσα, αν ήξερε ότι σφύριζε πέναλτι, μπορεί και να μη σφύριζε.

Θυμάμαι, υπήρχε μια φάση στο ντέρμπι, που ο Παπασταθόπουλος πήρε μια κεφαλιά και πέφτοντας κρατάει τον Σπόραρ. Εκείνο εγώ θα το έδινα για παράδειγμα. Εδώ έδωσε ένα φάουλ. Από τη στιγμή που το έδωσε, μετά πήγε στο VAR και ήταν μέσα στην περιοχή και το έδωσε πέναλτι».

Ο Ντέμης Νικολαΐδης σχολίασε και τις δηλώσεις των ανθρώπων του Ολυμπιακού περί στημένης διαιτησίας: «Δε μιλάμε για στημένο διαιτητή. Δεν έχουμε ασχοληθεί με τον διαιτητή σε όλο το παιχνίδι. Δεν θα υπήρχε κανένα θέμα διαιτησίας. Αδικούν την ομάδα τους νομίζω. Συνεχίζουν να την αδικούν. Έκαναν πολλές αλλαγές και πλέον είδαμε έναν Ολυμπιακό να παίζει μπάλα. Να είναι πολύ καλύτερος του Παναθηναϊκού. Είναι ακόμα νωρίς. Μπορεί να υπάρχουν δέκα βαθμοί διαφορά, αλλά δεν έχει τελειώσει τίποτα, ούτε για τον Ολυμπιακό, ούτε για τον ΠΑΟΚ. Διότι υπάρχουν τα play off. Τα πάντα κρίνονται εκεί.

Επίσης, όλο αυτό το πράγμα όταν το οδηγούν εκεί, κάποιο λόγο θα έχουν. Διαφωνώ με αυτά που άκουσα. Χαλάνε και την αυτοσυγκέντρωση της ομάδας. Ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ καλά, ήταν πολύ καλύτερος. Αυτό θα έπρεπε να το κρατήσουν και να επενδύσουν. Όταν δίνεις άλλοθι στους ποδοσφαιριστές για διαιτησίες -το έχω νιώσει και εγώ ως παίκτης- καμιά φορά χάνεις και την αυτοσυγκέντρωση του, γιατί λες, εντάξει, τι να παίξουμε τώρα, θα είναι έτσι το πρωτάθλημα. Δεν είναι έτσι το πρωτάθλημα, ούτε στημένη διαιτησία είδα. Αυτή είναι η γνώμη μου.

Δεν ξέρω τι γίνεται τον τελευταίο καιρό. Δεν είναι ένα πρωτάθλημα, όπως θα θέλαμε να είναι. Αλλά τα τελευταία τρία πρωταθλήματα τα πήρε ο Ολυμπιακός με τεράστια διαφορά, άρα μιλάμε για φέτος.

Καταλαβαίνω ότι είναι ένα αυστηρό πέναλτι. Πολύ αυστηρό. Να νιώθεις πικραμένος εάν είσαι Ολυμπιακός, γιατί έχεις παίξει και ωραία, αυτό όμως δεν σημαίνει είδαμε ένα ματς στο οποίο ο διαιτητής έπαιξε για να χάσει ο Ολυμπιακός. Θα ήθελα να σταθούμε παραπάνω στο παιχνίδι, στο αγωνιστικό.

Εγώ αυτό που βλέπω, αυτό λέω. Θυμίζω ότι δικαίως ο Ολυμπιακός κέρδισε τα τρία τελευταία πρωταθλήματα, δικαίως είναι πρώτος ο Παναθηναϊκός, δικαίως η ΑΕΚ είναι δεύτερη. Αυτό όλο που βλέπουμε με τη βαθμολογία, δεν μου κάνει… ξένο. Όχι μόνο φέτος, Και πέρυσι και πρόπερσι.

Ναι, πρέπει να γίνει καλύτερο το πρωτάθλημα. Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν γίνονται γνωστά, αλλά λίγη ψυχραιμία».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς