22.8 C
Athens

Ατρόμητος – Άρης 0-0: Άχρωμος, άνευρος και βαριά άρρωστος

Με τον Άλαν Πάρντιου να πραγματοποιεί χειρότερο ξεκίνημα ακόμα και από τον ξεχασμένο Πάκο Ερέρα στον πάγκο των Κιτρίνων η αφλογιστία όχι μόνο συνεχίζεται αλλά θέτει υπό αμφισβήτηση και την παρουσία των Θεσσαλονικέων στην εξάδα των πλέι οφ

Ο Άρης δεν σκοράρει ούτε με αίτηση και για άλλη μία αγωνιστική η γκρίνια στο εσωτερικό του συνεχίζεται. Αυτή τη φορά, αφορμή αποτέλεσε η «λευκή» ισοπαλία (0-0) στο Περιστέρι κόντρα στον επίσης «μπερδεμένο» Ατρόμητο, σε ένα ματς που θα ξεχαστεί γρήγορα για θέαμα που (δεν) προσέφερε.

Με τον Άλαν Πάρντιου να πραγματοποιεί χειρότερο ξεκίνημα ακόμα και από τον ξεχασμένο Πάκο Ερέρα στον πάγκο των Κιτρίνων (2 νίκες, 2 ισοπαλίες, 3 ήττες) η αφλογιστία όχι μόνο συνεχίζεται αλλά θέτει υπό αμφισβήτηση και την παρουσία των Θεσσαλονικέων στην εξάδα των πλέι οφ.

Ο Μανού Γκαρθία έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του Άρη στο ματς λίγο πριν το φινάλε με τον Γιαννιώτη να του λέει «όχι» από κοντινή απόσταση, ενώ στο πρώτο μέρος ακυρώθηκε -ορθώς- το γκολ του Φαμπιάνο που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τη βοήθεια του χεριού του.

O «καθρέπτης» του ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε σε ένα αργό τέμπο, με τον  Ατρόμητο να προσπαθεί να κρατήσει μπάλα και να «χτυπήσει» ανεπιτυχώς από τον κεντρικό άξονα και τον Άρη να περιμένει στο δικό του μισό όσο ακόμα διάβαζε το παιχνίδι του αντιπάλου.

Τελικώς, μετά το δεκάλεπτο το σκηνικό άλλαξε. Ο Άρης ήταν αυτός που πήρε -μονίμως- την μπάλα στα πόδια του και ανάγκασε τους γηπεδούχους να ξεγράψουν σχεδόν για 30 λεπτά κάθε επιθετική τους σκέψη. Οι Κίτρινοι πήραν την κατοχή στην συντριπτική της υπεροχή στα πρώτα 20 λεπτά (80%-20%), έψαξαν τα ρήγματα κυρίως από την αριστερή πλευρά του Ατρομήτου με Μαντσίνι και Οντουμπάτζο, με τον δεύτερο να λειτουργεί περισσότερο ως εσωτερικός χαφ στο πλάι των Νταμπό-Ετέμπο και παρά ως δεξί μπακ σε όλο το πρώτο ημίχρονο.

Κι όσο οι Θεσσαλονικείς έψαχναν τη στιγμή τους σε set παιχνίδι, αυτή ήρθε τελικά από στημένη φάση με πρωταγωνιστές τους Φαμπιάνο και Μαυρομμάτη.

Μετά από άψογη εκτέλεση κόρνερ του Μαντσίνι ο Βραζιλιάνος αμυντικός νίκησε στον αέρα τον στόπερ του Ατρομήτου και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιαννιώτη, ωστόσο το τέρμα του δεν μέτρησε ποτέ. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τον VAR (Μανούχος) η μπάλα έφτασε στο βάθος της εστίας με παρέμβαση του χεριού του Φαμπιάνο, κάτι που επιβεβαιώνεται από το ριπλέι, ενώ ο Άρης δικαιούται να «φωνάζει» για ένα παρατεταμένο τράβηγμα πάνω στον Γκρέι στην ίδια φάση, που δεν εξετάστηκε ποτέ.

Μετά από αυτή τη φάση στο 16′ ο Άρης επί της ουσίας δεν έχασε ποτέ τον έλεγχο του αγώνα, αλλά η ανιαρή υπεροχή του δεν έφερνε κλασσικές ευκαιρίες μπροστά από τον Γιαννιώτη, πέρα από ένα απελπιστικά άστοχο σουτ του Μαντσίνι και μία τελική του Ιτούρμπε μέσα από τη μικρή περιοχή λίγο πριν τη συμπλήρωση των 45′.

Στον αντίποδα, οι Περιστεριώτες ήταν εντελώς ακίνδυνοι, έκλεισαν το πρώτο μέρος με μόλις τελική κι αυτή χωρίς να ανησυχήσει τον… θεατή Κουέστα. Ενδεικτικό όλων των παραπάνω είναι ότι η πρώτη οργανωμένη επίθεση του Ατρομήτου με πάτημα στην περιοχή ήρθε στο 38ο λεπτό, δίχως όμως να οδηγήσει σε κάποια τελική ενέργεια προς την εστία του Ισπανού κίπερ του Άρη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, που ξεκίνησε με καθυστέρηση λόγω των επεισοδίων που προκάλεσαν οι χούλιγκανς του Ατρομήτου κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας επιτιθέμενοι προς την πλευρά των οπαδών του Άρη, ο ρυθμός ήταν σε καλύτερα επίπεδα, με τον Ατρόμητο να κερδίζει μέτρα ειδικά μετά το 60′ αλλά στις λιγοστές τελικές του να βρίσκει απέναντί του το «τείχος» του Κουέστα.

Σε δύο περιπτώσεις και μάλιστα στην ίδια φάση ο Ισπανός κίπερ κατέβασε ρολά διατηρώντας το «μηδέν» στην εστία του, όπως έκανε και από την απέναντι πλευρά ο Γιαννιώτης. Ο Έλληνας κίπερ του Ατρομήτου αρνήθηκε το γκολ στον Ετέμπο που πήγε να τον αιφνιδιάσει με μακρινό σουτ στο 63′ και πραγματοποίησε σπουδαία απόκρουση στην τελευταία φάση του αγώνα, όταν ο Μανού Γκαρθία βρέθηκε μία ανάσα από το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα του Άρη αλλά είδε την μπάλα να σταματά πάνω στα απλωμένα χέρια του γκολκίπερ του Ατρομήτου.

Με την είσοδο του Κιάρτανσον στο παιχνίδι ο Ατρόμητος προσέγγιζε με μεγαλύτερη συχνότητα σε σύγκριση με το πρώτο ημίχρονο την εστία των Κιτρίνων, που από την πλευρά τους έψαχναν χωρίς ξεκάθαρο πλάνο το γκολ-λύτρωσης που -για άλλη μία αγωνιστική- δεν ήρθε ποτέ. Καμάτσο και Πάλμα που πέρασαν κάπως καθυστερημένα στο παιχνίδι περισσότερο μπέρδεψαν παρά βοήθησαν τους Θεσσαλονικείς που παραμένουν στο -7 από τον τρίτο Βόλο και βλέπουν τον Παναιτωλικό, τον Ατρόμητο και τον Αστέρα να τον πλησιάζουν επικίνδυνα.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΑΡΗΣ 0-0

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου

Διαιτητής: Ζαμπαλάς

VAR: Μανούχος

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 20′ Έντερ, 43′ Κούεν, 90′ Μουνίθ/30′ Μαντσίνι, 56′ Φαμπιάνο, 87′ Γκαρθία

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Ατρόμητος (Κρις Κόουλμαν): Γιαννιώτης – Κεσχρίντα, Χατζηϊσαΐας, Μαυρομμάτης, Ντε Μποκ – Έντερ, Έρλινγκμαρκ (88′ Οικονομίδης), Κουέν (88′ Μουνίθ) – Κλωναρίδης (74′ Κιάταρσον), Ροτάριου, Ρομπάιγ.

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα – Οντουμπάτζο (46′ Εμπακατά), Μπράμπετς (66′ Ενκουλού), Φαμπιάνο, Μαζικού – Νταμπό (46′ Γκαρθία), Ετέμπο – Ματέο Γκαρσία, Ιτούρμπε (60′ Καμάτσο), Μαντσίνι – Γκρέι (72′ Πάλμα)

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς