17.6 C
Athens

Γουόκαπ: Δεν χάσαμε το μυαλό μας, η άμυνα είναι η ταυτότητα μας

Ο Ολυμπιακός παρέμεινε αήττητος στο πρωτάθλημα, καθώς ξεπέρασε το εμπόδιο και του Ιωνικού. Πλέον, οι Ερυθρόλευκοι επικεντρώνονται στο ματς με την Παρτιζάν, όπου θέλουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα και στην Euroleague. Ο Τόμας Γουόκαπ μίλησε για το τι έφταιξε και σημείωσε όμως ότι δεν έχασαν το μυαλό τους, ούτε την αυτοπεποίθηση τους.

Ο Αμερικανός γκαρντ μετά τον αγώνα με τον Ιωνικό ανέφερε ότι και σε αυτό το ματς ήταν θέμα άμυνας. Μόλις έπαιξαν άμυνα καθάρισαν και την αναμέτρηση. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην Euroleague. Ο Γουόκαπ σημείωσε ότι πρέπει να παίζεις καλά για 40 λεπτά, κάτι που οι ίδιοι δεν το έκαναν και τιμωρήθηκαν.

Επίσης, σημείωσε ότι δεν τους έχουν πτοήσει οι ήττες, έχουν αυτοπεποίθηση και ότι όλο αυτό ήταν ένα καλό μάθημα.

Αναλυτικά ανέφερε στην εκπομπή «τζάμπολ» της ΕΡΤ:

Για το ματς με τον Ιωνικό: «Όταν το πήραμε στα σοβαρά έγινε εύκολο παιχνίδι και αυτό ισχύει πάντα. Αν κάνεις τα πράγματα με τον σωστό τρόπο, αν παίξεις με τον σωστό τρόπο και παίξεις δυνατά, το μπάσκετ γίνεται εύκολο οπότε είμαι ευτυχής για το ημίχρονο που πραγματικά κλειδώσαμε τον στόχο και παίξαμε το παιχνίδι μας. Νομίζω πως όλα ήταν θέμα άμυνας. Στο πρώτο μέρος είχαμε προβάδισμα επτά πόντων και αυτό δείχνει ότι δεν είναι θέμα επίθεσης αλλά ειλικρινά, είναι θέμα άμυνας. Και αυτή είναι η ταυτότητά μας. Οπότε αν θέλουμε να γίνουμε πετυχημένη ομάδα, όχι για έναν μήνα αλλά για δέκα μήνες, θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα της άμυνας».

Για τα τελευταία αποτελέσματα του Ολυμπιακού στην EuroLeague: «Αυτή είναι η EuroLeague, ξέρετε. Πρέπει να έλθεις και να παίξεις καλά για 40 λεπτά. Αν δεν το κάνεις, θα τιμωρηθείς. Αυτό ακριβώς έγινε. Παίξαμε καλά για 30-34 λεπτά, χάσαμε όμως τη συγκέντρωσή μας, χάσαμε την προσήλωσή μας για έξι λεπτά και τελικά, χάσαμε το παιχνίδι. Είναι κάτι δύσκολο αλλά θα συνεχίσουμε να πιέζουμε τους εαυτούς μας. Θα κοιτάξουμε μπροστά, αλλά αυτό δείχνει ακόμη πόσο δυνατή είναι η EuroLeague».

Για τη συνέχεια: «Εδώ στον Ολυμπιακό έχουμε όλοι αυτοπεποίθηση όσο ποτέ άλλοτε, με μια δυο ήττες δεν χάνεις την αυτοπεποίθησή σου από αυτές μόνο. Τη διατηρούμε και την νιώθουμε ότι μπορούμε να κάνουμε πραγματικά καλά παιχνίδια. Δεν χάσαμε το μυαλό μας καθόλου! Αντίθετα, νομίζω ότι το μυαλό μας πάει στο χτίσιμο της αυτοπεποίθησής μας και γι’ αυτό είναι σε υψηλό επίπεδο και μένει ψηλά. Δεν χάσαμε το μυαλό μας, είμαστε συγκεντρωμένοι. Σύμφωνοι, έχουμε κενά και τιμωρούμαστε για αυτά οπότε ναι, είναι ένα καλό μάθημα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς