21.3 C
Athens

Ιωνικός – Ολυμπιακός 81-107: Καθάρισε στο β’ με «απόλυτο» Βεζένκοφ και εξαιρετικό Κάνααν (hls)

Παρά την άμυνα με τα... μάτια στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, ο Ολυμπιακός νίκησε άνετα τον Ιωνικό χάρη στον άχαστο Βεζένκοφ και τον πολύ καλό Κάνααν

Ο Ολυμπιακός με ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο πέρασε εύκολα και το εμπόδιο του Ιωνικού με άλλη μια κατοστάρα στη σεζόν (81-107). Οι Ερυθρόλευκοι στο πρώτο μέρος ήταν κακοί στην άμυνα, αλλά στο δεύτερο βελτιώθηκαν και με ηγέτη των Σάσα Βεζένκοφ πήραν ακόμη μία νίκη και παρέμειναν αήττητος στο πρωτάθλημα.

Ο Σάσα Βεζένκοφ σε ακόμη ένα παιχνίδι ήταν ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα. Ο Βούλγαρος φόργουορντ τελείωσε το ματς έχοντας 24 πόντους με 6/6 βολές, 6/6 δίποντα, 2/2 τρίποντα, ενώ είχε ακόμα 8 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 τάπα. Καλή παρουσία και από τους Κάνααν (15 πόντοι), Παπανικολάου (10 πόντοι) και Λαρεντζάκη (10 πόντοι). Στην αντίπερα όχθη, ξεχώρισαν οι Μαυροκεφαλίδης (20 πόντοι) και Χόκινς (17 πόντοι).

Καταιγιστικός στην επίθεση με φοβερό Κάνααν – Κακή αμυντική λειτουργία

Ο Αϊζάια Κάνααν έκανε αισθητή την παρουσία του στο ματς από το ξεκίνημα, καθώς ο Αμερικανός γκαρντ ήταν καυτός στα πρώτα λεπτά (6 πόντοι). Ο Ιωνικός ήταν άκρως ανταγωνιστικός και εκμεταλλεύτηκε τη χαλαρότητα του Ολυμπιακού στην άμυνα.

Αντίθετα, οι Ερυθρόλευκοι ήταν καταιγιστικοί στην επίθεση και είχαν εξαιρετικά ποσοστά (6/7 δίποντα, 4/5 τρίποντα). Ο Αϊζάια Κάνααν ήταν αυτός που οδηγούσε τους Πειραιώτες, καθώς τέλειωσε το πρώτο δεκάλεπτο έχοντας 11 πόντους! Εξίσου καλή ήταν και η παρουσία του Παπανικολάου, που έδωσε συνέχεια στην εξαιρετική του εμφάνιση κόντρα στη Βαλένθια (8 πόντοι με 1/1 δίποντο και 2/2 τρίποντα). Ο Ιωνικός ήταν ανταγωνιστικός, αλλά δεν μπορούσε να σταματήσει την ερυθρόλευκη επίθεση (22-30).

Βομβαρδισμός μπροστά, τρύπα πίσω για Ολυμπιακό

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Ολυμπιακός είχε τον πλήρη έλεγχο και κατάφερε να στείλει τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά (29-42). Οι Ερυθρόλευκοι συνέχισαν με πατημένο το πόδι στο γκάζι, είχαν εξαιρετική κυκλοφορία και δημιουργία (14 ασίστ) και δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να πλησιάσουν στο σκορ (34-47).

Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός κόλλησε. Ο Ιωνικός έπαιξε καλύτερη άμυνα, περιόρισε τα Ερυθρόλευκα γκαρντ, με αποτέλεσμα η διαφορά να πέσει στους 6 (43-50). Η άμυνα της ομάδας του Πειραιά δεν μπόρεσε να περιορίσει τον Χόκινς (11 πόντοι) και Μαυροκεφαλίδη (10 πόντοι) και έχασε το διψήφιο προβάδισμα της.

Μυθικός Βεζένκοφ, καθάρισε ο Ολυμπιακός

O τρίποντη καταιγίδα συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Οι δύο ομάδες πέτυχαν διαδοχικά τρίποντα και έφτασαν να έχουν 9/18 και 10/20 αντίστοιχα! Ο Σάσα Βεζένκοφ πήρε το όπλο του. Ο Βούγλαρος φόργουορντ το πήρε προσωπικά και με 10 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο έδωσε εκ νέου διψήφιο προβάδισμα στον Ολυμπιακό (53-64).

Ο Σάσα Βεζένκοφ έκανε αδιανόητη εμφάνιση. Ο παίκτης του Ολυμπιακού στο τέλος της περιόδου είχε 24 πόντους δίχως να έχει χάσει σουτ (6/6 βολές, 6/6 δίποντα, 2/2 τρίποντα). Ο Ολυμπιακός καθάρισε το παιχνίδι, καθώς πέτυχε 31 πόντους στην τρίτη περίοδο και εκτόξευσε τη διαφορά στους 20 (61-81).

Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Ολυμπιακός είχε τον πλήρη έλεγχο. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε και τις δοκιμές του ενόψει της συνέχειας. Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και οι Ερυθρόλευκοι πήραν τη νίκη με 107-81.

 

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Θεονάς, Λόρτος, Χατζημπαλίδης

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-30, 43-50, 61-81, 81-107

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Στην 6η αγωνιστική ο Ιωνικός θα παίξει στα Άνω Λιόσια με την ΑΕΚ (19/11 στις 17:00), ενώ ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον Κολοσσό Ρόδου (19/11 στις 19:15).

ΙΩΝΙΚΟΣ (Μέξας): Μπέμπης, Σίμονς (13 ποντ.), Μαυροκεφαλίδης (20 ποντ.), Χόκινς (17 ποντ.), Λέισι (13 ποντ.), Κιούσης, Πετανίδης, Κορκοντζέλος, Αρσενόπουλος (6 ποντ.), Μάντζαρης (10 ποντ.), Λότον (2 ποντ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ (8 ποντ.), Κάνααν (15 ποντ.), Φάλ (8 ποντ.), Βεζένκοβ (24 ποντ.), Παπανικολάου (10 ποντ.) Λούτζης (6 ποντ.), Λαρετζάκης (10 ποντ.), Πάπας (3 πόντ.), Σλούκας (7 ποντ.), Μπόλομποϊ (9 ποντ.), Πίτερς (7 ποντ.), ΜακΚίσικ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς