21.2 C
Athens

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1: Δανός ο «χασάπης», Έλληνες οι συμμορίτες και ληστεία μετά φόνου στη Λεωφόρο (vid)

Ένα πέναλτι-εφεύρεση των Κέλε και Σούνμπεργκ (VAR) σε... καθυστερήσεις των καθυστερήσεων κράτησε όρθιο τον κάκιστο Παναθηναϊκό στο ντέρμπι και τον διατήρησε στο +10 από τους Ερυθρόλευκους που έκαναν εξαιρετική εμφάνιση

Αφεντικό των πέναλτι στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Δανός διαιτητής Κέλε υπέδειξε πέναλτι-εφεύρεση σε ματς που θα έπρεπε να έχει τελειώσει και ο Σπόραρ από την άσπρη βούλα στο 103′ κράτησε όρθιους τους Πράσινους (1-1) και στο +10 από τους Ερυθρόλευκους.

Άνω κάτω έκανε το ματς ο Κέλε μαζί με τον Σούνμπεργκ στο VAR που κράτησαν έξτρα χρόνο για να υποδείξουν ένα πέναλτι σε μονομαχία του Άβιλα με τον Ιωαννίδη.

 

Κι αφού έγινε αυτό το +10 παρέμεινε, οι Πράσινοι πανηγύρισαν τον βαθμό έξαλλα με τον κόσμο τους κι ο Ολυμπιακός δικαιούται να έχει παράπονα για την απόφαση που του στοίχισε δύο βαθμούς. Δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρώτου γύρου ο Παναθηναϊκός χάρη σε εκτελέσεις πέναλτι ολοκλήρωσε αήττητος τα ντέρμπι και έχει τον πρώτο λόγο για τον τίτλο αν δεν «αυτοκτονήσει» μετά το Μουντιάλ.

Το πλάνο του Μίτσελ υπηρετήθηκε κατά γράμμα από τους ποδοσφαιριστές του οι οποίοι ήταν ανώτεροι και δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο του αγώνα. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού μπόρεσαν να βρουν μόλις δύο φορές χώρο αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Παλάσιος και ο Σπόραρ ήταν εκτεθειμένοι.

Ο Ολυμπιακός χτύπησε από τη δεξιά πλευρά με τον Άβιλα να έχει αρκετά ανεβάσματα και μαζί με τον Μασούρα να χτυπούν από τα δεξιά και να φτιάχνουν την πρώτη ευκαιρία στο 12′ με τον Ισπανό να στρώνει στον Μπιέλ που από τη μεγάλη περιοχή δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα (έβαλε την προβολή ο Σένκεφελντ).

Στο 24′ ο Χάμες με ένα υπέροχο πλασέ πάλι από τη μεγάλη περιοχή και μετά το τακουνάκι του Μπακαμπού έστειλε την μπάλα πάνω στον Μπρινιόλι που έδιωξε εντυπωσιακά, ενώ στο 32′ το δυνατό σουτ του Μασούρα απομακρύνθηκε σε κόρνερ. Από το κόρνερ ο Παπασταθόπουλος έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα έφυγε άουτ με τον Ολυμπιακό να ελέγχει απόλυτα τον ρυθμό.

Το ίδιο δυνατά μπήκε και στο δεύτερο μέρος με τον Μπιέλ να χάνει τετ α τετ (ο Μπρινιόλι απέκρουσε εντυπωσιακά) πριν αποχωρήσει ο Παλάσιος με τραυματισμό και το πρόβλημα γίνει μεγαλύτερο για τους Πράσινους.

Ο ρυθμός δεν έλεγε να πέσει ως το 65′ αλλά ο Ιταλός κίπερ ήταν αποφασισμένος να κρατήσει στο μηδέν την ομάδα του με νέες μεγάλες επεμβάσεις τόσο στον Μασούρα (η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι) όσο και στο σουτ του Χάμες Ροντρίγκες.

Οι Ερυθρόλευκοι άφησαν χώρο στα τελευταία λεπτά αλλά στο 80′ μετά από μια εξαιρετική συνεργασία βρήκαν το γκολ που δικαιούνταν. Ο Άβιλα σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι για τον Ελ Αραμπί που γύρισε με φανταστικό τρόπο στον Μπιέλ κι εκείνος με γυριστό σουτ έγραψε το 0-1.

 

Η φάση του πέναλτι-εφεύρεση του Κέλε στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων έχει σηκώσει όλη την κουβέντα σωστά και δικαιολογημένα αφού ούτε πέναλτι του Άβιλα στον Ιωαννίδη υπάρχει.

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1

Σκόρερ: 90+13′ πεν. Σπόραρ / 84′ Μπιέλ

Γήπεδο: Απόστολος Νικολαΐδης

Διαιτητής: Κέλε (ΔΑΝ)

Κίτρινες: Μπερνάρντ, Πέρεθ / Μπακαμπού, Χουάνγκ, Άβιλα, Παπασταθόπουλος, Βρουσάι

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Άβιλα, Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Ίνμπομ Χουάνγκ, Χάμες Ροντρίγκες (87′ Φορτούνης), Μπιέλ, Μασούρας (76′ Βρουσάι), Μπακαμπού (75′ Ελ Αραμπί).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Σάντσες (46′ Κώτσιρας), Πέρεθ, Τσέριν (87′ Τσέριν), Μπερνάρ, Παλάσιος (53′ Κουρμπέλης), Βέρμπιτς (78′ Βαγιαννίδης), Σπόραρ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς