15.9 C
Athens

Europa League: Στον αστερισμό του Μπαρτσελόνα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τα μπαράζ για τη φάση των 16

Πριν από 11 χρόνια μάχονταν για το τρόπαιο του Champions League αλλά στο σήμερα μία από τις δύο θα μείνει εκτός Ευρώπης από τον Φλεβάρη μέσω του Europa: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντίον Μπαρτσελόνα στα μπαράζ με φόντο τους «16», αναλυτικά όλα τα ζευγάρια

Μετά την κλήρωση της φάσης των «16» του Champions League και τις ματσάρες που προέκυψαν, σειρά πήρε η δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση της UEFA με τα playoffs του Europa League.

Στην κληρωτίδα μπήκαν αρκετές μεγάλες ομάδες με φόντο μία νέα ευρωπαϊκή περιπέτεια ερχόμενες από το Champions League και το πολύ μεγάλο ζευγάρι βγήκε από πολύ νωρίς.

Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνήθιζαν τα τελευταία χρόνια να παίζουν με φόντο τα… αστέρια αλλά τώρα ένα από αυτά τα παγκόσμια μεγαθήρια θα μείνει εκτός Ευρώπης από τον Φλεβάρη!

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κλήρωση της Ναντ που προκρίθηκε ως δεύτερη από τον όμιλο του Europa League αλλά στάθηκε άτυχη καθώς έπεσε πάνω στη Γιουβέντους.

Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια:

Μπαρτσελόνα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Γιουβέντους – Ναντ
Σπόρτινγκ – Μίντιλαντ
Σαχτάρ – Ρεν
Άγιαξ – Ουνιόν Βερολίνου
Λεβερκούζεν – Μονακό
Σεβίλλη – Αϊντχόφεν
Ζάλτσμπουργκ – Ρόμα

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 16 Φεβρουαρίου και οι δεύτεροι στις 23 του μήνα.

Οι ομάδες που έχουν προκριθεί ήδη στους «16» είναι οι εξής: Άρσεναλ, Φενέρμπαχτσε, Μπέτις, Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Φέγενορντ, Φράιμπουργκ, Φερεντσβάρος.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς